Понад 40 тисяч заплатить п’яний водій, якого спіймають втретє. Чи зупинить?

Понад 40 тисяч заплатить п’яний водій, якого спіймають втретє. Чи зупинить?
  • В Україні збільшили розмір штрафу за водіння в нетверезому стані.
  • Штраф збільшується в залежності від того, який раз зловили водія "під мухою".
  • Сума розпочинається з 10 тисяч та доходить до 40 тисяч гривень.

Адміністративна відповідальність за водіння у нетверезому вигляді, в стані наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів стала жорстокішою.

 Таке рішення ухвалила Верховна Рада вчора, 7 липня, повідомляє прем’єр міністр України Володимир Гройсман у Фейсбуці.

Якщо п'яного водія затримає поліція вперше,  він буде платити штраф 600 неоподаткованих мінімумів, що складає 10 тисяч 200 гривень.  А ще його позбавлять права керування на 1 рік.

Відео дня

У проекті закону вказується, що в разі вчинення повторного правопорушення протягом року накладається "штраф на водіїв у розмірі 1200  неоподатковуваних мінімумів, що складає вже  20 тисяч 400 гривень. А ще водія позбавлять водійських прав на 3 роки. 

Але і це ще не всі зміни: у випадку, коли водій вдруге за рік вчинить дане правопорушення, його оштрафують на 40 тисяч 800 гривень  та відберуть водійські права на 10 років.


Читайте також:  Вінничанка з дитиною, збиті п’яним мотоциклістом на зупинці, лікуються вдома

За півроку 2016 у ДТП на Вінниччині загинуло людей, як протягом усього 2013

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Безуглый Сергей

    Це не  закон а  маячня  повна.  Тут  хабарників  на  гарячому  беруть-а  на наступний  день  його "знайомі" приходят  і  приносять 2.000.000  грн застави  і  спокійно  покидають  поліцейський  участок !!! А  наступного  дня  вже  десь  на  багамських  островах  загорають на пісочку в  темних  окулярах.  А  ви  про якісь  тисячі  грн  говорите!  Налякали  йожика  голою  попою  :))))))))
  • Анонім

    вопрос не в суммах. вопрос в том чтобы перед законом были все равны. вот тогда будет порядок. а так это еще один повод мусорам поднять расценки за езду под газом.
  • Анонім

    мне одному кажется, что этот закон не решит проблему пьяных за рулем? ах, да.. живем по новой...

  • Анонім

    10 тисяч і людське життя... неспівмірні суми.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу 12:16 Підстанція обленерго знеструмлена через падіння уламків ворожого безпілотника 11:57 Зірковий український комік Влад Шевченко вперше стане батьком
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up