П’ять годин «кодери» проведуть за комп’ютером. Завтра стартує масова олімпіада програмістів

П’ять годин «кодери» проведуть за комп’ютером. Завтра стартує масова олімпіада програмістів
Один з минулорічних переможців - команда ВНТУ TreeS_S разом з організаторами олімпіади: крайній праворуч - професор Володимир Месюра, крайній ліворуч -Ігор Арсенюк
  • Всеукраїнська студентська олімпіада з програмування пройде завтра у Вінниці і ще у 28 містах держави
  • У національному технічному університеті змагатимуться 84 команди (торік було 78), а в державному педагогічному – понад 25
  • Особливість змагань в тому, що вони одночасно мають статус 1/8 етапу світової першості АСМ-ІСРС
  • Майбутній півфінал світової першості серед країн південно-східної Європи відбудеться восени на базі нашого технічного університету

Змагання триватимуть упродовж п’яти годин. Упродовж цього часу «кодери» - так між собою студенти називають майбутніх програмістів - демонструватимуть свої знання і вміння з математики та дискретної математики, логіки, теорії алгоритмів тощо. Саме ці знання є базою для створення у подальшому практичних програм.

Максимальну кількість задач – за мінімальний час

Представники команд мають розв’язати максимальну кількість задач за мінімальний проміжок часу. Загалом пропонується для розв’язання  10-15 задач.

Відео дня

-Умови змагань залишилися такі само, як і в попередні роки, - розповів координатор олімпіади у Вінницькій області, доцент кафедри комп’ютерних наук ВНТУ Ігор Арсенюк. – У кожній команді по три учасники. Але комп’ютер на команду – один. Чому? У такий спосіб перевіряється здатність кожного учасника працювати у команді. У сучасних програмістів високо цінується узгоджена командна робота. Так само, як і складання у стислі терміни складних оптимізаційних алгоритмів. Для цього слід мати гарні знання з математики.

Учасники майданчика №1

Цього року у ВНТУ разом з місцевими командами змагатимуться колективи програмістів з Донецького національного університету імені Василя Стуса,  технічного коледжу, коледжу національного університету харчових технологій, а також, у складі шкільного дивізіону олімпіади, команди фізико-математичної гімназії №17. До речі, протягом останніх років  наш техуніверситет виставляє на першому етапі найбільшу кількість команд в Україні.

Учасники майданчика №2

На другому майданчику – у педагогічному університеті імені Коцюбинського, крім власних команд, змагатимуться програмісти фінансово-економічного університету, торговельно-економічного інституту КНТЕУ,  національного медичного університету ім. Миколи Пирогова, національного аграрного університету; а також учнівські команди з технічного ліцею,  низки шкіл Вінниці та області.

Переможців журі назве по завершенні олімпіади.

Фінал АСМ-ІСРС -2022: буде чи не буде в Україні?

Наша держава першою серед країн-учасниць світової олімпіади з програмування розпочала турнір нового сезону. Про це розповів координатор Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, професор кафедри комп’ютерних наук ВНТУ, директор півфіналу студентської першості світу з програмування АСМ-ІСРС у південно-східній Європі Володимир Месюра:

-Тільки десять днів минуло відтоді, як я повернувся з фіналу світової першості, який відбувався у місті Порту Португалії, а Україна вже проводить перший етап відбору до наступної світової першості, - каже Володимир Месюра. – Наступні роки для нас будуть особливі. Адже на 2022-й фінал АСМ-ІСРС заплановано провести в Україні.

Щоправда, це можливо за умови, коли Оргкомітет всесвітньої олімпіади отримає офіційне підтвердження підтримки змагань від наших державних органів, громадських та бізнес-структур України. ВНТУ та НТУУ «Київський політехнічний університет ім. І. Сікорського» уже надали згоду на проведення фіналу, а яке рішення приймуть державні чиновники, це поки що невідомо.

Команди ВНТУ тричі брали участь у світових фіналах. Щоб уявити масштаб фінальної частини, досить сказати, що в ньому беруть участь приблизно сто команд зі всього с віту. Тоді як на першому етапі стартують 300 тисяч (!) команд. Команди ВНТУ за отриманими результатами входи до 40 кращих університетів світу.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Вінничанин

    Владимир Иванович, энергии Вам и терпения.
  • Vinn Kanzal

    Удачи, молодцы
  • Vladimir Sviridov

    в назві теми все правильно сказано бо є програмісти а є кодери, та от це змагання якраз для кодерів а не для програмістів, більшість навіть не розуміють різниці в цих 2-х поняттях, але програмісти на кілька щаблів вище аніж кодери, я взагалі сумніваюсь що в україні десь вчать програмістів, ті що є - кодери котрі самостійно підіймаються до рівня програміста
  • Сепар Торонтуй

    Витя, кому ты эту лапшу тут на уши вешаешь? Винницкий политех в 40 лучших команд мира))). Витя, возьми себя в руки. Месюра спалил бюджетные деньги на прогулку в Португалию и скромно молчит о неутешительных для Украины (про ВНТУ вообще молчу) результатах. Помогу прохвесору. Итак, первое место заняла команда МГУ. Россия, если кто не в курсе (не удивлюсь что есть такие при сегодняшнем состоянии образования). В 40 первых есть еще российских, даже Саратовский универ. Канадцам удалось втиснуться в первую 50-ку. И это при том, что Ватерлоо универ один из ведущих в мире по программированию.

    Так вот. Ни один украинский университет не попал в итоговый список. Так что, Витя, прежде чем выдумывать сказки ознакомься с темой. Вот, держи посылання: https://icpc.baylor.edu/scoreboard/?static=1

    Вінничанин reply Сепар Торонтуй

    а о Месюре ты не знаешь. что собственно подтверждает твою выдуманую историю жизни.

    Вінничанин reply Сепар Торонтуй

    и все эти таланты российские в 90% уезжают в сша и европу. собственно как и наши.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera Від читача 16:59 Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up