Вбивство Віталіни Плахотнюк: що присудив апеляційний суд кілеру та замовнику?

Вбивство Віталіни Плахотнюк: що присудив апеляційний суд кілеру та замовнику?
  • Віталіну Плахотнюк розстріляли на Привокзальній у серпні 2018-го. Кілер випустив у жінку чотири кулі та зник безслідно.
  • Як з'ясувалось, колишній чоловік найняв людину за тисячу доларів, щоб «прибрати» матір своєї дитини.
  • Вирок про довічне позбавлення волі чоловікам, винним в убивстві бухгалтерки Вінницького міського Палацу мистецтв «Зоря» Віталіни Плахотнюк, Вінницький Аапеляційни суд залишив у силі. Водночас апеляційні скарги їхніх захисників відхилив.

Учора, 26 травня, Вінницький апеляційний суд залишив у силі вирок про довічне позбавлення волі двом чоловікам, винним в убивстві бухгалтерки Вінницького міського Палацу мистецтв «Зоря» Віталіни Плахотнюк. Водночас апеляційні скарги їхніх захисників відхилив. Про це повідомляють у пресслужбі відомства.  

У грудні 2021 року, нагадаємо, у Вінницькому міському суді винесли вироку і замовнику, і найманому вбивці. Детально ми писали у публікації:

Одразу після злочину ми писали про те, як загинула Віталіна й хто став підозрюваним. Пригадати інформацію можете у цих матеріалах:

Відео дня

— Адвокати зауважували, що підсудні П. і Д., зокрема, щиро каються у скоєному, визнають провину, мають позитивні характеристики, раніше не судимі. Один із них намагався компенсувати шкоду потерпілим, але ті відмовилися її приймати. Тож просили колегію змінити вирок суду першої інстанції та призначити замовнику вбивства, колишньому чоловіку загиблої, 10 років позбавлення волі, а кілеру — 15, — йдеться у повідомленні.

На судовому засіданні мотивом скоєння злочину П. назвав тривалий конфлікт із Віталіною Плахотнюк. За його словами, жінка перешкоджала йому брати участь у вихованні їхньої дочки. Д. ж підштовхнуло на вбивство бажання «забезпечити існування сім’ї, якій не було за що жити». Каже, його мали призвати до армії. Обоє попросили у потерпілих вибачення. Про скоєне шкодують.

— Однак батьки загиблої у їхню щирість не повірили. Говорили, що на попередніх судових засіданнях каяття від обвинувачених не чули, а довічне ув’язнення вважають законним і справедливим покаранням для них, — зазначають у пресслужбі ВАС.

На зображенні може бути: 6 людей, люди стоять, у приміщенні та текст «кий апеляций»

Нагадаємо, що Віталіну Плахотнюк убили чотирма пострілами з пістолета на залізничній колії у Вінниці влітку 2018 року.

 

Читайте також:

Вінничанам радять купити FM-приймач на батарейках для екстрених ситуацій

Цей день, 27 травня. Яке сьогодні свято, історія, заборони і прикмети

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (51)
  • Olga Peicova

    😪🙏🏻
  • Надія Штих

    Жалко бо був дуже хорошим хлопцем,а  сталось що маєм...
  • Алена Чернышова

    Нарешті,справедливий вирок!!Вбивць покарено!Чекайте нелюди,ще суда Божого!!!
  • Lyubov Kovtonyuk

    Це у нашому стилі,4 роки пройшло поки покидьки понесли покарання,і тепер довічно їх годуйте🤬🤬,

keyboard_arrow_up