В клубі Underground вперше провели турнір з кіберфутболу FIFA 17

В клубі Underground вперше провели турнір з кіберфутболу FIFA 17

Сьогодні, 22 жовтня в консольному клубі Underground вперше провели турнір з кіберфутболу — FIFA 17. Хлопці тестували нову гру на нових Sony PlayStation 4, нервово клацаючи джойстиками і соваючись на пуфах.

 

На змаганні зібралися фанати кіберспорту: діти, підлітки, хлопці старшого віку. Вмостившись в кріслах-мішках, вони випробовують нову відому реалістичну гру FIFA 17 від компанії Electronic Arts. На великих екранах транслюється матч і прикутих до моніторів учасників не відірвеш.

— Люди, які вважають, що це наркотик — праві, — говорить засновник клубу і організатор турніру з кіберфутболу Михайло Корінний. — Але відмовитися від нього дуже важко. Хлопці, які точно вирішили, що будуть кіберспортсменами, приділяють тренуванням близько 12 годин на день. А до нас приходять тому, що не кожен може собі дозволити купити приставку, а якщо і може, то привести додому приміром п'ять людей і посадити за одну приставку — не виявляється можливим, не кажучи вже про комп'ютер. Окрім цього вдома ти сидиш один: немає суперників, не відчуваєш такого азарту та запалу як тут, коли збираються компанії.

За словами Михайла до клубу Underground приходить багато дівчат.

Відео дня

— Коли ми тільки відкрилися, були вражені, що до нас приходили дівчата і годинами грали в файтінги, — розповідає він. — Спочатку вони приходили з хлопцями, сиділи на пуфах і клювали в телефони. А потім з'являлися самі та ще й своїх хлопців тягнули, коли ті вже не хотіли грати.

Турнір проходить в два етапи: сьогодні — відбірковий тур, а у неділю пройде фінал, серед найсильніших кіберспортсменів. Призовий фонд складається із вступних внесків самих учасників. Сьогодні пограти коштує 50 гривень. Завтра — 100. Потім призовий фонд розділять між 10 фіналістами. Грають в основному не за ради грошей, а заради задоволення. Наймолодшому гравцю, який дає фору старшим усього вісім років.

Вінничанину Тарасу Щеглову 16 років. Він — кібеспортсмен, який вперше взяв участь в чемпіонаті з кіберспорту, який проходив у Києві. В FIFA почав грати років з семи.

Захоплення відеоіграми в дитинстві переросло в спортивний інтерес.

— Доходу це мені не приносить, — говорить він. — Я отримую велике задоволення на турнірах. Головне навіть не виграти на них, а можливість позмагатися з сильнішими хлопцями і навчитися чомусь новому. Я вдома вмикаю playstation, коли є вільний час. Можу в день п'ять-шість годин грати, а можу взагалі не грати. По-різному буває.

Тарас Щеглов (праворуч)Хлопець також займається в футбольній академії Блохіна — Бєланова. Каже, що звичайний футбол і кіберфутбол дуже пов'язані, тому гравець, який не виходить на справжнє поле і в FIFA буде грати гірше.

Що таке кіберспорт

Кіберспорт досяг визнання однієї зі спортивних дисциплін. Представляє собою змагання в віртуальному просторі, яке моделюється комп'ютерними технологіями, зокрема відеоіграми. З кіберспортсменами укладаються контракти, проводяться великі змагання. В нашій країні кіберспорт слбо розвинений, а в Вінниці, за словами Михайла Корінного, взагалі кепські справи. Є велика кількість клієнтів, які приходять тренуватися, тож планують вивести кіберспорт на новий рівень.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up