У Львові зірвали концерт Бабкіна. Чи планують зробити те ж саме у Вінниці?

У Львові зірвали концерт Бабкіна. Чи планують зробити те ж саме у Вінниці?
  • 7-го жовтня у Львові активісти зірвали концерт Сергія Бабкіна, учасника гурту «5'nizza»;
  • Вже за два тижні, 21 жовтня, виконавець запланував концерт у Вінниці;
  • Ми дізнавалися, чи плануються акції протесту через виступ Бабкіна у нашому місті.

7-го жовтня у Львові активісти зірвали концерт Сергія Бабкіна, учасника гурту «5'nizza», якого звинувачують у гастролях до Росії. Люди, які прийшли із квитками на концерт, спробували прорватись у середину. А блокувальники почали їх відштовхувати. Тут втрутилась поліція. Тож в результаті між поліцією та активістами почались сутички. Про це повідомляє «24tv.ua».

Після цього Бабкін опублікував в Instagram відеозвернення, у якому пояснив, що він є аполітичним.

«Я патріот своєї країни. Я люблю свою країну. Я стараюсь для своєї країни і для своїх людей. Ті, хто знають мене, знають, що я далекий від політики. Вони знають, що я говорю зі сцени, говорю своїми піснями», — сказав музикант.

Відео дня

Також музикант на своїй сторінці в Facebook відповів на звинувачення в гастролях по Росії і окупованому Криму.

  • «Гастролі в Росії: по-перше, я вважаю, що 10 тисяч чоловік, які хором співають пісні українською мовою в самому центрі Москви – це перемога України», – вважає він.

  • «Виступ в Криму: так, ми дійсно виступали в Криму в 2014-тому році, але виступали в українському Криму, заїхавши в нього з материкової частини України і продовжуємо вважати: «Крим – Україна». На нашому концерті люди піднімали українські прапори, а в якості автографів ми писали людям «Слава Україні», – додав Сергій Бабкін.

 

Чому пікетували концерт Бабкіна?

Артист Сергій Бабкін, чий концерт у Львові було зірвано місцевими активістами, відмовився визнати Росію країною-агресором.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив львівський журналіст Тарас Гаврик, опублікувавши відео з інтерв'ю артиста.

«Я виріс у сім'ї військових, у мене батько підполковник, брат майор, дуже багато знайомих військових, мені багато розповідають, що відбувається. Ситуація дуже неоднозначна. І її не можна так просто вирішити», — сказав Бабкін після питання про те, чи вважає він Росію агресором по відношенню до України.

У понеділок, 9 жовтня, у Тернополі через погрози активістів скасували концерт українського музиканта Сергія Бабкіна. Про це повідомили організатори виступу в соціальній мережі Facebook.

«Змушені повідомити, що концерт не відбудеться. Група прийняла рішення скасувати виступ через загрозу зриву концерту», — йдеться в повідомленні.

Блокування концерту артиста у Львові. Фото з соцмереж

Нагадаємо, що останній раз Сергій Бабкін виступав у Вінниці 12 липня 2016 року.

Чи будуть мітинги у Вінниці?

Заступник директора Будинку Офіцерів Олександр Швець каже, що концертний майданчик поки що не отримував ніяких погроз щодо блокування концерту Бабкіна.

— Якщо це таки станеться, то ми будемо намагатися говорити з людьми, щоб концерт відбувся, — пояснює Олександр.

Лідерка вінницького автомайдану Таїса Гайда сказала, що поки не знає, чи буде пікетувати концерт артиста.

— Поки що не знаю. Ми завжи пікетуємо такі заходи. Просто зараз всі зосереджені на 17 (мітинги під Верховною Радою 17 жовтня, — авт.). Якщо 17-го все буде добре, то 20-го ми, звичайно, прийдемо. Людина, яка не визнає Росію агресором, не може проводити концерт в будинку, який належить Міністерству Оборони, — сказала Таїса Гайда у коментарі журналісту 20minut.ua.

 

Свободівець Андрій Гайдай сказав, що сподівається, питання з концертом можна вирішити демократичним шляхом.

— Ми, як націоналістична політична сила однозначно проти концертів людей, які під час війни гастролюють по окупованих територіях нашої держави. А саме в Автономній Республіці Крим, яка на той час (2014 рік) була вже окупована, а також дають концерти в країні - агресорі. Якщо це український артист, він повинен розуміти, що своїми діями він формує суспільну думку в своїх шанувальників, цими гастролями він показує, що у нас з Росією немає ніякої війни, все як і раніше.  Також хочу зауважити, що Сергій Бабкін відмовився публічно на відеозапис визнавати Росію - агресором, та окупацію українських територій. Наші депутати-свободівці готують депутатське звернення до керівництва Будинку Офіцерів, аби вирішити це питання демократично.

 

Лідер вінницького «Чорного комітету» Денис Котов сказав:

— Очевидно, що ми не збираємось займатись подібними дурницями.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • З.А.Глядач

    "Лідерка вінницького автомайдану Таїса Гайда сказала, що поки не знає, чи буде пікетувати концерт артиста."

    Звичайно,навіщо "пікетувати",коли не заплатили?

    Гандурський reply З.А.Глядач

    Гайда, с.., хитрая. Если ей певун пару косарей на лапу даст - так она и на подтанцовках станцует.

    З.А.Глядач reply Гандурський

    І не просто станцює,а ще й роздягнеться на сцені.

    З.А.Глядач reply Гандурський

    І не просто станцює,а ще й стриптиз покаже.
  • Пупкин Вася

    Будем слухать наших лучших - ,,Хрынджолы,, наше фсе ! Тьфу , рагули галимые .
  • Vladimir Molotov

    мммммдаа

    Пупкин Вася reply Vladimir Molotov

    Тада .
  • Валерка

    Погана реклама - теж реклама)))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up