Без підтримки потужного місцевого бізнесу "Нива-В" може знятися з чемпіонату України

Без підтримки потужного місцевого бізнесу "Нива-В" може знятися з чемпіонату України

Віце-президент «Ниви-В» Вадим Кудіяров розповів про поточну ситуацію в клубі. Як виявилося, вона доволі важка. 

– Коли ми починали відроджувати професіональний клуб у Вінниці, йшлося про поєднання зусиль влади, бізнесу і громадськості. Ми прагнули, щоб «Нива-В» стала справжньою народною командою. Почесний президент клубу Василь Вовк у 2016 році виконав всі свої зобов’язання, в тому числі й фінансові. Але для виходу у першу лігу чемпіонату України, що є задачею «Ниви-В» на сезон, потрібно 4 мільйони гривень. Наразі бракує приблизно половини з цієї конче необхідної суми, – каже Вадим Кудіяров.

Нивівці не розраховують на бюджетну підтримку. Справа в іншому. Пан Кудіяров нагадав, що на Вінниччині є низка великих підприємств, які мають соціальні зобов’язання перед громадою області. Йдеться про сотні мільйонів гривень. Ці кошти йдуть на соціальні потреби мешканців області.  

– Футбол є одним із важливих соціальних напрямків. Адже цей вид спорту цікавить тисячі вболівальників. На матчах «Ниви-В» у 2016 році нерідко був аншлаг. За відвідуваністю наша команда – третя в лізі. Окрім того, більшість гравців нашого клубу – корінні вінничани. Тому ми вважаємо, що «Нива-В» може розраховувати на фінансову допомогу від великих підприємств Вінниччини, яку вони віддають, як власні соціальні зобов’язання. Це, приміром, «Вінницяобленерго», «Барлінек», «Вінницягаз», «Рошен» тощо, – наголошує Вадим Кудіяров. – Будемо звертатися за підтримкою до голови обласної федерації футболу Ігоря Гатаулліна (він був головою робочої групи з відродження професійного футбольного клубу) та голови Вінницької ОДА Валерія Коровій (саме за його ініціативою була створена ця робоча група). Будемо наголошувати, що Великий футбол є необхідним для нашого регіону, і тому конче необхідно об’єднати зусилля задля його порятунку. Якщо «Нива-В» зніметься з чемпіонату України, це негативно відіб’ється на іміджі Вінниччини.             

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Микола Мельничук

    Я розумію що футбольний клуб не приносить доходів, так як спорт загалом,  але ми ж до європейських стандартів хочемо йти, тоді й потрібно хоча б футбольний клуб зберегти у такому чарівному місті як Вінниця!
  • Kuranova Masha

    Вінниця знаходиться на третьому місці за відвідуванням футбольних матчів  Другої Ліги!! Вінничанам потрібен футбол!! І влада має це знати і розуміти!!
  • Домбровський Олександр

    наша влада не за спорт думає, а чим кармани набити
  • Camo I'm

    Все правильно, спорт нада поддерживать, сейчас всем тяжело, но чемпионами за год с нуля не становятся
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up