В 30-й школі відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО прикордоннику Євгену Пікусу

В 30-й школі відкрили меморіальну дошку загиблому в АТО прикордоннику Євгену Пікусу
Урочисте відкриття дошки проходило сьогодні, 20 березня, на шкільному подвір’ї 30-школи. Дошку відкривав рідний брат загиблого Євгена Пікуса.

На відкриття меморіальної дошки на шкільному подвір’ї зібрались рідні, близькі побратими та друзі Євгена Пікуса, а також школярі. Слово брали представники влади, дирекція школи та ректор прикордонної академії. Меморіальну дошку, автором якої став скульптор Анатолій Бурдейний, розмістили на стіні перед входом у школу.
- Вже більше року триває військова агресія з боку російських найманців, - говорив ректор академії державної прикордонної служби імені Богдана Хмельницького Олег Шинкарук. – На сьогоднішній день прикордонні підрозділи зазнали більш як 800 ударів зі всіх видів зброї.. На превеликий жаль немає сьогодні 63 наших побратима прикордонники.

Previous Next

- Сьогоднішня подія, це лише маленька краплиночка нашої подяки до його імені, за мирне майбутнє, - говорила на відкритті меморіальної дошки директор 30-ї школи Алла Панасюк. – Своє ім’я Євгеній вже вписав золотими літерами в історію рідної школи, рідного міста, рідної землі.
Довідка:
Євген Пікус народився 14 вересня 1979 року. Навчався у вінницькій школі № 30, після закінчення якої поступив до академії державної прикордонної служби, що у Хмельницькому. Останнім місцем служби Євгенія було Східне регіональне управління де він займав посаду старшого офіцера відділу прикордонного контролю. З 11 липня 2014 року керував підрозділами у району пункту пропуску Краснаталівка, що на Луганщині.
В останньому бою підполковник Пікус надавав допомогу прикордонному наряду, який потрапив у засідку. Загинув від куль снайпера, одна з яких влучила в потилицю, ще дві у груди.
Читайте також:
Брат-близнюк вбитого прикордонника Євгена Пікуса: «Коли ми поступили у прикордонну академію, тато на радощах… зліг у лікарню»
Військовослужбовці з Вінницької області, які загинули в зоні АТО (ОНОВЛЕНО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Вічна пам"ять. Герої не вмирають.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:19 Вчора ворог завдав понад 180 ударів по Україні. Є жертви серед цивільного населення 11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up