Де у Вінниці можна подивитися кіно під час карантину

Де у Вінниці можна подивитися кіно під час карантину
SmartCinema, Кінотеатр ім. Коцюбинського та Кінопалац у ТРЦ «Мир» відкрили свої двері з 2 липня. На карантині серед вінницьких кінозалів залишається тільки «Родина»
  • З 2 липня кінотеатрам дозволили вийти з карантину.
  • Вони працюють за умови, що кількість глядачів у залі буде на 50% загальної кількості місць. Однак у самих кінозалах ще є кілька правил, яких мають дотримуватися відвідувачі.
  • А що зараз показують, коли через карантин і пандемію немає світових прем’єр для великого екрана?

Кабмін дозволив кінотеатрам відкрити двері для відвідувачів. Єдине обмеження, яке вказано в постанові, наповненість зали не більше 50%. Відкривати заклади чи ні мали визначитися на місцях — за рішенням обласних та міських комісій з питань безпеки. 

І хоча заборон відкриватися кінотеатрам немає, однак у Вінниці з чотирьох кінозалів тільки три відновили свою роботу. «Родина» досі на карантині. Розказуємо, як в кінотеатрах пройшов перший тиждень, які з’явилися нові правила та чи змінилися ціни, щоб відновити попит на кіно серед вінничан.

«Смарт Сінема»

Сім кінозалів, які знаходяться на третьому поверсі в ТРЦ Sky Park, відновили свою роботу з 2 липня. Як згадує помічниця адміністратора кінотеатру «SmartCinema» Вікторія Стецюк, їхня робота почалася з вивчення нових правил та підготовки до «пост-карантинного» сезону

Відео дня

— У залі має бути не більше 50% зайнятих місць. Між сеансами — дезінфекція поверхонь. На вході для відвідувачів є дезінфектори. Глядачі мають носити захисні маски всюди: і в фойє, і у вбиральнях, і залі, — говорить Вікторія.

Крім того, людей в кінозалі розсаджують так, щоб між ними було одне вільне місце. Виняток — пари та родини. Якщо вони прийшли разом, то можуть сідати поруч. Але від «чужих» людей має бути одне вільне місце.

Надіту маску на обличчях глядачів перевіряє контролер на вході у кінозал. Хоча її можна зняти, щоб з’їсти попкорн чи випити напій. І потім надягнути назад.

— На минулих вихідних людей було небагато. Не всі знали, що кіно у Вінниці вже працює. В основному зараз приходять молодь та молоді сім'ї з дітьми. Звісно, нинішню кількість відвідувачів неможливо порівняти з тим, що було до карантину, — говорить помічниця адміністратора кінотеатру Вікторія Стецюк.

Оскільки кіновиробництво тимчасово зупинили на карантин, а прем’єри постійно переносять на пізніші дати, то в «SmartCinema» зараз можна подивитися фільми, які не запустили в прокат через запровадження карантину. І ще те кіно, яке було популярним протягом року.

3D-фільмів наразі немає. Однак, коли будуть новинки, то тут окуляри перед сеансами не роздають. Окуляри потрібно мати свої або купувати в кінотеатрі за 20 гривень, бо це є індивідуальною річчю.

А от ціни на квитки в цьому кінотеатрі вирішили не змінювати. Діє система накопичень бонусів.

— Людина може зареєструватися та отримати свою картку. Після цього купує квиток, 50% від вартості якого йдуть як бонуси на картку. За ці бали можна безкоштовно отримати квитки. Також безкоштовний квиток даємо на День народження людям, що зареєструвалися в нашій системі бонусів, — пояснює працівниця кінотеатру.

Кінотеатр імені Коцюбинського

«Коцюба» є ще одним кінотеатром в центрі, який відкрився з 2 липня. У перший вікенд, як згадує адміністратор кінотеатру Анжела Фашмухова, кількість відвідувачів була дуже малою. Пов’язує це й з тим, що в перші дні люди не знали, що кінотеатри знов працюють.

Щодо правил, то і тут в кінозалах має бути зайнято не більше 50% місць. Для відвідувачів є дезінфектори. А на підлозі розмітка з 1,5 метровою дистанцією. За графіком проводять вологе прибирання, дезінфекцію поверхонь, до яких часто торкаються люди. Та ще вмикають кварцові лампи та провітрюють приміщення кінозалу, коли всередині немає глядачів.

— Дивитися фільм, заходити в інші приміщення кінотеатру люди мають з одягнутими на обличчя захисними масками, — говорить Фашмухова.

— Чи можна їсти в залі? — питає журналіст.

— Ми не забороняємо, але й не рекомендуємо відвідувачам їсти під час перегляду фільму поки в Україні діє адаптивний карантин, — відповіла адміністратор кінотеатру. 

