Операція атестація. Які поліцейські на співбесідах змусили ахнути комісію

Операція атестація. Які поліцейські на співбесідах змусили ахнути комісію

За вісім днів роботи атестаційної комісії, в якій працює журналіст RIA/20minut.ua, на співбесіду приходили і нікудишні працівники, і зразкові поліцейські. Найбільше запам’яталися «бетмени» і «пахарі», які мають за плечима солідну кількість розкритих і розслідуваних справ. 

Про те, що не тільки найкращі співробітники залишаться працювати в поліції, 20minut.ua писала в статті про враження від першого тижня роботи в атестаційній комісії. Якщо говорити про зразкових працівників, то таких, що дійсно змусили ахнути, було кілька.

В основному люди з обласного управління тримаються найдостойніше. Відповідають на будь-які питання, що не спитай, та відмінно володіють особливостями своєї професії.

- Це - людина на своєму місці, - така характеристика нечасто звучить в комісії, коли закриваються двері за працівником.

Відео дня

- Опер від бога, - казали, коли обговорювали кількох співробітників управління карного розшуку.

- Всі б слідчі такими були, як цей, - констатували після розмови з окремими працівниками слідчого апарату.

Результативністю роботи (кількістю направлених до суду кримінальних проваджень і оголошених підозр) та здатністю довести комісії свою професійність вразив слідчий відділу ДТП.

- Працюю так, щоб моя жінка і дитина могли спокійно ходити по вулиці, - сказала людина, що доводить злочин винуватцям кількох резонансних аварій.

- Як водій, що збив людину на смерть, може уникнути відповідальності? – питали у нього.

Виявилося, допомагає бути непокараним за убивство на дорозі пункт ПДР, який каже: в темну пору доби або в умовах недостатньої видимості пішоходи, які рухаються проїзною частиною чи узбіччям, повинні виділити себе…

- Слідчі – це еліта поліції. Тим більше, слідчі обласного управління, - пояснили поліцейські керівники активістам, коли обговорювали рівень учасника співбесіди.

- Гріх перед Богом продати вбивство, - сказав на питання «Скільки коштує загубити речові докази в справі?» інший слідчий, з відділу вбивств, і розказав приклад зі своєї діяльності.

Сторона вбивці, говорив, пропонувала п’ять тисяч доларів за сприяння підозрюваному, а він відмовив і довів справу до суду. Врешті сталося так, що речових доказів не стало під час судових розглядів справи, яка слухалася в кількох інстанціях - і вбивці дали п’ять років «умовно».

Запам’яталися комісії також кілька оперів з апарату. Один із них спеціалізується на ловлі кишенькових крадіїв. Він розказав, що в оперативній базі з півсотні людей, які можуть цупити гаманці в громадському транспорті. 

- Більше злодіїв працює у маршрутках, бо в них їздять заможніші за пасажирів трамваїв і тролейбусів, - поділився інформацію опер.

Він розказав про «карманника» 1932 року народження, який більше сидів, ніж знаходився на волі. Найдовший проміжок від «ходки» до «ходки» цього крадія - місяць. Найменший - два дні. Згадав оперативник й іншого кишенькового злодія, який, щоб довше лишатися не впійманим, влаштувався кондуктором. Обидва ці злодії, замість красти у Вінниці, поїхали бити байдики за гратами.

Ще цікавим для членів комісії, в якій працює журналіст, був колишній працівник ДАІ, який тепер працює водієм в поліції. Це не зірка Ютубу, а надиво позитивний молодий чоловік. На відміну від тих, що потрапляли на співбесіду до цього, цей ексДАІшник заслужив підвищення.

Нагадаємо, що 36 людей в шести комісіях виступають у ролі представників роботодавця на співбесідах з колишніми міліціонерами, які хочуть залишитися служити в поліції. Це офіцери з поліцейського управління, які вже пройшли атестацію, патрульні Вінниці та вінницький актив. Щоб дізнатися, хто з представників громадськості працює на атестації правоохоронців, слідкуйте за новинами на 20minut.ua.

До 1 вересня комісії приймуть рішення стосовно кожного працівника поліції Вінницької області. Комісія має право винести рішення про звільнення, підвищення або пониження працівника, коли оцінює його відповідність займаній посаді.

Участь в комісії - це волонтерська робота. Усі члени атестаційнийх комісій дали підписку про нерозголошення персональних даних поліцейських, тому в серіях статей про хід співбесід немає прізвищ. Також не оприлюднюються проміжні результати атестації, через це тут немає кількісних даних.


Читайте також: 

Операція атестація. Почалися співбесіди з поліцейськими. Як все відбувається 

Операція атестація. Що кажуть на співбесідах поліцейські про свої статки 

Операція атестація. На які питання не відповідають поліцейські на співбесіді 

Операція атестація. В поліцейських «заліковках» стоять неправдиві оцінки 

Операція атестація. Чому комісії пропускають в поліцію не тільки найкращих 

Операція атестація. Чим не подобаються поліцейські комісіям на співбесідах

Операція атестація. Що розповідають на співбесідах колишні ДАІшники

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:30 Ліквідували ще 1040 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 25 квітня 09:25 ТОП заклад Вінниці, що має дитячу кімнату - справжній відпочинок дітям та батькам (партнерський проєкт) 08:30 Сьогодні вітаємо Марка та не кричимо на дітей. Історія та прикмети 25 квітня 08:20 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна")
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up