Великом навколо Вінниці. Після Дня Європи відбувся 50-ти кілометровий забіг (ФОТО)

Великом навколо Вінниці. Після Дня Європи відбувся 50-ти кілометровий забіг (ФОТО)
  • У неділю, 21 травня, сотні вінничан колесили у масовому велопробігу від обласної організації «Спорт для всіх»
  • Журналіст поспілкувався з кількома велосипедистами та дізнався, що треба, щоб подалати 50 і більше кілометрів
  • Та запитав про буденні проблеми учасників. Зокрема, про якість велодоріжок у місті

О 9-й ранку почали збиратися перші учасники на «залізних конях». Спочатку людей було не більше десяти, але вже через півгодини — майже сотня. Один з організаторів велоподії Віталій Копач розповів, що маршрут велопробігу довжиною приблизно 50 кілометрів та пролягає навколо Вінниці.

— Це наш традиційний велопробіг, який ми влаштовуємо вже в 10-й раз. Сьогодні буде гарний заїзд, бо погода добра. Скільки буде учасників? Точно не знаю. Найбільшим у нас був велопробіг, де приймали участь більше 350 зареєстрованих учасників. Це було в 2012 році. А так, очікуємо, що буде не менше 200  велосипедистів, — сказав директор обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Віталій Копач.

Відео дня

Після розмови з організаторами, журналіст поспілкувався й з велосипедистами. Питаємо, чи важко подолати 50 кілометрів та що велосипедисти кажуть про велодоріжки у місті.

Якщо коротко, то для велосипедистів 50-кілометровий пробіг — це легко. Їздити міськими велодоріжками їм важко, бо є «матусі з колясками»

12-річний хлопець Діма Тітко розказав, що для нього 50 кілометрів — це не багато. А от по міським велодоріжкам хлопець рідко катається.

— Для мене це не велика відстань. Раніше проїждав і 70-80 кілометрів. Їздили на горному байку, у ліс та за місто. По місту катаюсь не дуже часто, бо самому нудно. А так ні з ким їздити. Велодоріжки в цілому нормальни. Не подобається тільки те, що по ним ходять пішоходи. Я по тротуарам, де люди ходять не катаюсь, — розповів хлопець Діма Тітко.

Молода пара Олеся та Вадим не часто виїжджають на такі велопробіги. Причина цьому — відсутність вільного часу.

— Нам не важко проїхати цю відстань. Майже нічого з собою не брали, бо проїзд буде по околиці Вінниці. Якщо щось трапиться, то можна сісти на маршрутку та доїхати до Вінниці, — розповідає вінничанка Олеся.

— А як би оцінили доріжки? Проблема така: по ним ходять пішохіди, бо тротуари в жахливому стані. Матусь з колясками можна зрозуміти, бо велодоріжка рівна, і коляска не труситься. Тому велодоріжки треба робити в комплексі, разом з ремонтом тротуарів, — сказав вінничанин Вадим.

Велосипедистка з багаторічним стажем Аліса Іванова теж каже, що 50 кілометрів — легко навіть для непідготовленної людини.

— П’ятдесят кілометрів — це не багато. Я бачу тут з дітьми приїхали, а це взагалі мене надихає, — розповідає вінничанка … — Тому якщо я відстану від колони, то буде не одна. Раніше брала участь та організовували власні маршрути. Наприклад, двоє суток каталися навколо Вишенського озера. З ночівкою люди залишалися. А велодоріжки у місті непогані. Жаль тільки, що пішохіди ними ходять.

За словами організаторів, маршрут велосипедистів пролягатиме, так: Лісопарк — Об’їзна дорога — Лука-Мелешківська — Прибужське — Шкуринці. — Електромережа — Первозванного — парк Дружби народів. Ці 50 кілометрів велосипедисти подалають за кілька годин.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up