«Готуємо вольєр для сурикатів»: посткарантинне життя вінницького міні-зоопарку

«Готуємо вольєр для сурикатів»: посткарантинне життя вінницького міні-зоопарку
  • У Центральному парку після карантину відновив свою роботу вінницький міні-зоопарк. Всі охочі знову можуть погладити єнота чи мавпенят або погодувати альпаку чи кенгуру. 
  • Дізнались, як зоодворик переживав карантин і яких нових звірят там скоро можна буде побачити. 

У середині травня зоодворик у Центральному парку Вінниці відновив роботу після двох місяців вимушеної перерви. Зараз на території зоопарку вже чимало відвідувачів.

Проте, нещодавно 24 канал написав, що тварини у цьому зоодворику залишились майже без їжі, адже власникам бракує коштів на її придбання. Як пишуть журналісти в цій публікації, корм купували із коштів за продані квитки. А коли кількість відвідувачів різко скоротилась, то разом з ними і грошові надходження.

Ми завітали у місцевий мінізоопарк, аби дізнатись, як зараз живеться тваринам і якої допомоги потребують власники. 

Відео дня

«Хочеться поселити ще багато тварин, але місця вже бракує»

На території контактного зоодворика живе 22 вида тварин, як розповіли нам тамтешні волонтери. Вінничани можуть на власні очі побачити та погодувати лелек, гігантських черепах, єнота-полоскуна та носух, мавп, кенгуру та альпаку. А також морських свинок, декоративних кроликів, міні-свинок, павичів, декілька порід курей, карликових камерунських кіз, декоративних овець та навіть крука і яструба. Існує вінницький зоодворик вже шість років і щороку кількість тварин у ньому збільшується. 

— У планах в нас поселити багато тварин, але бракує місця, — розповідає нам власниця Наталія Чорна. — Зараз ми готуємо вольєр для пари сурикатів. Хотілося б ще поселити один вид мавпочок. Загалом, у нас вічний ремонт та вдосконалення. 

Коли ми прийшли у зоопарк, то туди завітало з десяток відвідувачів, здебільшого діти. Малеча радіє, що має змогу погодувати єнота чи мавп. При вході у зоодворик можна придбати їжу для тварин у стаканчиках. Як пояснює власниця, наповнені ці стаканчики найпростішими овочами та фруктами, щоб всі тварини могли їх їсти. 

— Ми годуємо наших тварин тричі на день, а ці стаканчики для тварин лише перекус, — продовжує Наталя. — Жодна тварина у нашому дворику не голодує і термінової допомоги нам не потрібно. 

«Волонтери кинули клич про допомогу»

Як тільки розпочався карантин волонтери зоопарку, за проханням власників, написали допис у соцмережах про допомогу тваринам. 

— Звичайно, після зими, одразу перейти в карантин було матеріально складно. Я прокинулась у день запровадження карантину і зрозуміла, що у мене немає грошей, щоб купити рибу тваринам, — говорить власниця. — Тому наші волонтери одразу ж кинули клич: просили людей приносити тваринам овочі та фрукти чи за можливості надсилати кошти на корм. Народ відгукнувся дуже швидко та жваво. Приносили у зоодворик їжу і настільки багато, що ми не встигали її сортувати. Таким чином, жодного дня наші підопічні не були голодні. Завдяки допомозі людей, ми пережили карантин.

За словами Наталія, допомога від людей їм ніколи не буде зайвою, але гроші на їжу в них зараз є. 

— У нас немає худих та хворих тварин. Ніхто не помер за час карантину, навпаки народжуються нові тваринки, — каже жінка. — Ми завжди купуємо їм свіжу рибу та якісне м’ясо. 

Читайте також:

Карантин не завада: як вінничани відпочивають на міських пляжах

Чоловіків в шість разів більше: у Вінниці вперше провели підрахунок велосипедистів

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Tomy

    были с ребенком в том году - очень понравилось! животные очень классные !
  • Sasha Sinelnikv

    Снова удаляете комментарии - этот зоопарк НЕЗАКОННЫЙ, размещённый на зелёной зоне общественного пространства и реально воняет - зоопарку не место в Центральном парке.
    Посилання на джерело: https://vn.20minut.ua/Podii/tvarini-z-vinnitskogo-mini-zooparku-zalishilisya-mayzhe-bez-yizhi-11086180.html

    Tomy reply Sasha Sinelnikv

    это ты наверно какойто бедняга который там хотел свой киоск с шаурмой поставить )))

    Sasha Sinelnikv reply Tomy

    Там уже и так  как на базаре, особенно вход с Грушевского.
    Шаурмой только умственно отставшие питаются, такие бедняги видимо как ты.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:19 Вінничанину загрожує штраф за засмічення берега річки Дьогтянець play_circle_filled 15:15 Porsche, Mercedes, Range Rover: як виглядають та скільки коштують найдорожчі автівки Вінниці photo_camera 14:24 У поліції показали уламки ворожого дрона, що вибухнув біля будинку на Вінниччині photo_camera 14:11 Поранених воїнів із порушенням зору у Вінниці запрошують на безкоштовні тренування із дзюдо Від читача 13:19 «Мистецтво вільних людей»: на Вінниччині проведуть безкоштовний майстер-клас із петриківського розпису для дітей та дорослих 13:21 На блок-посту в Гайсині затримали водія, у якого було 150 патронів photo_camera 13:00 Цех 9, Токайо, Етно чари - нові заклади, що відкрились у Вінниці в 2023 (партнерський проєкт) 12:19 У Вінниці зіткнулись три автівки, постраждали водії та дворічна дитина photo_camera 11:50 Запрошуємо на відкриття персональної виставки керамічних робіт ветерана Івана Шостака 11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up