У Вінниці проведуть перший чемпіонат із американського бойового мистецтва дукендо

У Вінниці проведуть перший чемпіонат із американського бойового мистецтва дукендо
Удар наносить дворазовий чемпіон України Іван Струк
  • У Вінниці добре розвинені карате-до і кіокушинкай карате. А ось про інший різновид цього виду бойового мистецтва, дукендо, прихильники спорту поки що знають мало.
  • Він культивується в Україні із 2014 року, а у нашому місті — лише пару років.
  • Водночас вінницькі бійці вже здобувають медалі на всеукраїнських змаганнях. А у березні пройде перший відкритий чемпіонат області із дукендо.

— 29 березня у Вінниці відбудеться перший відкритий чемпіонат області. До того в нашому регіоні проводилися лише відкриті змагання серед клубів, – каже старший тренер збірної області, старший суддя і представник в регіоні Всеукраїнської федерації дукендо Олександр Курочка.

На перший відкритий чемпіонат області запрошені бійці з Київської області та представники всіх клубів Вінниччини. Також у них зможуть взяти участь представники інших єдиноборств.

П’ятирічні чемпіони

Олександр Курочка розповів, що серед вінницьких прихильників дукендо є вже й титуловані спортсмени. Це дворазові чемпіони країни (у двох версіях) серед юнаків Іван Струк і Вадим Гвоздовський. Дукендо у Вінниці займаються й дорослі, причому із успіхом. Приміром, 22-річний Владислав Луценко був призером першого відкритого чемпіонату України.  

Відео дня

Федерація дукендо України приймає початківців на тренування із чотирьох років.

– Але я намагаюся приймати новачків із шести років. Адже до цього діти переважно граються, а не повноцінно займаються. Водночас можу приймати й дошколяриків, якщо вони здібні. Приміром, Дмитро Гайдаєнко і Матвій Дець в п’ять років вже були чемпіонами відкритої першості Київської області, – продовжує Олександр Курочка.

Щоб звести ризик травмування до мінімуму, каратистів захищають паховий протектор, рукавички і шоломи із пластиковим забралом.  

«Кожен в змозі зробити це»

Дукендо — повноконтактне карате. Його плюс — це універсальність. Тому дукендо можуть опанувати й спортсмени, які прийшли з іншого єдиноборства.

— В дукендо немає нічого зайвого. Правила змагань прості. Дозволені удари руками і ногами (крім ударів головою, ліктем і коліном при захопленні), захоплення (до трьох секунд), а також можна використовувати кидки. За дозволену правилами техніку присуджуються бали, — пояснює Олександр Курочка.

Слово «дукендо» в перекладі означає «робити» і «може». Таким чином, тренувальний процес означає «прагнути досягти більш високого рівня» і «кожен в змозі зробити це».

— Наш вид карате може опанувати кожен. Адже його рухи і прийоми — цілком природні. Недарма наші вихованці успішно виступають у змаганнях з кікбоксінгу, ушу-саньда тощо, — пояснює старший тренер збірної області.

Заняття дукендо приносять чималу користь.

— Прихильники дукендо фізично міцні, витривалі, пластичні, динамічні. Вони постійно рухаються, таким чином зміцнюючи своє здоров’я. І тому мало хворіють, — пояснює Олександр Курочка. — Також дукендо карате навчає самовладанню, придушенню своїх страхів, виховує волю, розвиває впевненість у собі, навчає управлінню внутрішньої енергією.

Довідка

  • Дукендо включає в себе різноманітні тенденції і прийоми таких бойових мистецтв як карате, тхеквондо, айкідо, дзюдо, ушу-саньда, муай-тай і кікбоксинг. Стиль був заснований Соку Гор Варданяняном в США в 2005 році. Таким чином, він є американським бойовим мистецтвом.
  • Соку Гор Варданян заснував нову школу східних єдиноборств Світової федерації дукендо зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі (США). Міжнародна організація щороку проводить чемпіонат світу і чемпіонат Європи, а також періодично організовує змагання, семінари та курси з підвищення кваліфікації.
  • Існує два види спортивного бою дукендо, який триває дві хвилини. В «поінт контакт» його зупиняють при першому технічно правильному ударі і оцінюють. Дострокова перемога присуджується, якщо є розрив у шість балів.
  • В «контінью контакт» бій зупиняється тоді, коли хтось із суперників порушив правила. А перемога за тим, у кого більше балів.

Де займатися?

Зайняття із дукендо у Вінниці проходять на базі школи № 29, ВПТУ № 7, клубу «Сакура», залах в «Інфраконі» та центрі на пр. Космонавтів, 30. Довідки за телефонами: 063-571-42-96, 099-106-42-16 (тренер В’ячеслав Лободюк) і 096-193-78-80 (тренер Олександр Курочка).

Також цьому виду карате навчають у Калинівці. Довідки за телефоном: 067-119-14-59 (тренер Анатолій Баранчук).   
 

Читайте також:

Анонси спортивного тижня у Вінниці: баскетбол, гандбол, важка атлетика, шахи

«Нива» вдома поступилася першоліговому «Агробізнесу»

На шаховому турнірі в Гнівані малюки дали бій дорослим

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • З.А.Глядач

    "Соку Гор Варданяняном"

    Тупню,не "соку",а Соке.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up