Жінки бійців з 32-го блокпосту просили повернути чоловіків додому

Жінки бійців з 32-го блокпосту просили повернути чоловіків додому
П'ятнадцять людей з плакатами «Спасіть наших чоловіків і синів» та « 32 блокпост в оточенні, допоможіть» зібрались сьогодні, 27 жовтня, під вінницькою ОДА. Зі сльозами на очах жінки розповідають, що визволенням їх рідних ніхто не займається.

Мітинг збирався на 11.00. Жінка солдата, який воює в АТО, Людмила Бевз розповіла, що людей мало бути більше, але збиратись важко. Багатьом потрібно добиратись з районів.
- Матері і дружини приїхали зі всієї області, - розповідає одна з жінок. – Наші чоловіки дійсно знаходяться в скрутному становищі.
- Мій син в зоні АТО з 4 жовтня, йому 32 роки,  - плачучи розповідає Валентина Бабій з села Северинівка Тростянецького району. – Вдома в нього залишились жінка і двоє маленьких дітей. Він розповідає жінці, а мені нічого не каже. Бо в мене високий тиск.
- Води на 32-блокпосту не було дві доби, вчора її дійсно підвезли, - розповідає одна з жінок, яка боїться називатись, бо вважає, що у чоловіка будуть проблеми з командуванням. – Це дійсно, що до цього вони набирали воду з калюж, цідили її і варили чай. Вчора воду підвезли. Сепаратисти по дорозі наполовину спорожнили вантажівку. Води, яку привезли, не багато, близько двох літрів на людину. Консерви та паштети – половина проткнуті ножами і їсти їх неможливо. Така у нас остання інформація.
За словами жінки, її чоловік потрапив на блокпост 13 жовтня. За відсутності води вже є випадки захворювання коростою. Чоловіки ходять немиті та небриті.
Через десять хвилин мітингу до жінок вийшов начальник відділу звернення громадян Віталій Кудрянецький і запросив їх в приміщення. В ОДА з жінками розмовляв перший заступник губернатора Андрій Гижко.

- Ми не перекриваємо рух по Соборній, бо розуміємо, що людям треба їздити, - говорили жінки. – Прийшли до вас, бо не знаємо куди йти і до кого звертатись.


Андрій Гижко жінок вислухав і запропонував написати колективне звернення.
- Ми не розуміємо стратегічного значення цього блокпосту, -  говорили жінки. – Не хочемо ротації, заберіть наших дітей. Бо коли туди завезуть інших солдат, плакатимуть інші матері.
Андрій Гижко також зателефонував у військову частину і запросив приїхати на місце представника від військових. Поки розмовляли, до однієї жінки зателефонував син і вона переповіла все, що він її розповів.

За півгодини в кабінет зайшов підполковник Віталій Шум. Він говорив, що про проблеми 32-го блокпосту добре знає.
- На 32-й блокпост вчора доставляли провізію, але вони отримали лише мізерну її частину, - говорив він.
За його словами зараз ведуться перемовини одразу з трьома угрупуваннями сепаратистів ЛНР, ДНР і козаками.
Читайте також:
Спокійно проголосувати Гройсману не дала жінка військовослужбовця
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Svetlana Tim

    Сепаратисты - звери, они поили ваших мужиков водой, угощали сигаретами (а курение вредно для здоровья!).. Интересно, хоть одна задумалась о том, что послала убивать?..4 тысячи убитых мирных жителей Донбасса. А те, кто потерял жен, детей, родителей, - идут в ополчение. Ваших мужей и сыновей милосердно отпустили домой, фактически  вас пожалели жертвы.
  • Вин-нин

    Опубликовано: 27 окт. 2014 г.



    https://www.youtube.com/watch?v=VVZ_GVYbYbM



    З 32 блокпоста з-під Сміли привезли тіла загиблих. Це вперше сепаратисти дозволили хлопцям з нацгвардії вивезти своїх. Шукали загиблих по мінному полю. Скільки тіл вивезли - точно не знають, тільки 4 цілих -це три айдарівці, котрі минулої неділі проривались до 32 блокпоста та один з командирів самих нацгвардійців, котрий загинув 2 тижні тому, решта- це останки тіл - 5 або 6. На те, щоб вивезти убитих з заблокованого блокпоста сепаратисти дали годину часу, і як гарантію того, що хлопці відвізши тіла повернуться - взяли в заручники двох нацгвардійців. Усьому ж 32 блокпосту висунули ультиматум: вийти зеленим коридором до 12 ночі з цієї території. Інакше поїдуть на блокпост танками. Загалом нацгвардійці і десантники 80 аеромобільної бригади, що там стоять зафіксувли біля Смілого 22 танки сепаратистів, 2 гради, розвернуті в їхній бік, а також машину повну протипіхотних мін -листочків. Усе поле навколо 32 блокпоста сепаратисти замінували.

    Зараз проти наших бійців стоять солдати псковського полку з Росії, сербські найманці, представники "всевиликого войска донского" і місцеві сепаратисти. Українські вояки не мають їжі, води та теплого одягу. Вчора вперше за два тижні сепаратисти пропустили машину зі ста літрами води, а також дозволили провезти макарони, все інше з провізії, котру передавали нашим воякам - лнрівці забрали собі.

    Українські бійці від вищого командування мають лише один наказ: триматися, вогонь відкривати вони можуть лише у відповідь та й то - зі стрілкової зброї - і це проти лнрівських танків. Бійці не розуміють свого завдання на 32 блокпосту, пояснюють, що утримують всього півтора кілометра дороги і це безглуздо. А коли хтось намагається прорватися до них з провізією, то їх одразу обстрілюють і бійці гинуть так до них і не діставшись. Нацгвардійці хочуть вийти в зелений коридор і навіть вже не бояться звинувачень в дезертирстві.

    Анастасія Станко / Костянтин Реуцький

    Вин-нин reply Вин-нин

    ПОП(той що петро) борони Україну. Бо станеш попою
  • очевидець

    вимога була вивести їх з оточення, а не повернути додому! Жінки не просили ротації! А ще декілька днів тому взагалі просили надати їм підмогу у вигляді харчів, теплих речей та техніки! Тож не треба тут розказувати ніби-то жінки такі кури, від нічого робити захотіли чоловіків під теплий бік повернути!
  • Anonymous

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up