Роман Семенуха: «Не вірте тому, хто обіцятиме швидких змін в країні – не буває швидкого одужання» (Прес-служба «Об'єднання «Самопоміч»)

Роман Семенуха: «Не вірте тому, хто обіцятиме швидких змін в країні
– не буває швидкого одужання» (Прес-служба «Об'єднання «Самопоміч»)

Третього жовтня лідер партії «Самопоміч», мер Львова Андрій Садовий оголосив, що подаватиме свою кандидатуру на участь у виборах президента України.

Головними елементами кампанії він визначив: мобілізація молоді, розрив корупційної кругової поруки в політиці і технологічна модернізація країни.

Андрій Садовий заявив: 

«Моя мета дуже проста і складна водночас – відновити вашу віру в Україну. Перед вами сьогодні весь світ, але збудувати свою власну країну можливо лише тут. Я пропоную вам боротися за неї разом!»

Cвою мету реалізовуватиме разом із своєю командою.

Тож минулого тижня до Вінниці завітав соратник Андрія Садового – народний депутат України Роман Семенуха. Після Революції Гідності Роман Семенуха приєднався до тих, хто вирішив змінити країну. І так став до лав тоді нової політсили «Об'єднання «Самопоміч».

У Вінниці Роман Семенуха вперше, тому на початку спілкування поділився своїми враженнями про місто:

- Прекрасне європейське і доглянуте  місто. При тому самобутнє і стародавнє зі своєю культурою та  архітектурою в центрі. Приємно вражений сучасною оптимізованою системою муніципального транспорту, адже це визначний фактор комфортного  проживання в будь-якому місті. 

- Де встигли побувати цього дня, та з якою метою?

- Відвідав підприємства міста – КП «Вінницька транспортна компанія» та державне підприємство «Електричні системи». Також поспілкувалися з працівниками Головного управління Пенсійного Фонду України у Вінницькій області.  І від працівників, і від керівників я волів знати, чим можу бути корисним як народний депутат. Спілкуючись, почув від людей побажання, думки, врахував зауваження.

- Болюче питання для народу – підвищення тарифів на газ для населення. Якщо це було умовою МВФ, то хіба було неможливим, аби підвищення тарифів не так суттєво вдарило по гаманцях всіх українців?

- Говоритиму непопулярні речі, проте вважаю, що ідея  зрівняння тарифів для юридичних та фізичних осіб – правильна. Та сумно, що політики, які десятиріччями займають найвищі посади, намагаються спровокувати народні протести і спекулюють на обуренні людей.

А, насправді, ці політики причетні до того, що в України недостатній обсяг видобутку газу. Країна сьогодні потребує 31 мільярд кубів для внутрішнього споживання, а видобувається близько 21мільярд. Хоча експеркти говорять, що в Україні можливий видобуток 25 мільярдів кубометрів газу. А такого видобутку на сьогодні нема, бо у владній верхівці є вигодоотримувачі.

Вважаю, Яценюка і Коболєва персонально відповідальними за те, що видобуток газу в Україні так і не збільшився.
Переконаний, що перед підвищенням тарифів влада мала б зробити простих декілька кроків. Перший - запровадити якісну монетизацію субсидій. Споживач, отримуючи кошти, мав би можливість вкладати їх у енергоефективну програму, тим самим зменшуючи енергозалежність, а також навчаючись заощаджувати.

Другий – перед тим , як вимагати від людей сплачувати за новими тарифами, влада мала б забезпечити встановлення індивідуальних лічильників.

Третій крок – програми енергоефеуктивності в тому числі «Теплі кредити» мають працювати реально.

Так от, аби влада виконала ці прості речі, то підвищення тарифів було безболісним і логічним.

- Ви підтримує таку непопулярну медичну реформу. Вважаєте, всі процеси, які відбуваються в цій галузі – правильні?

- Справжня реформа буде, коли Україна перейде до страхової медицини. А нині триває лише перший крок - реформування первинної ланки, а реформи ще немає.

Насправді ми давно вже не маємо безкоштовної медицини. І коли до нас на нараду у фракцію «Самопоміч» прийшла Уляна Супрун і розповіла, як працюватиме нова система, то я чи не вперше побачив логіку у таких реальних кроках. Необхідно визнати - медицина важко хвора, бо страждає від власної неефективності і корумпованості. Та чимало чиновників зацікавлені у збереженні звичної і вигідної для них системи. Тому реформи у цій галузі — складний процес. А ми - на його початку.

Часто закидають, що «Семенуха підтримав Супрун!». Так от, - не Супрун я підтримую, а ті кроки, які призведуть до справжньої реформи. Проте, я вважаю, що Супрун слабко захищає позиції фінансування екстренної допомоги і збільшення зарплати лікарям.Неможливі реформи, коли медики отримують 3000 грн. Вважаю, виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я не має права мовчати про те, що її галузь погано фінансується.

- Ви - за прозорість приватизаційних процесів. Невже краще буде, правильно, якщо держава продасть усі свої підприємства?

- На мою думку, держава - неефективний власник. Необхідно позбутися збиткових підприємств і передати їх ефективним власникам.

Насправді, за даними Мінекономіки, третина з-понад трьох тисяч держпідприємств - банкрути. Тому прибутковими були лише п’ять із сотні топових підприємств  2016 року. А інші - зазнали збитків на 82 мільярди гривень. Також нині державні підприємства — це осередки корупції. Та я переконаний, держава не має права продавати стратегічні об'єкти.

Наприклад, енергетичні компанії. Є всі підстави говорити про те, що процес, який уряд називає приватизацією, в реальності - розпродаж держпідприємств на умовах та в інтересах певних осіб чи структур.

- Підсумовуючи сказане, що пропонує «Самопоміч»?

- Вважаю, багато років українці не мали влади в цій державі. «Самопоміч» пропонує нового Президента. Дві третини ВВП належить сьогодні семи сім’ям, звідси всі біди. Країна з величезним потенціалом опинилася у найбіднішій країні Європи. Країною має керувати людина, яка ніколи не була ні президентом, ні прем’єр-міністром, ні міністром. Не перебувала на службі в органах центральної виконавчої влади,  при цьому має досвід, уміння, бачення того, як змінити країну за декілька непростих років. Не вірте тим, хто обіцятиме швидке одужання. Не буває такого. Тільки через 3-4 роки ми зможемо побачити тенденцію на якісне зростання. А вже через 10 років увійдемо в тренд зростання економіки й потрохи будемо повертатися у цивілізовану сім’ю європейських держав.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up