ТОП важливих та резонансних новин у Вінниці за цей тиждень (23- 30 травня)

ТОП важливих та резонансних новин у Вінниці за цей тиждень (23- 30 травня)
  • Зібрали ґрунтовні, корисні та цікаві матеріали, які ми написали впродовж минулого тижня.
  • Щоб не пропустити найбільш важливе, прогляньте ТОП опублікованого на «20 хвилин» від 23 травня до сьогодні.

«Хлопці, ви ж такі молоді». Розповідаємо про КОРДівців з Вінниччини, які віддали життя за Україну

Внаслідок ракетного обстрілу 22 травня загинули дев'ятеро спецпризначенців Вінницького КОРДу. Нам вдалося зібрати інформацію про сімох героїв-земляків, яких не стало, розповідаємо про них.

«Хлопці, ви ж такі молоді». Розповідаємо про КОРДівців з Вінниччини, які віддали життя за Україну

 

Відео дня

«Ми помстимося за кожного побратима». У Вінниці попрощалися з двома загиблими пілотами

У Будинку офіцерів проводили в останню путь двох військових пілотів з Вінниччини. Вони успішно виконали 13 бойових вильотів, знищили чимало окупантів та ворожої техніки. На жаль, з 14-го завдання наші герої не повернулися живими. Віддавали останню шану вінничанам не лише на землі, але й два винищувачі в небі. 

 

Наслідки великих цін на пальне. 18 гривень за проїзд хочуть брати у вінницьких маршрутках

Дефіцит і високі ціни на паливо спричиняють здорожчання вартості та послуг. Через це незабаром може зрости вартість проїзду у вінницьких маршрутках. У асоціації перевізників назвали причини, чому ціна за проїзд має зрости з нинішніх 10 до 18 гривень.

 

 

«Є у нас Джавеліни і Байрактари також». Три сотні тварин зібралося в приватному собачому притулку

Не всі собаки притулку були безхатченками до того, як потрапили у «Планету». Деякі мали дах над головою, сім'ю і навіть «роботу». Вони служили людям, охороняючи їх.  Але потім набридли господарям і тепер шукають добрі руки. Людей, котрі їх більше не покинуть! Кореспондент «20 хвилин» відвідав притулок для собак «Планета» і дізнався, як живуть його жителі.

 

«Чоловік продавав місце в черзі»: як у Вінниці стартував продаж нової марки з рускім кораблем

Як і очікувалося, марок із зображенням острова Зміїний та затопленого крейсера «москва» виявилося значно менше, ніж охочих її придбати. Подекуди справа доходила до погроз, хтось мав майже тисячний номер у черзі, а декому таки вдалося отримати бажану марку. 

 

 

«Я називала його сонечком». Вчитель розповідає про Максима Слободянюка, загиблого в пеклі «Азовсталі»

12 травня в районі заводу «Азовсталь» у Маріуполі загинув боєць з Вінниччини 31 річний Максим Слободянюк. Вчитель математики ліцею №27, класна керівник героя Наталія Савіцька, ділиться спогадами про свого улюбленого учня.

«Я називала його сонечком». Вчитель розповідає про Максима Слободянюка, загиблого в пеклі «Азовсталі»

 

Зарплати до 124 тисяч гривень: як начальники сервісних центрів МВС охороняють двері військкомату

«Нульове» розмитнення автомобілів створило черги біля дверей МРЕО. За окрему плату «рєшали» оформлюють авто тим, хто цього потребує. Але чому керівництво сервісних центрів ніяк не реагує на те «чорті що», що твориться в них під носом? Можливо, тому що вінницькі начальники мобілізовані й всі разом несуть військову службу біля дверей військкомату навпроти РАЦСу? При цьому отримують до 124 тисяч гривень зарплати.

...

 

На честь Героїв: у Вінниці перейменували вулиці Блока, Тімірязєва та Некрасова

Сьогодні, 27 травня, у Вінниці розпочалась сесія міської ради. Депутати проголосували за перейменування ряда вулиць.

 

Чи продаються російські товари у вінницьких магазинах? Ми перевірили

Ми переглянули полиці у шести магазинах нашого міста: трьох супермаркетах та трьох крамницях з товарами для краси та здоров’я.  Розповідаємо, як розпізнати продукцію з рф, щоб не купувати її. А також додаємо інформацію про міжнародні компанії, які досі не вийшли з ринку росії. 

Чи продаються російські товари у вінницьких магазинах? Ми перевірили

 

Вбивство Віталіни Плахотнюк: що присудив апеляційний суд кілеру та замовнику?

Віталіну Плахотнюк розстріляли на Привокзальній у серпні 2018-го. Кілер випустив у жінку чотири кулі та зник безслідно. Як з'ясувалось, колишній чоловік найняв людину за тисячу доларів, щоб «прибрати» матір своєї дитини. Вирок про довічне позбавлення волі чоловікам, винним в убивстві бухгалтерки Вінницького міського Палацу мистецтв «Зоря» Віталіни Плахотнюк, Вінницький Аапеляційни суд залишив у силі. Водночас апеляційні скарги їхніх захисників відхилив.

 

Тисячі вінничан зустріли загиблих Героїв КОРДу коридором вшанування

У Вінницю привезли Героїв КОРДу, які загинули внаслідок ракетного удару. Тисячі вінничан в знак пошани створили живий коридор. Люди плакали, устелили дорогу квітками, вшановуючи Героїв. 

Тисячі вінничан зустріли загиблих Героїв КОРДу коридором вшанування

 

Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну

Ми — непереможна нація! Навіть під час війни українці підіймають бойовий дух за допомогою гумору. Склали добірку свіжих приколів про війну, міць ЗСУ, русню. 

Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну

Жив так, ніби завтра вже не буде. Пам’яті нашого колеги і друга Віталія Дереха

Журналіст, майданівець, доброволець, воїн і наш Герой… Про Віталія можна говорити багато. Таких, як він, справді небагато. Він завжди вирізнявся з-поміж інших. Його проєкти, статті завжди чіпляли та привертали увагу. Він не боявся жодних викликів ні в професії, ні в житті. Несподіваний, без рамок, веселий, впертий, з біса розумний. Добрий. Надійний. Ці слова мало що скажуть тим, хто його не знає, а для тих, хто знає, за кожним —  ціла історія. Практично кожна — весела. Уявляю, як він зараз це читає і бурчить: «Ну це ж тупо!». Це дійсно тупо, Дерех, писати зараз про тебе як про загиблого. Бо хто-хто, а ти — точно живий…

 

Читайте також:

Водійські права видаватимуть по-новому: що зміниться у липні

Вінничанам радять купити FM-приймач на батарейках для екстрених ситуацій

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up