В командуванні Повітряних Сил розповіли, як наростили міць авіації за цей рік

В командуванні Повітряних Сил розповіли, як наростили міць авіації за цей рік
Вінницькі військові льотчики на летовищі
  • Вінниця — 15 років авіаційна столиця України.
  • Через зріст оборонного бюджету України відновилася матеріально-технічна база Повітряних Сил.
  • Якісно ріс кадровий потенціал української авіації.
  • Рекордним називають 2019 рік за кількістю, якістю та масштабами навчань військ протиповітряної оборони.

Цього року Повітряні Сили Збройних Сил України, командування яких дислокується в Вінниці, відзначали 15-річницю від дня створення. Проліт екіпажів винищувальної та транспортної авіації у 2019-му вінничани мали можливість побачити не лише під час святкових урочистостей у серпні. Восени майже щодня у небі кружляли винищувачі, транспортні літаки і вертольоти. 

— За останні роки значно зріс оборонний бюджет України. Відтак лише за цей рік більше 10 одиниць відремонтованої і модернізованої авіатехніки вступили у дію, пальним було забезпечено на 100%. Тому кількість навчань і вильотів збільшилась, — пояснює речник головнокомандувача Повітряних Сил ЗСУ  Юрій Ігнат. — Оскільки пілотна зона проходить над Вінницею, ми мали можливість спостерігати авіа маневри.

Вінничани ми мали можливість спостерігати авіа маневри

— Варто сказати про наших льотчиків, — додає керівник прес-служби Повітряних Сил. — У Харківському авіаційному інституті готують найкращих у світі. Льотчики винищувальної авіації випуску 2019 року в інституті відпрацювали понад 200 годин льотного часу. Тоді як в 2000-х роках доводилося випускати офіцерів геть без льотної практики, бо тоді Міноборони не виділяло кошти на бойові літаки, гелікоптери та бензин для тренувань. Ще один доказ авторитету нашої військової авіації — українські льотчики-винищувачі стали найкращими на світовому авіашоу "RIAT-2019", який проходив в Великобританії.

Відео дня

Через збільшення фінансування протягом останніх років по усій Україні відремонтували більше 10 летовищ. Поо це читаємо на armyinform.com.ua. Після тривалого простою вдалося відновити аеродроми в трьох регіонах, в тому числі у Вінниці. До російської воєнної агресії Повітряні Сили України використовували лише чверть усіх військових летовищ на території країни. До 2019-го року ця кількість зросла в рази.

«У Повітряних Силах кількість і масштаби заходів бойової підготовки зростають щороку. Із початком російсько-української війни основним пріоритетом стало нарощування бойових спроможностей підрозділів ППО. Особливо це стосується зенітних ракетних військ — основи «протиповітряного щита» країни, — пишуть на мілітарному порталі. — Цей рік став рекордним щодо кількості, якості та масштабів залучених до навчань військ протиповітряної оборони. Це свідчить про державницький підхід до розвитку професійного війська та системні зміни в самій армії».

Загалом у 2019 році Повітряні Сили провели понад 150 різноманітних заходів бойової підготовки, таких, як командно-штабні, тактичні навчання, тренування чергових сил. Окрім навчально-бойових завдань, фахівців зенітно-ракетний військ залучали до випробувань нового ракетного озброєння й дослідних пусків зенітних керованих ракет у межах науково-дослідних робіт і на тлі максимально наближеної до бойової обстановки. Та по справжньому вражали масштабом чотири заходи бойової підготовки, спрямовані на нарощування спроможностей загальної системи протиповітряної оборони.

Щодо планів на наступний рік, то у командуванні Повітряних Сил ЗСУ сказали: тенденція до нарощування бойової підготовки збережеться. Планують придбати нові американські вертольоти, бо вітчизняна авіатехніка випуску 70-80 років минулого століття виходить з експлуатації. 

Якщо цього року провели два льотно-тактичні навчання вночі та з окулярами нічного бачення, то наступного року їх буде значно більше. І курсантів буде більше, і готувати їх будуть ще інтенсивніше. Керівництво ЗСУ робить ставку на взаємодію з усіма родами військ та на універсальність льотчиків. Адже армія країни, що воює, має бути готовою протистояти всім викликам та загрозам.

Автор Лариса ОЛІЙНИК


Читайте також:

Вертольоти і літаки крутяться над містом. В Повітряних Силах кажуть: спокійно, все по плану

«Дайте номер Гавришівки, я влаштую їм свято!» Реакція вінничан на парад авіатехніки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Sergio Zagon

    главное не расчитывать на дружбу с рашей а то нам гамбец
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up