Їдете з дитиною за кордон? Правила зміняться з квітня 2018 року

Їдете з дитиною за кордон? Правила зміняться з квітня 2018 року
  • У Фейсбуці пишуть, що з вклеєним фото в країни ЄС пускати не будуть.
  • Нібито такі нововведення запрацюють із квітня цього року.
  • Начальник Міграційної служби у Вінницькій області каже, що у такий спосіб дітей зараз можна провезти тільки до двох держав.
  • Читайте також, які документи потрібні для виїзду дітей за кордон

Нещодавно, 11 січня, на сторінці Фейсбук вінничанка Любов Мельник написала, ніби із 1 квітня 2018 р. для подорожі з дитиною за кордон батьки повинні зробити їй дитячий біометричний закордонний паспорт. А тому дія проїзних документів для дітей та практика, коли діти вписані в паспорт батьків, припиниться.

Борис Наливайко, начальник управління Державної міграційної служби України у Вінницькій області, підтвердив цю інформацію журналістці RIA/20minut. Він розповів, що із 2015 року, після припинення дії постанови Кабміну № 231 (від 31.03.1995), міграційна служба не оформляє проїзних документів дитини та не здійснює вклейку фото дитини у паспорт батьків, але у деяких дітей ще залишились такі проїзні документи.

Відео дня

—  Постановою Кабінету Міністрів визначено, що якщо дитина ще має дійсний проїзний документ або вписана у паспорт одного з батьків, то ним користуються для перетину кордону до моменту закінчення терміну дії документу. Але європейська концепція така: одна людина - один документ. І з квітня 2018 року дія постанови Кабінету Міністрів, яка регламентує порядок перетину кордону дітьми із такими проїзними документами, завершиться. Тому батькам, які ще не оформили окремі закордонні біометричні паспорти для своїх дітей, вже час це зробити.

Закордонний паспорт, як розповів Борис Наливайко, можна оформити вже із моменту народження дитини - за бажання батьків. Для дітей до 16-річного віку документ дійсний 4 роки, а громадянам від 16 років закордонний паспорт оформлюється терміном на 10 років.

Усі паспорти, які зараз видає міграційна служба, біометричні — тобто такі, які мають безконтактний електронний носій із біометричними даними про власника паспорту: оцифрованим зображенням обличчя, підписом та відбитком пальця.

—  Єдине, що: сканування відбитків дітей здійснюється з 12 років за дозволом батьків чи законних представників, - сказав Борис Наливайко.

Більше того, при оформленні закордонного паспорту для дітей до 12 років необов’язкова навіть присутність самої дитини. Батьки просто повинні принести до будь-якого територіального підрозділу ДМС свідоцтво про народження, фото 10 на 15сантиментів, і паспорти батьків. І все - ніякої нотаріально засвідченої згоди батьків на це не потрібно: вона зараз вимагається тільки під час перетину державного кордону.

Вартість оформлення закордонного паспорту для дітей така ж, як і для дорослих:

  • оформлення впродовж  20 днів – 557 грн. 32 коп. ( де 304 грн. 32 коп. –вартість бланка, 253 грн. – вартість послуги);
  • оформлення впродовж  7 днів – 810 грн. 32 коп. (де 304 грн. 32 коп. –вартість бланка, 506 грн. – вартість послуги).

Які документи потрібні для дитячого закордонного паспорту?

Одному з батьків разом з дитиною потрібно звернутись у будь-який територіальний підрозділ міграційної служби незалежно від прописки. Батькам необхідно мати при собі такі документи:

  • свідоцтво про народження (для дітей до 14 років);
  • паспорт громадянина України (для дітей від 14 років);
  • квитанцію про сплату адміністративного збору;
  • одну фотокартку розміром 10 х 15 сантиметрів для внесення відцифрованого зображення особи шляхом сканування (для дітей до 12 років);
  • ідентифікаційний код за наявності.
     

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Ols Kat

    Вирiшили черги збiльшити
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera 14:10 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:19 Зникла 82-річна Лілія Марценюк з Вінниці. Допоможіть розшукати жінку 12:20 Військові чекають ваші книги! У Вінниці розпочався збір «Літературний донат» photo_camera 12:06 Загиблі мирні люди, зруйновані лікарні та багатоповерхівки: про 784-й день війни
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up