Другий чемпіонат України за флаг-футболу знову виграли «Вінницькі вовчиці». Змагання очима вболівальника

Другий чемпіонат України за флаг-футболу знову виграли «Вінницькі вовчиці». Змагання очима вболівальника
Ігор Кльонов вперше побував на іграх з флаг-футболу. Йому сподобалися видовищні комбінації і самовіданність дівчат на полі

Фінішував другий жіночий чемпіонат України з флаг-футболу – безконтактного різновиду американського футболу. 23 липня у Вінниці відбувся п’ятий, завершальний тур. Грали на стадіоні Центрального парку культури і відпочинку. Змагалися три команди: «Вовчиці» (Вінниця), «Бульдожки» (Київ) і «Яструби» (Біла Церква, Київська область). 

Високий клас «Вовчиць»

На ігри завітали не так багато вболівальників в порівнянні з матчами чоловічої команди «Вінницькі вовки», де іноді спостерігався аншлаг. Але глядачам, навіть які прийшли вперше, флаг-футбол прийшовся до вподоби.

– Я вперше на змаганнях з американського футболу, раніше бачив цю гру лише по телевізору. Прийшов повболівати за Олександру Костюк, дівчину мого племінника, – каже 46-річний вінничанин Ігор Кльонов.

Відео дня

Правила виду спорту Ігор Кльонов знав у загальних рисах. Тепер познайомився з ними «вживу». Дізнався, що у флаг-футболі не допускаються силові прийоми, а задача захисників – зірвати прапорець на поясі гравця з м’ячем і таким чином зупинити атаку.  

– Сенс гри зрозуміти неважко – необхідно з м’ячем в руках            забігти в зону суперників, які усіляко цьому перешкоджають – або намагаються перехопити ігровий снаряд, або зривають прапорець з пояса. Це ми бачимо кожні 1,5 секунди, що свідчить про майстерність захисту. Високий клас «Вовчиць» я побачив ще на розминці, коли дівчата спритно ловили м’яч і швидко бігали, – пояснює Ігор Кльонов.

Не тільки для худеньких

Вболівальник вважає, що флаг-футбол приносить дівчатам і жінкам

лише користь.

– Футболістки бігають на свіжому повітрі, це добре для здоров’я. До того заборонений силовий контакт, на відміну від чоловічого американського футболу. Зрозуміло, тут можна отримати травму, як і в будь-якому виді спорту. Але травмуватися можна й на вулиці, якщо за щось зачепитися і впасти, – продовжує Ігор Кльонов.

Пан Кльонов побачив у матчах не тільки струнких футболісток, але й огрядних. За його словами, вони не так швидко рухаються, але можуть далеко і влучно кинути м’яч та приносять багато користі в захисті.

– Ці огрядні гравці – взагалі молодці, адже вони не стидаються свого тіла і долучаються до спорту, незважаючи на деякі недоліки фігури, – сказав незалежний спостерігач.          

Має бути вибір 

Ігор Кльонов поки не збирається спробувати себе в американському футболі, хоча він йому і до вподоби. Каже, що вже займається багатьма видами спорту. Зокрема, катається на велосипеді, веслує, бігає зранку. Водночас може назвати себе азартним уболівальником.

– Коли втягуєшся у будь-яке спортивне змагання, з’являється азарт. До того ж я бачу, як дівчата щиро віддаються боротьбі, як вони емоційно переживають за результат кожного епізоду. Це можна не лише побачити, але й почути у їхніх вигуках, – каже Ігор Кльонов.     

Порівнювати флаг-футбол з іншими ігровими видами пан Кльонов не береться. Мовляв, одні займаються футболом, інші – водним поло, баскетболом тощо. Кому що цікаво, нехай у молоді буде вибір.

Ігор не зміг пояснити, чому на чемпіонаті України з флаг-футболу не так багато глядачів. На його думку, це, напевно, через брак вуличних афіш і широкого анонсування в ЗМІ. Адже самі змагання – доволі цікаві і захоплюючі.     

Підсумки туру і всього чемпіонату

Вінничанки протягом сезону програли лише один поєдинок (на виїзді «Бульдожкам» з різницею в дюжину очок) і в разі двох домашніх звитяг ставали вдруге поспіль чемпіонками України.

В першому поєдинку «Вовчиці» впевнено здолали «Яструбів» – 41:12. В поєдинку з «Бульдожками» вінничанки постійно вели в рахунку і в підсумку здобули перемогу з рахунком 36:25, яка принесла їм «золото». В складі нашої команди тренер виділив двох Катерин – Щербу і Тетерук, які постійно вели за собою партнерок по команді.  

Друге місце серед п’яти клубів посіли «Яструби». Третє-четверте розділили «Бульдожки» і «Монархи» (Рівне).      

– «Бульдожки» – наш найскладніший суперник, тому що в складі цієї команди багато високих і технічних гравців. Київські спортсменки значно підвищили клас у порівнянні з першим чемпіонатом країни, – сказав тренер «Вінницьких вовчиць» Леонід Дзиганський.

Де займатися?

Команда «Вінницькі вовчиці» тренується тричі на тиждень, а перед іграми чемпіонату України – майже кожен день. На заняття приймають дівчата віком від 14 років. Тренування відбуваються на стадіоні школи № 34. Запис за телефоном: (063)277-000-6 (тренер Леонід Дзиганський).

Трохи о правилах 

Мета гри у флаг-футболі така ж, як і в американському футболі — занести м'яч у залікову зону суперника. Основна відмінність - заборонені жорсткі контакти, спортсмени грають без захисної екіпіровки. Замість шоломів та каркасів на поясі гравця прикріплені два прапорці. Якщо в американському футболі для того, щоб зупинити гравця з м'ячем використовується захват (жорсткий контакт), то у флаг-футболі достатньо зірвати з нього прапорець.

У флаг-футбол грають, як діти, так і дорослі. Його розвивають усі європейські федерації американського футболу як вид спорту, який допомагає опанувати складні технічні прийоми американського футболу, до автоматизму засвоїти тактичні комбінації, ігрові та рухові навички.

Previous Next

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up