Сергій Кудлаєнко розповідав молоді про «секрети» сучасної політики (Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

Сергій Кудлаєнко розповідав молоді про «секрети» сучасної політики (Прес-служба Сергія Кудлаєнка)

Впродовж 14-16 червня на Вінниччині проходив фестиваль студентської молоді – «Студентська республіка».

Це щорічний  молодіжний захід, організатором якого виступає Студентська рада при голові Вінницької ОДА, Департамент соціальної та молодіжної політики. Підтримку студентству надав народний депутат – вінничанин Сергій Кудлаєнко.

У с.Селище Вінницького району, на території ЛОСК «Маяк», студенти брали участь у дискусіях, субфестивалях, квестах, лекціях. Під час заходу вони обговорювали можливості участі молоді у політичному житті країни, проводили інтелектуальні змагання та квести, інтерактивні та спортивні ігри.

Одним із головних акцентів фестивалю стала політична гра – панельна дискусія «Суб’єкт модернізації – відповідальність Покоління», на яку був запрошений Сергій Кудлаєнко –парламентар, політик, громадський діяч.

«Щороку ми визначаємо певну тематику зустрічі. «Студентська республіка-2019» присвячена участі молоді у суспільно-політичному житті країни. Ми живемо у незвичайний період. Наше покоління небайдуже до сьогодення та майбутнього країни. Не масово, але велика частина молоді не тільки заглиблюється у професійні навички, вивчає обраний фах, а й слідкує за політичними процесами. Ми тривалий час співпрацюємо із Сергієм Кудлаєнком і запросили його, як народного депутата, політика дати відповіді на запитання студентства, пояснити суть реформ, пріоритети розвитку країни. Дискусія вийшла доволі чіткою і зрозумілою. Мені сподобалось, що під час спілкування не було ніяких прив’язок до особистостей, негативу чи агітації. Все вільно і зрозуміло. Дискусія допомогла нам більш глибоко проаналізувати питання, що цікавили молодь у подальші дні роботи фестивалю», – пояснила Ірина Лозова, студентка 4-го курсу Вінницького національного медуніверситету ім. М.Пирогова, голова культурно-масового комітету Студентської ради, координатор заходу.

Як повідомили організатори зустрічі, молодь активно цікавиться долею реформ, зокрема – охорони здоров’я, адже серед учасників дискусії було багато студентів – медиків, а також чи правильно вчинив Президент, призначивши дострокові вибори і що варто чекати від перезавантаження влади.

Сергій Кудлаєнко відповів на запитання молоді, пояснив окремі аспекти сучасного політичного життя, а також запросив на зустріч до парламенту України.

«Я прихильник  розвитку місцевих ініціатив і студентське самоврядування – це перспективне підгрунтя для розвитку міст і сіл нашої країни. Мені подобається така зацікавленість молоді у політичних процесах. Адже сьогодні ми чуємо багато гасел щодо нових облич у політиці, оновлення влади та інше. Але ж хто має це зробити, де брати нових політичних діячів, яким би довіряли люди? Той, хто сьогодні йде в політику, повинен мати за ціль не депутатський мандат чи красиве місце «під куполом», а нести відповідальність та виконувати обіцянки. Питання не просто у зміні людей, а у високій професійності та готовності служити народу. Це кропітка робота, якщо ми хочемо отримати якісну владу, що буде справжнім сервісом для суспільства. Саме ось такі заходи,інформаційного, виховного та навчального характеру допоможуть виростити нове покоління політикуму України. Цей потенціал є у активної молоді. Варто починати з невеликих проектів, вивчати основи управління на прикладі місцевих громад, адже свого часу, я і сам прийшов у парламент із місцевого самоврядування», – підкреслив Сергій Кудлаєнко, коментуючи зустріч із студентством Вінниччини.

«Порівнючи попередні роки, можна впевнено сказати, що студентство стає активнішим. Після «Студентської республіки» молодь більше спрямована на розвиток та участь у соціальному житті країни, народжуються нові ідеї. Вже не один громадський діяч і політик вийшов із «Студентської республіки», сьогодні вони працюють у міністерствах, парламенті, громадському секторі. Фестиваль зародив «вірус» активності і, з точки зору фаху медика, хотілось би, щоб це стало «епідемією» бажання позитивних змін у нашій країні», –зазначила Ірина Лозова, координаторка заходу.

Як повідомили організатори зустрічі, наприкінці літа, на узбережжі Чорного моря, пройде Всеукраїнський фестиваль молоді «Студентська республіка – 2019», де кожен регіон буде представляти найактивніша молодь з областей України.

А поки що, Сергій Кудлаєнко оперативно виконав обіцянку запросити найактивніших учасників фестивалю до Верховної Ради України. 19 червня делегація студенства Вінниччини відвідала столицю України та обговорила питання розвитку молоді із народним обранцем у стінах парламенту.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up