У Вінниці одним почесним громадянином стало більше. Керівник “Володарки” тепер може... безплатно їздити в трамваї

У Вінниці одним почесним громадянином стало більше. Керівник “Володарки” тепер може... безплатно їздити в трамваї
Наступного року Вінниця отримає 30-го почесного вінничанина, ну а цьогоріч №29 у списку почесних став голова наглядової ради ВАТ “Володарка” Леонід Гавриш.

Відповідне рішення на сесії міської ради четвертого вересня прийняли депутати.
Крім того, Леонід Гавриш відомий не лише у швейній промисловості, а й як меценат. Він допомагає письменникам області видаватися. За його підтримки надруковано понад 30 книжок.
Офіційно йому мають вручити відповідну грамоту та присвоїти звання до Дня міста.
Таким чином, пан Гавриш приєднається до переліку почесних вінничан. Його портрет повішають на третьому поверсі міськради поруч із зображеннями таких людей, як Юрій Гагарін, Ляля Ратушна, Іван Бевз, Митрополит Вінницький і Могилів-Подільский УПЦ Макарій (Леонід Микитович Свистун), Дмитро Дворкіс, Віталій Газінський та інші.
Звання „почесного”, окрім спеціальних диплому, стрічки та нагрудного знаку гарантує йому ще ряд прав. А саме: безкоштовного проїзду в міському пасажирському транспорті (крім таксі) при пред'явленні посвідчення встановленого зразка; першочергового безкоштовного обслуговування в амбулаторно-поліклінічних закладах, госпіталізації і лікування в стаціонарах, які належать до комунальної власності територіальної громади міста; першочергового прийому посадовими особами міста і районів, депутатами міської ради; участі в міських та районних урочистих заходах і вечорах та безкоштовного поховання.
Знак „Почесний громадянин міста Вінниці” виготовляється із срібла і має форму дев'ятикутної зірки. Посеред зірки прикріплено круглий медальйон, покритий синьою емаллю з дев'ятьма промінцями, у центрі медальйону розташовано покрите емаллю червоного кольору зображення малого Герба міста Вінниці. З-під медальйону по зірці розходяться пучки променів, покриті білою емаллю. Усі зображення і літери рельєфні. Розмір зірки між протилежними кінцями 45 мм.
Досьє
Гавриш Леонід Тарасович.
Народився 29 жовтня 1946 року в с. Саботинівка Кіровоградської області.
Після закінчення Київського технологічного інституту легкої промисловості розпочав трудову кар’єру інженером з обладнання на Тираспольській фабриці.
Далі протягом 15 років обіймав посаду директора вінницької трикотажної фабрики „Динамо”. У липні 1989 року призначений на посаду генерального директора Вінницького виробничого швейного об’єднання ім. М. М. Володарського.
У березні 1994 року його обрано головою правління новоствореного ВАТ „Володарка”.
У червні 2001 року обійняв посаду голови спостережної ради ВАТ „Володарка”.
Заслужений працівник промисловості України (1996р).

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Anonymous

    Вітаємо Леоніда Тарасовича з присвоєнням почесного звання!!! Бажаємо здоровя, успіхів та всього найкращого!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти 12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up