Як отримати ремонт двору за гроші Вінниці? Покрокова інструкція

Як отримати ремонт двору за гроші Вінниці? Покрокова інструкція
На капремонт двору доведеться довго чекати. У міській черзі наразі більше 200 адрес / Фото: vmr.gov.ua
  • У мерії розповіли, що на Гоголя зараз ремонтують подвір’я багатоповерхівок. А вінничани в коментарях нам дали ще зо два десятки адрес, де роками не робили ремонт.
  • Як потрапити в перелік дворів на капремонт? Які потрібні документи? Скільки доведеться чекати? Склали інструкцію та знайшли ще два варіанти, як отримати «подвір’я мрії».

Нещодавно ми писали, що у Вінниці стартував сезон ремонту дворів. Наразі ремонтники працюють на вулиці Гоголя, де спочатку замінюють підземні комунікації, а потім висталять новий асфальт. 

До цієї новини спитали вінничан: «Чи є потреба у вашому дворі навести лад з дорогою чи тротуарами?». У відповідь отримали майже два десятки коментарів з адресами, де потрібно зробити ремонт. Ось деякі з них:

«Первозванного 46, (нужен ремонт - авт.) тротуар, и между школою 18 и 25 тротуар очень нужен. Деткам небезопасно там», — пише вінничанка Наталія Войт.

Відео дня

«Зулінського,39, біля дому калюжа. Зробили якогось року стежку, а загалом ужас», — пише Юлія Бенеда.

«600-річчя 40 - 40а, обіцяли зробити в цьому році. Перенесли на наступний рік. Не зрозуміло в чому проблема», — пише Володимир Русланович.

«Замостянська 27. Двір роками не асфальтували!!!», — пише Наталія Слободянюк.

«Улица Клёна 2. Мы уже 20 лет пишем, но результата ноль», — пише Олена Коваль.

«Двір М.Ващука 5 , яма на ямі , в дощ стоїть вода ,тротуар без бордюрів ,стан двору жахливий», — повідомляє Інна Примчук.

Стаємо в чергу на ремонт

В матеріалі «У подвір’ї постійно ставлять машини на зелених зонах. Що з цим робити?» ми докладно описували, як потрапити в план капремонтів дворів, які роблять за гроші міста.

Крок 1. Потрібно провести збори жителів багатоповерхівки та вирішити, що потрібно зробити з подвір’ям. Може покласти новий асфальт, поставити нові гойдалки, створити впорядковані паркомісця тощо. Те, до чого домовилися — оформити в протокол.

Крок 2. Подаємо документи до міськради. Пишемо заяву на ім’я міського голови, в якій вказуємо проблему та побажання її вирішення. Копію протоколу зі зборів мешканців та заяву на ім’я міського голови подаємо через відділ звернень у «Прозорому офісі» або електронкою, на сайті вінницької міськради.

Крок 3. Чиновники реагують на звернення. Працівники департаменту житлового господарства мають прийти до вашого двору, обстежити його на предмет необхідності капремонту. Надалі ваше подвір’я ставлять у план капремонтів, які виконуються за бюджетні кошти. 

Але доведеться доволі довго чекати: в загальному переліку більше 200 адрес, де потрібно зробити ремонти. За рік міська влада робить, зазвичай, 35-40 дворів. Проте через коронавірус і карантин, більшість коштів йде на медицину, а решту видатків скорочують. Отож, в планах на 2021 рік наразі тільки 14 дворів.

Які альтернативи

Податись на «Бюджет громадських ініціатив». До 15 травня можете створити проект вашого подвір’я мрії і подати його на міський конкурс «Бюджет громадських ініціатив». Переможете — можна отримати до 1,1 мільйона гривень на впровадження капремонту. Як подати заявку та шаблони можна взяти — ось тут.

Зробити все власноруч. Ми описували історії вінничан, які вирішили не сподіватись на владу, а взяли на себе всю відповідальність.

Наприклад, Любов Кошєлева разом з небайдужими людьми зробила затишний міні-сквер з різьбленими фігурками на Коріатовичів, 127. Голова ОСББ Юрій Побірський вмовив мешканців піти від ЖЕКу і за кілька років зробили «цукерку» зі старої хрущівки. А в Пирогово мешканці приватного сектору самі побудували дорогу.

Раніше, нагадаємо, склали інструкцію як можна контролювати ті роботи, що проводить ЖЕК.

 

Читайте також:

«Смішки смішками, але асфальту немає». Калинівчанин зробив місцеву калюжу зіркою Інстаграму

Маєте депозити та валюту? Не зможете отримати субсидію — рішення уряду

Тарифи, субсидії, карантин. Що зміниться у травні для вінничан

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • AK

    Всі обрали Зеленського, їм ремонт не потрібен. 35-40 дворів, то при «баригах» було, вумний нарід вирішив, що фільми та новини по Г+Г про їм правду кажуть. Зараз, на 19, щоб дай боже вистачило.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф 17:07 Захисник з Козятинщини отримав «Золотий Хрест» від Головнокомандувача ЗСУ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up