Завтра на сесії можуть зняти першого заступника голови облради

Завтра на сесії можуть зняти першого заступника голови облради
  • Штовханина на престолі Вінницької облради. Хто проти кого і хто з ким – все менш зрозуміло, хоч і очевидно. Бо об’єднуються необ’єднані… Завтра, 19 травня,  має відбутися позачергова сесія облради.
  • 37 питань на порядку денному. 24 питання – переукладання договорів із керівниками медзакладів, решта ніби й не надто скандальні.
  • Але очікують на 38 питання – про зняття з посади першого заступника голови облради Людмили Щербаківської.

Напередодні під час засідання президії у фракції «Опозиційного блок» виникли питання щодо відсутності Щербаківської. 17 травня її не було на роботі… А 16 травня Богдана Кеса призначили заступником директора Вінницького будинку-інтернату геріатричного профілю. До цього – з 2016 року був помічником-консультантом депутата від «Батьківщини» і голови бюджетної комісії Геннадія Мазура.

Теща – друга мама і… перший заступник

Богдан Кес – маловідоме прізвище для тих, хто не в курсі політичного життя Вінниці. Це зять першого заступника голови облради Людмили Щербаківської, яка очолює в області партійців «Батьківщини».

Відео дня

Із 2014 року Кес працював в управлінні спільної комунальної власності Вінницької ОДА. Власне, тоді й дізналися про зятя Щербаківської і про доньку – Діану Кес. Тоді її, фахівця без досвіду, призначили на посаду заступника голови обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.   

Але окрім цього депутат з «Оппоблоку» Юрій Яремчук говорив і про інше. Він з’ясував, що 25 квітня Людмила Щербаківська разом з головою бюджетної комісії Геннадієм Мазуром начебто з робочим візитом відвідали Одеську облраду. Фото є в соцмережах. Вінничани поруч із Юлією Тимошенко.

Зі слів депутат Яремчука, саме тоді в Одесі проходила «закрита» нарада керівного складу «Батьківщини» щодо проведення референдуму з продажу землі. Ну, а раз так, то Людмила  Щербаківська та Геннадій Мазур є посадовими особами, а значить відрядження до партійних лідерів не повинно бути за рахунок обласного бюджету.

Журналіст RIA/20minut.ua взяла коментар по телефону у Людмили Щербаківський:

– Чесно кажучи, я не в курсі була, що мого зятя розглядають на посаду заступника директора будинку-інтернату, – одразу ж у телефонній розмові відповіла Людмила Щербаківська. – На президії облради мене не було –  офіційно була у відпустці, написала заяву. Того дня у Києві оперували мого брата. Операція тривала дев’ять годин, я була поруч – із рідними.

– Ви чули, що завтра готуються вас зняти з посади першого заступника голови облради?

– Це право кожного депутата. В корупційних схемах я не складаюсь. Не влаштовую Президента… Тут бігають Крученюк (голова фракції БПП «Солідарність», а з 26 квітня – заступник голови  ОДА з політичних питань) та Яремчук (депутат «Опозиційного блоку»). Знаю, що цим питанням займаються на рівні керівництва облдержадміністрації. Вони ведуть переговори з фракціями, з цього приводу звертались і до нашої фракції… Для того, щоб зняти мене, потрібно спочатку зібрати 1/3 підписів складу облради.

– За день можуть зняти?

– Можуть за годину… Я хочу подивитися, хто підпишеться…   

– Юрій Яремчук звинувачує і в тому, що ви із однопартійцями їздили в Одесу, ніби переймати досвід у колег, а насправді зустрічатися із лідером «Батьківщини», є фото із Юлією Тимошенко.

– Так, їздила в Одесу і побачила, як працюють колеги в облраді. Там немає кулуарщини. Відкрито збираються і все обговорюють. А не так, як у нас: облдержадміністрація дала доручення – рада повинна голосувати. А Юра Яремчук – не здивуюсь, якщо він сьогодні проти мене, а завтра буде проти них…

 

Що придумують за ніч до сесії – скоро дізнаємось. Як і те, у кого краща тактика, а в кого – стратегія. Бо сьогодні важко вірити словам. Теща не може не знати про призначення зятя, коли вона очолює комісію, яка здійснює і контролює діяльність директорів інтернатів.    

 

А Юрій Яремчук може дістати будь-кого. Навіть колишніх однопартійців. Два роки тому завжди дипломатичний Серій Татусяк під час сесії облради дав волю емоціям і вдарив колегу-депутата. За доньку заступився. Яремчук виходив із залу засідань побитий і ображений, у бік, де сиділа депутат Людмила Щербаківська голосно сказав лише: «С…ка!». Не проголосували так, як він собі запланував.  

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Нефёдов Николай

    А чому зять зама не може займати посаду,якщо людина достойна. Коли вже в нашій області закінчаться склоки. Займіться користними справами "дорогі" інтригани.

    Дорогі для країни.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь 09:00 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають Всесвітній день історика. Історія, заборони та прикмети 28 березня 21:11 Чоловік здійснив 38 транзакцій і перевів собі з карти знайомого понад 255 тисяч 20:18 В один день на Вінниччині сталось одразу чотири автопригоди, в одній з них загинув пішохід photo_camera 19:45 Не лише комуналка. Які пільги має родина учасника бойових дій 19:19 Сварка через свійську тварину ледь не закінчилася трагедією 18:53 «Дочка у снах кличе тата, а в мене від того серце розривається». Жінка просить підтримати петицію 18:23 З нагоди річниці створення Нацгвардії відзначили військовослужбовців Вінниччини photo_camera 17:33 Тяжилівського різника волосся забрали в Дніпро. Що про це кажуть мами постраждалих дівчаток? 17:30 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 17:21 До 14-ти років ув'язнення засудили «прокурора» з окупованої Луганщини 16:23 Понад 200 гектарів лісу вартістю 3,2 млрд грн повернуть у комунальну власність Вінницької області 15:23 Найбільше мікрогрантів на розвиток власного бізнесу видали на Вінниччині
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up