Чоловіків в шість разів більше: у Вінниці вперше провели підрахунок велосипедистів

Чоловіків в шість разів більше: у Вінниці вперше провели підрахунок велосипедистів
  • З оприлюднених результатів можна дізнатися про гендерне співвідношення велосипедистів, скільки з них мають шолом, які правила порушують і на чому ще, крім велосипедів, пересуваються містом вінничани.

На Фейсбук-сторінці головного спеціаліста відділу транспорту та зв’язку Департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради Андрія Сорокіна, з’явилася інформація про результати першого підрахунку велосипедистів у нашому місті. 

Сорокін пише, що підрахунок проходив впродовж двох днів: зранку і ввечері (04.06.20) у будній день і вдень (06.06.20) у вихідний. Завдяки цьому, за словами спеціаліста, вдалося отримати коректні дані про потік велосипедистів.

Крім волонтерів, які рахували велосипедистів у різних частинах міста, підрахунок проводили і використовуючи дані з камер відеоспостереження Ситуаційного центру. 

Відео дня

Нижче наведена найважливіша, на думку Сорокіна, інформація з проведеного дослідження:

— На жаль, ми бачимо низький показник користування велосипедами жінками (в середньому 15%), що явно вказує про недостатню безпеку та комфорт пересування для прекрасної половини людства навіть велодоріжками, адже жінки, як ніхто інший, реагують на ці показники якості інфраструктури.

— З грубими порушеннями ПДР, а саме рух в протилежному напрямку, ситуація втішна, але в той же час величезна кількість велосипедистів перетинають пішоходні переходи (без розмітки «велопереїзд») не спішуючись, що є дуже небезпечно. При цьому, зважаючи на щільність велотрафіку, деякі ділянки, як от пішохідний перехід до Центрального парку, потребують нанесення розмітки «велопереїзд», адже це з'єднання двох популярних веломаршрутів та в'їзду в Центральний парк, який користується шаленою популярністю серед велосипедистів, як короткий шлях до центру міста.

— Статистика користування прокатом «Некстбайк» у досліджувані проміжки часу не показала гарного результату (в середньому 1,5%), але то скоріш не співпадіння часу та місця,  адже кількість оренд за минулий сезон сягнула понад 26 тисяч.

— Щодо іншої міської мобільності, то електросамокати (сігвеї, гіроборди) поки не сягнули піку популярності в нашому місті, але тенденція на їх збільшення присутня. 

Також Сорокін написав, що в планах проводити подібне дослідження два рази на рік, щоб адекватно оцінити вплив сезонних факторів на статистику користування велосипедів того, яким чином ці показники можна збільшити.

Читайте також:

Від квадроцикла до самоката. Що можна взяти в оренду, щоб покататись у Вінниці?

Я вінничанин, який має велосипед. Куди прямо зараз можу на ньому поїхати?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валентина Богданюк

    Какие наивные обобщения. Как инопланетяне, чесслово. Женщин мало не только из-за "недостаточного комфорта и безопасности велодорожек", а ещё и потому, что с детьми не сильно-то наездишься, тем более если совсем маленький ребёнок - даже на самой безопасной дорожке далеко не каждый родитель рискнёт посадить малыша в спецкресло. И платья женщины всё-таки летом хотят носить, и каблуки, что тоже не очень-то уместно на велосипеде. Старшее поколение - дядечки охотно ездят, у тётечек больные колени и лишний вес, даже не очень большой, не позволяет взгромоздиться на велик.
  • Роман Сивак

    то як веліки так і правила мають бути сезонні а не круглий рік.На прикладі світла фар ???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up