Збіднів на 3000 гривень, чи як переселенець у Вінниці за кредитом ходив

Збіднів на 3000 гривень, чи як переселенець у Вінниці за кредитом ходив
Переселенець Анатолій Постой (64) каже, що його надурили в ЕкрономКредиті: «Не наважуються люди об’являти себе лохами, раз мовчать»
Пішов по кредит і втратив свої гроші. Переселенець зі Слов’янська каже, що його обманули на фірмі з офісом навпроти міськвиконкому - підсадили на щомісячні виплати за позику, якої не дали


Анатолій Постой перебрався у Гнівань зі Слов’янська, бо там війна, а тут – квартира, колись отримана в спадщину. Житло без опалення і з тріщинами у стінах, то ж чоловік вирішив взяти кредит на ремонт, щоб потім перевезти сюди дочку і дружину. 

Анатолій прочитав рекламну статтю «Як вигідно позичити гроші» і звернувся в товариство з обмеженою відповідальністю «ЕкономКомфорт». Його запросили в офіс на Соборній, що прямо навпроти міськвиконкому. Приїхав за позикою 28 вересня. Уклав договір. 

- Там консультант сидить Олександра. Я їй розказав все, як є. Що треба гроші не на плазмовий телевізор чи поїздку на відпочинок, а щоб зробити ремонт і забрати сім’ю зі Слов’янська, - розказує пенсіонер. – Олександра запевнила, що кредит мені дадуть, і направила в банк сплатити 2100 гривень першого внеску. 

Ситуація змусила
Квартира в Гнівані – це спадщина Анатолія Постоя. Він думав, що тут живе родичка, а виявилося – 13 років пустувало житло.

- Жінка і дочка, коли бомбили, виїхали на хутір за 50 кілометрів від Слов’янська. Зараз вони вже вдома, у Слов’янську. Але ми вирішили, якщо ситуація знов загостриться, переберемося усі сюди жити, коли я тут квартиру приведу хоч трохи до ладу, - говорить Анатолій. – Вже більше року пройшло, а дочка не може відійти. Десь дверима хлопнули - зіскакує. Вони були під бомбуваннями і в Слов’янську, і на хуторі. В підвалах по кілька днів сиділи. І в дім наш попадало, і в підвал. Двері в палець товщиною прогнулися, але врятували…

Пенсіонер порахував, що привести гніванське помешкання в житловий стан обійдеться в 30 тисяч гривень. Він вже отримав дозвіл на газифікацію. Кошти хотів взяти, щоб провести газ, купити котел і відремонтувати стіни.

Гроші вперед
Анатолій Постой привіз в редакцію договір, який уклав в офісі на Соборній, і показав квитанції про сплату 2100 гривень та двох внесків по 378 гривень.

- Мені пообіцяла консультант, що на протязі п’яти днів після підписання договору, я отримаю гроші, - говорить Анатолій. - Я чув, що на початку двохсотих років були кредитні фірми, що збирали гроші, а кредитів не виплачували. У нас в регіоні їх швидко прикрили. А тут, бачу, довго працюють, і багато їх. Я питав Олександру про це, і вона з договору прочитала, якщо форс-мажорні обставини, гроші повертаються. Проспівала дуже добре, але договір на руки не дала. Спочатку вимагала заплатити вступний внесок 2100 гривень. Мені діватися було нікуди, заплатив.

В день підписання договору нібито мав відбутися аукціон з розподілення кредитів. Але позики переселенцю не надали ні тоді, ні через місяць, ні через два місяці. Він їздив в Житомир, в центральний офіс, питати, чому так.

- Там я застав таких самих консультанток, як у Вінниці, - каже Анатолій Постой. – Вони вже сказали, що можу розраховувати тільки на 15 тисяч кредиту. Я обурився, бо зробив внесок, як за 30. За 15 мав би платити також вдвічі менші щомісячні платежі.

В Житомирі з переселенцем попрощалися до наступного аукціону. Наприкінці листопада він по телефону дізнався, що позики йому не дадуть взагалі.

Красиво співають
- З Олександрою з вінницького офісу я не спілкувався більше, - говорить Анатолій. – У Житомирі висловив свої претензії, назвав її шахрайкою, бо розказувала дуже красиво. Вони всі розказують дійсно красиво. Але потім виходить дуже не красива історія.

Переселенець дізнався, що він вправі розірвати договір через півроку, але доти повинен справно платити щомісячні платежі.