Тут сітку показу фільмів також сформували з того, що не змогли випустити в прокат через карантин — це мультфільм «Галас у Джунглях», рімейк «Лессі» та бойовик «Бладшот».

3D-фільмів поки не показують, бо немає новинок. Першим фільмом в такому форматі має стати кінострічка «Мулан», яку запланували на кінець літа.

— Зазвичай, глядачам видавали окуляри, а після сеансу — забирали. Звісно, були відвідувачі, що приходили зі своїми, — каже адміністратор кінотеатру імені Коцюбинського. — Але, розуміючи нинішні реалії, будемо міркувати як цю систему змінити: може будемо продавати окуляри, чи давати їх разом з серветками, щоб їх протирали. Думаю, що коли буде вже видно на «горизонті» великий 3D-проект, то до того часу визначимося, що робити.

Проте ціни на квитки, на відміну від кінозалу в «Sky Park», тут вирішили дещо зменшити.

— Запустили акцію «Літо привабливих цін»: в будні на всі сеанси до 18.00 — 50 гривень за квиток, а вечірні — 80 гривень. На вихідних — ранкові сеанси та мультфільми по 50 гривень за квиток, вечірні — 80 гривень, — говорить Анжела Фашмухова.

Кінопалац у ТРЦ «Мир»

Кінотеатр на Вишеньці знаходиться у доволі людному місці. Але про перший вікенд після карантину тут згадують з посмішкою.

— На тих вихідних до нас прийшли 29 відвідувачів. При тому, що взагалі в нас зал на 220 людей, — каже адміністратор Василь Богатько.

Тут також діє правило — наповненість залу не більше 50%. Крім того, глядачі мають бути постійно в масках, а по залу їх розсаджують в «шаховому порядку» — щоб між людьми було одне вільне місце.

— Компанія, пара — не важливо, всі мають дотримуватися правил. Виняток лише для сімей — до чотирьох людей можемо посадити разом, — розказує Богатько. — Щодо попкорну під час перегляду фільму, то ми не рекомендуємо глядачам знімати маски. Але прямої заборони немає, — каже адміністратор Кінопалацу «Мир».

Контролем дотримання правил займається працівник кінотеатру, який заходить під час сеансу.

Свою сітку показу тут також сформували з прем’єр попередніх місяців чи фільмів, які вийшли під час карантину. З фільмами у 3D тут ситуація така ж, як і в інших вінницьких кінозалах: немає чого показувати, бо немає новинок. А окуляри тут і раніше не видавали — їх можна придбати або приходити у кіно зі своїми.

І ще тут змінили ціни на квитки, яка є найнижчою у Вінниці — 50 гривень за квиток на будь-який день та в будь-який час. Наскільки довго діятиме ця пропозиція, поки невідомо.

«Родина»

Єдиний кінозал у Вінниці, який не запрацював з 2 липня, став кінотеатр біля Європейської площі «Родина». Як розповіла директорка закладу Галина Бондар, їм не дозволили відкритися в міськраді.

— Ми ж комунальний заклад, підпорядковуємося мерії. А всі інші у Вінниці кінотеатри — приватні. Їм дозволив працювати Кабмін, а нам поки не дозволили в міськраді. Чому? Мені не пояснюють, — говорить жінка.

В мерії пояснюють, що є і бажання, і можливості відкрити «Родину». Але оскільки заклад комунальний, то потрібно витримати процедуру, прописану Кабміном.

— Державні та комунальні кінотеатри відкриваються, якщо на це буде рішення обласної комісії з питань безпеки після погодження від обласного санітарного лікаря, — розказує директор міського департаменту культури Максим Філанчук. — Ми подали клопотання до ОДА, щоб нашому кінотеатру надали дозвіл для роботи. Хочу запевнити, що «Родина» повністю готова до роботи, ми готові відкритися хоч завтра. Але має бути рішення головного санітарного лікаря та дозвіл від обласної комісії.

 

Тож поки на дверях кінотеатру, який єдиний у місті показував фестивальне кіно, висить табличка «кінопокази призупинені до 31 липня». Про дату запуску вони обіцяють повідомити в соцмережах та на своєму сайті.

У «Родині», нагадаємо, працював до карантину єдиний у місті художник, що малює афіші.


 

Читайте також:

Море під час карантину. Зібрали поради лікарів, як провести відпустку безпечно

Транспорт у Вінниці. У мерії просять пенсіонерів не їздити у години-пік

«Готуємо вольєр для сурикатів»: посткарантинне життя вінницького міні-зоопарку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Сержик Бритавский

    Дома
  • Елена Мартынова

    Дома
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up