У Вінниці революціонери виганяли з посади головного прокурора Соколового


У Вінниці революціонери виганяли з посади головного прокурора Соколового
Під прокуратурою Вінницької області люди вимагали звільнення головного прокурора Вячеслава Соколового. Активісти привезли спалений автомобіль активістки майдану Таїсії Гайди, та планували спалити опудало “корупціонера”. Але все завершилося посиденьками у прокуратурі

Перед прокуратурою зібралися близько сотні людей, які вимагали звільнення головного прокурора Вінницької області Вячеслава Соколового.

Серед натовпу були помічені представники Народної Волі, Обласної та Міської Самооборон, Автомайдану, а також Віктор Маліновський, Володимир Воловодюк, Валерій Палій, Вадим Кудіяров, Правий Сектор, Таїсія Гайда, Ольга Маліновська та багато інших активістів ті представників різних громадських організацій.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

Майже одразу на евакуаторі привезли спалену невідомими, в період майдану, автівку Таїсії Гайди, яку залишили на дорозі перед прокуратурою.
Паралельно один із чоловіків зробив опудало корупціонеру. З кишень костюма опудала стирчали гривні та сувенірна банкнота номіналом $100. Її планували спалити.
Мітинг розпочався. По черзі виступали активісти та час від часу звучали заклики, щоб вийшов прокурор Соколовий. Люди скаржилися на бездіяльність прокурора та на те, що той нібито обслуговує незаконні інтереси вінницьких можновладців та займається бездіяльністю.
Через деякий час Вячеслав Соколовий спустився. Натовп скандував “Відставка, відставка!”. Соколовий озвучив мітингувальникам, що він готовий до діалогу і що він напишу заяву про відставку тільки після того як будуть факти про якісь його не законні дії.
 - Зараз за вашими скаргами мною займається Генеральна прокуратура, комісія якої приїжджала минулого тижня, - пояснює адвокату Палію прокурор Соколовий. - Якщо вони знайдуть у моїх діях порушення, то питання про відставку вирішиться саме собою.

Градус у повітрі підіймався як у прямому так і у переносному значенні. Приїхала бригада пожежників, які приготувалися гасити можливе спалення опудала корупціонеру. Також прибули близько двадцяти міліціонерів та бійці громадського формування "Гепард антикримінал", побачивши яких адвокат Валерій Палій назвав тутушками. Біля гепардівців був їх очільник Василь Мельник та керівник Архітектурно-будівельного сервісу Анатолій Плахотнюк.

Побачивши Плахотнюка, адвокат Валерій Палій сказав, що той повинен сидіти у в’язниці та почав ображати його. У відповідь Плахотнюк підійшов до Палія. Між ними почалася штовханина. Підбігли хлопці з Гепард антикриміналу і захистили Плахотнюка.

Згодом люди помітили, що прокурор Соколовий зник. Активісти зайшли до прокуратури з вимогою його відставки. Соколовий за кілька хвилин спустився і запросив активістів у приймальню.
Під час імпровізованого “круглого столу” присутні виступали озвучуючи наявні проблеми у Вінниці, які потрібно вирішити. Соколовий кожного вислухав, записав суть проблеми і пообіцяв справи взяти під свій контроль.
Під час діалогу виявилося, що при прокуратурі створили громадську раду. Список людей які входять в неї засмутив присутніх через велику кількість депутатів та “регіоналів”. Але Соколовий пообіцяв, що вступити у неї зможуть усі бажаючі.
Під кінець запал людей зпав. Мітингувальники вже не вимагали відставки, але поставили ультиматум, що якщо прокуратура не стане органом, який захищатиме людей, то слідуючого разу вони прийдуть і діятимуть більш радикальнішими способами.

Previous Next

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (28)
  • Anonymous

    К Вашему сожалению, ничего я не ворую, я под этим ником зарегистрировалась еще 23.03, можете проследить по комментариям.А вот стыдить нужно себя
  • Anonymous

    Дійсно дивно! Чому БЮТ воює проти БЮТу!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Anonymous

    Нечисть біснувата. Сатана керує ними. Людоньки! Ви тільки погляньте, як узимку орда орків сатани побила фасад прокуратури коктейлями молотова, камінням, димовими шашками. Господи! В людей стільки ненависті і зла в очах. Душі сповнені чорної смоли і гнилі. Обсіла нечисть прокурора Вінниці з усіх сторін. А біснувата панночка сидить і гигикає з біснуватим оскалом. Соколовий, попроси священника, щоб приміщення прокуратури освятив святою водою з ладаном. Боженьки! Людоньки! Ви тільки погляньте, як сатанинська нечисть намагається пролізти в прокуратуру.
  • Anonymous

    О, б7я еще так хочется народу поведать про ту же Солейку и Щербаковскую, но закон есть закон((((, короче я уж точно не за них и считаю что их имена должны быть выделены жырным шрифтом на акции "Пни лже люстратора""мало мало тогда в обл раде их попугали. Жаль парней не за что побили, но это так что то воспоминания нахлынули на старичка))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up