- Платити я не буду вже нічого, - говорить він. – І від них нічого не хочу. Просто хочу, щоб покарали ту консультантку, яка дивилася мені в очі і казала: «все буде хорошо, у вас все получиться, ви отримаєте кредит». Піду в міліцію, в прокуратуру, до суду. Їхні публікації ідуть в газетах постійно, але, видно, не наважуються люди об’являти себе лохами, раз усі мовчать. Не в кожного вистачає мужності сказати, що його обікрали, що він «попав» сам по собі.

Журналіст телефонувала консультантці Олександрі, чий підпис стоїть на угоді поруч з підписом Анатолія Постоя. Жінка запевняла, що вона ніяких обіцянок нікому не дає, а лише консультацію. Мовляв, в офісі ведеться відео спостереження, тож, якщо треба буде, вона свою правоту доведе.

- Не наважуються люди об’являти себе лохами, раз мовчать, - каже переселенець Анатолій Постой (64)


«Наша компанія не займається кредитуванням»
На електронний запит RIA з дирекції «ЕкономКомфорту» надіслали відповідь:

«Наша компанія не займається таким видом діяльності, як кредитування. Ми надаємо юридичні послуги, в т.ч. проводимо юридичне, інформаційно-консультаційне та документарне супроводження діяльності програми з надання позик. Договори, які укладаються з клієнтами, не містять в своїх умовах сплати будь-яких перших внесків. Ними передбачена лише оплата клієнтом вартості наданих послуг.

На підставі викладеного, твердження про наявність документів про надання кредиту чи сплати першого внеску не відповідають дійсності.

Всі умови отримання позики передбачені в договорах, які укладаються з клієнтами. Вказані договори не містять умов проведення будь-яких аукціонів чи розіграшів. Так само відсутнє в них право компанії на зменшення на власний розсуд розміру вказаної в них позики, а також відсутнє право односторонньої відмови від надання позики, якщо клієнт виконує всі умови договору. Крім того, всі примірники підписаних документів клієнт отримує на руки відразу після їх підписання, а також складається двосторонній акт виконаних робіт, в якому підтверджується кількість та якість наданих послуг і зазначається їх вартість».

Відео дня
blockquote>


Пояснювати, чому Анатолій Постой не отримав позики, в ЕкономКомфорті не стали. Написали, що не мають права без письмової згоди клієнта розголошувати таку інформацію. Але про свою діяльність розповіли:

«За період діяльності консультаційного пункту у Вінниці компанією було оформлено надання позик на загальну суму 1200000,00 грн. Крім того, діяльність компанії неодноразово перевірялась органами МВС, прокуратури, УБЕЗ та податкової міліції, за результатами яких не було виявлено жодних порушень чинного законодавства. Також, відповідність нашої діяльності чинному законодавству неодноразово підтверджена рішеннями судів різних рівнів, в т.ч. Вищим спеціалізованим судом України».


Гугл все знає
Якщо забити в інтернет-пошук «ЕкономКомфорт», то Гугл покаже першим юридичний сайт. Тут обіцяють допомогти відсудити гроші кожному, хто потрапив на гачок фірми з «надання позик (кредитів) шляхом адміністрування коштів учасників груп».

Нижче бачимо посилання на групу Вконтакті з аваркою «Обережно! Шахраї!». Тут постять рішення судів на користь «Економфомфорту».

Назву цієї фірми можна побачити в списках сумнівних компаній та в статтях з заголовками «Осторожно! Кредитные компании - мошенники», «Кредитный лохотрон».

А якщо говорити про офіційну інформацію, то на сайті Житомирського обласного відділення Антимонопольного комітету є новина: ТОВ "ЕкономКомфорт" оштрафували на 68 тисяч гривень за поширення інформації, що вводить в оману.

Спеціалісти Антимонопольного розібралися, що «ЕкономКомфорт» надає послуги по створенню груп для накопичення коштів учасників цих груп з ймовірністю (!) в подальшому надання позики. «Термін від укладання договору до отримання позики може складати кілька місяців, а може не наступити взагалі», - констатували перевіряючі і назвали порушенням те, що товариство не вказує цього у своїй рекламі. 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Александр Лозохвост

    Якщо хтось захоче брати кредит, то можу порадити прочитати цю статтю, в якій описано, як правильно гасити кредити. http://www.volynpost.com/news/173290-iak-pravylno-pogasyty-mikrokredyt-pamiatka-dlia-kliienta

  • Анонім

    пока милиция заодно с этими аферистами, они и дальше будут обманывать людей.
  • Анонім

    блін. ну треба ж мати клепку: прийшов за кредитом, а треба сплатити 2 тисячі... доки будуть лохи, доти будуть лохотрони.
  • Пупкин Вася

    Старая схема разводняка ! Я думал эти схемы уже не работают , а тут бац )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up