ТОП-6 фільмів усіх часів, які знімали у Вінниці

ТОП-6 фільмів усіх часів, які знімали у Вінниці
Кадр з фільму «Стежки-доріжки» / Арка «єднання України з Росією» до 1980 року стояла у районі Меморіалу Визволення, що на Водоканалі
  • Чи знаєте ви фільми, які знімали у Вінниці?
  • Серед них, як радянські кіно — «Пригоди Толі Клюквіна», «Стежки доріжки», так і сучасні фільми — «Тримай біля серця», «Таємна операція». 
  • Які вінницькі локації можна побачити у стрічках?

Відео з фрагментами кінофільмів, які знімали у Вінниці, опублікували на фейсбук-сторінці VinCulture Code. Опис фільмів публікуємо за порядком, який є у цьому ролику.

Сюжет фільму оповідає про хлопця, який вивчився на бухгалтера і приїхав в українське село за розподілом. Але в душі він інженер-конструктор. Він причепив на свій мотоцикл ракетний двигун і поїхав порушувати правила дорожнього руху. У підсумку його затримує міліція та в кінці фільму відправляють вчитися все-таки на інженера.

Відео дня
Такою була Привокзальна площа у Вінниці. Трамвай проїжджав вздовж всього проспекту Коцюбинського і розвертався перед залізничним вокзалом

Зйомки фільму проходили у Вінниці, Селищі та Стрижавці. У кадрах можна побачити тріумфальну Арку біля Водоканалу, яку спорудили «на честь об’єднання Росії з Україною» і 300 річниці Переяславської ради. У 1980 році Арку знесли, щоб розширити проїжджу частину.

Сценарій до кінострічки написали за мотивами творів відомого дитячого письменника Миколи Носова і розповідає про життя Толі Клюквіна.

«Одного разу Толя Клюквін йшов вулицею і побачив на дорозі калошу, що «ворушиться». Дізнавшись, що калошу прив'язав на мотузочку інший хлопчик, Слава Огоньков, Толя знайомиться з ним і пізніше вирішує знову прийти до нього в гості. Відправившись додому і по дорозі налякавши з іграшкового пістолета незнайому бабусю, Толя все ж добирається до будинку. Трохи пізніше Толя знову вирушає на прогулянку. По дорозі йому перебігає дорогу чорна кішка. Повіривши дурному знаку і злякавшись наслідків, Толя повертає в інший бік і потрапляє в такі пригоди, які він і уявити собі не міг», — йдеться в описі до фільму.

Кіно практично повністю зняте на вулицях Вінниці: Свердловський масив, вулиця Артинова, Пирогова, Залізничний вокзал, Соборна, вулиця Городецького (Червоних Партизан).

«У восьмирічного Кирила проблеми: навчання не дається, батьки — зануди, нікуди прилаштувати кульгаву бездомну собаку. І тут на його шляху зустрічається журналіст Вадим, з яким легко та цікаво. Інтерес же Вадима непідробний — адже Кирило названий на честь його загиблого друга», — йдеться в описі до фільму.

З кінострічки можна дізнатися, якою була Вінниця у 1960-х. Чимало кадрів з центру Вінниці, можна побачити зруйнований готель «Бель В’ю», а одна зі сцен знята на фоні школи №2. У фільмі також є кадри з набережної.

Сюжет фільму розповідає про учнів і вчителів однієї зі шкіл Вінниці. Картина складається з окремих історій головних героїв.

У фільмі можна добре роздивитись радянську Вінницю та панорами місць: набережна, Київський міст, «Париж», Центральний міст, Центр.

«2014 рік. Колишній військовий Сергій Вітрук не може знайти душевного спокою. Робота не приносить задоволення, з дружиною немає порозуміння, одна радість дочка Зорянка. А тут ще події на сході – АТО. Загибель колеги стає останньою крапкою. Сергій вирішує добровільно повернутися в армію. Його підрозділ попадає в оточення. І саме там відбувається несподівана зустріч… Що зараз війна чи мир? Як жити коли десь поруч гинуть люди захищаючи твій спокій?», — йдеться в описі до фільму.

У фільмі можна роздивитись сучасний центр міста, Вишеньку, район вулиці Пирогова тощо.

Хоча у стрічці — сучасні локації, але її сюжет про події, що відбулися сторіччя тому: про приїзд Симона Петлюри до Вінниці та спроба замаху на нього.

«На тлі боротьби більшовицької та української контррозвідки і шпигунських ігор того часу, розгортається лінія кохання між головними героями. Тут і про довіру, і про одвічний конфлікт батьків і дітей, про совість українського духу, а також про неспокійне життя міста того часу.  Головна героїня Марійка – молода дівчина, яка вірить у Петлюру і світле майбутнє України. Її брат загинув у бою під Крутами, а батько у змові з більшовиками готує замах на Петлюру. Тут і починаються здогадки про те, хто з героїв головний злочинець», — йдеться у описі до фільму.

Локації, які показані у фільмі — це квартали у Центрі Вінниці.

На цьому відеоролик з фрагментами кіно, які знімали у Вінниці, завершується. Однак насправді, ще є кілька фільмів, для яких свого часу обрали наше місто як знімальний майданчик.

Серед цих фільмів: «Єврейське щастя», «Подвиг розвідника», «Зухвалість», «Безхатченко», «Людмила», «Далекий голос зозулі» та багато інших, про що ми розповідали в цьому матеріалі.
 

Читайте також:

Подорож Вінниччиною. Столична ведуча показала цікаві місця нашої області

«Ми не консерваторія, а теплокомуненерго». У Вінниці показали фільм про хор тепловиків

Де у Вінниці можна подивитися кіно під час карантину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади Від читача 15:53 Збір для мого тата на бронежилет 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука 10:30 Адреси, де у Вінниці 25 квітня тимчасово не буде світла чи води 09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up