«Коріатовичів? А де це?» Як таксисти пристосовуються до декомунізації

«Коріатовичів? А де це?» Як таксисти пристосовуються до декомунізації
У рамках закону про «декомунізацію» у Вінниці змінили назви 135-ти вулиць та провулків. Журналіст "20хвилин" запитав людей, у яких заробіток безпосередньо залежить від гарної орієнтації у місті, чи стало їм важче? Відповідають вінницькі таксисти.

Про «декомунізацію» вже почали потроху забувати, але вона іде повним ходом. Тепер позбавили від залишків комунізму міський транспорт – оголошують нові зупинки. Щоправда разом з новою нагадують пасажирам і стару назву – щоб легше вчилося.

Існує думка, що водій таксі – знає все. Такий собі експерт по всіх питаннях. То може він і розкаже, чи користуються вінничани вже новими назвами вулиць?

- Поки тільки старі, - говорить таксист Юрій. Він стоїть біля залізничного вокзалу та працює у службі 555-444. – Ніхто по-новому не каже: ні таксисти, ні замовники. Думаю, це зміниться з часом, коли звикнемо. Я вже 15 років таксую, тоді теж назви змінювали. Вулиця Дев’ятого січня (нині Архітектора Артинова – авт.) ще років зо п’ять звучала. Так різко просто неможливо. Я зараз жодної нової назви не знаю. І не стараюся вивчити. Все це перейменування – то просто зайві гроші з людей витрушують. Рано чи пізно усі змінять документи, ось тобі й витрати. Називай “Москвича” “Ауді” – так “Москвичем” і залишиться. Було б добре, якби нам дали на листочку нові назви і старі, щоб легше було працювати і вчити.

Відео дня

Інші таксисти казали, що такі аркуші з нагадуваннями вони друкували собі самі. Але вивчити відразу 135 назв – нелегке завдання. А що робити, якщо хтось замовить таксі, наприклад, на князів Коріатовичів (і листочка нема під рукою)?

- Ще жодного не було замовлення, щоб сказали нову назву. Якщо таке буде – попрошу говорити по-старому, - сміється таксист Анатолій Антонов. – А що робити? У навігаторі старі назви всі полишалися – там і тих деяких нема. Я працюю ще на пошті, то знаю, скільки назв змінили і приблизно орієнтуюся, де яка вулиця.

Кажуть, що треба було перейменовувати не відразу всі вулиці, а потихеньку: по одній, по дві.

- Якщо чесно, я сам ще не «врубався», де яка нова вулиця, - говорить Андрій Олексієнко. – Я не знаю, для чого це зроблено, але думаю, що треба було змінювати назви поступово, а не зразу 135. Це моя думка. Ще від жодного пасажира не чув нову назву. Як нова поліція прийшла, так і нові назви прийдуть, все буде з часом.

- Якби змінювали назви по одній, по дві, то було б нормально, - погоджується з Андрієм таксист Олег . – А тут, блін, всі зразу, як сніг на голову. Інформація у голові не встигає переварюватися.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (21)
  • Сергиенко Андрей

    полностью согласна с vladrein.власть меняется и вместе с ними названия улиц.

    1авеню 2   3......может петицию написать?хотя  наши избранники не захотят терять еще один доход
  • vladrein

    Власть поменяется, и опять начнут переименовывать улицы. Глупая затея я считаю... Деньги по существу нужно вкладывать, асфальт бы лучше где нибудь на Корее или Пятничанах положили.

    Если переименовывать, то уже лучше  брать нейтральные названия: Соняшна, Радісна, Веселкова, вул. Посмішок и т.п.  или как в Америке one стрит, 2 стрит , 3 стрит ...
  • Олександр

    З часів Коріатовичів на Старому місті у Вінниці нічого не змінилось: на переважній більшості вулиць немає доріг з асфальтовим покриттям і тротуарів. У 16-17 ст. уряд Польсько-Литовської держави Диким Полем вважав українські землі, що розташовувалися на схід і південь від Білої Церкви, і роздавав їх магнатам і шляхті у приватну. Моргунову- Гройсману байдуже Дике поле?
  • Олександр

    ...колишня Свєрдлова? ...і так ще 25 років?

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up