Операція атестація. Що розповідають на співбесідах колишні ДАІшники

Операція атестація. Що розповідають на співбесідах колишні ДАІшники

І плачуть, і сміються. Колишні працівники Державтоінспекції, що влаштувалися на інші посади в поліції, на атестаційних співбесідах ведуть себе найцікавіше. Хтось признається в гріхах, а деякі відверто брешуть, поклавши руку на серце.

Кілька колишніх ДАІвців заходили в атестаційну комісію, де працює журналіст RIA/20minut.ua, за перші сім днів співбесід із поліцейськими. Наймолодший із них прийшов із навчального закладу в службу, яка себе скомпрометувала хабарами, незадовго до її ліквідації. Відповідав добре, але виглядав ображеним на весь світ. В решті зі сльозами в очах розповів: брав участь в конкурсному відборі в патрульну поліцію, але не пройшов співбесіди.

- Ви мене і тут «заріжете», - казав юнак, який будучи впевненим, що ДАІшників не пропускають, все ж не відмовився від проходження атестації. Він залишиться працювати далі, бо більшість членів комісії проголосувала за позитивне рішення.

А от бувалого працівника ліквідованої структури, що казав комісії «ніколи не брав і брати не буду», мають звільнити за рекомендацією атестаційної комісії. Чоловік клав руку на серце, коли відповідав на питання про хабарі та крадіжки паливно-мастильних матеріалів. Виглядав він при цьому непереконливо: намагався не сміятись. У його випадку рішення комісії було одноголосним.

Відео дня

Найцікавішим персонажем із усіх колишніх ДАІвців, що пройшли через одну комісію, був чоловік із району, що стояв на дорозі у формі з полосатою палкою не один рік. Добре відповідав на питання комісії й на тестуваннях набрав непогану кількість балів. Свою історію про службу працівник підкріпив ось якою інформацією:

- В 2015 році мною особисто задокументовано чотири факти, коли мені давали хабарі. Найбільше було 1,5 тисячі гривень.

Торік почалася реформа МВС. І якраз тоді ж, як виявилося в процесі співбесіди, цей працівник придбав іномарку за 15 тисяч доларів. Показав це майно в декларації, як майно дружини. Як свою власність вказав квартиру в райцентрі і приватний будинок.

- На дружині машина. Придбав у 2015 році, - говорив співробітник поліції.

- Це тоді, коли оці чотири факти хабарів були, що вам давали?

- Так.

- Квартира теж на дружині?

- Ні, - сказав працівник і додав, що на покращення житлових умов своєї сім’ї і кредит брав, і родичі допомагали.

- Розкажіть ще історію появи приватного будинку, - не відставали члени комісії.    

- У батька пенсія хороша міліцейська і він ще й працює. Тесть теж працює на нормальній роботі… Побудували.

- А ваша робота, як гадаєте, нормальна? – питаємо у поліцейського, що торік отримав приблизно 40 тисяч зарплати. – У вас троє дітей, машину вам заправляти треба і стільки майна утримувати...

- Намагаємося…

- Багато ваших колег кинули кашкетами і звільнилися.

- Ніколи про це не думав. Хочу працювати, - відповідає далі співробітник.

- Вас не бентежить реформа, оця співбесіда?

- Я цей процес сприймаю адекватно.

На питання про хабарі співробітник розказав, що водії заправляли йому службову машину, купували запчастини і шини. Грошима, мовляв ніколи не брав.

- Людина заїжджала на заправку і допомагала заправитися пальним. Або в магазин під’їжджала і за запчастини розраховувалася.

- Яка людина? Порушник?  

- Якщо людина має землю, і каже «я от хочу вам надати якусь допомогу, бо бачу, на якій ви резині їздите»…

- За таку допомогу пробачали порушення?

- Поважаюча себе людина ніколи не буде користуватися тим, що він допоміг, і казати «відпустіть мене» потім…

- То брали не грошима, а матеріальними цінностями з людей, які не будуть мати претензії і можуть собі це дозволити?

- З такими людьми, які потім буду розказувати, що в них вимагали, ніколи намагався не вести ніяких дєл…

А ось як розказував екс-ДАІшник про план в купюрах, який мали виконувати працівники служби до реформування.

- Це при тодішньому керівництві ми їздили і просили в тих самих фермерів, в тих самих директорів підприємств.

- Гроші?

- Ми їздили-просили, а потім їздив мій керівник вирішувати далі... Я казав «от просив начальник…». Чоловік казав, все добре, то я передав це, і вони там далі розбиралися…

- Не працює начальник ваш більше.

- Так. Не працює вже.

На питання, що робитиме, якщо новий керівник поставить план збору грошей, була правильна відповідь:

- Скажу керівнику, що не буду виконувати, і якщо він буде далі намагатися на мене насідати, то доповім вищому керівництву.

 

Читайте також:

Операція атестація. Почалися співбесіди з поліцейськими. Як все відбувається

Операція атестація. Що кажуть на співбесідах поліцейські про свої статки

Операція атестація. На які питання не відповідають поліцейські на співбесіді

Операція атестація. В поліцейських «заліковках» стоять неправдиві оцінки

Операція атестація. Чому комісії пропускають в поліцію не тільки найкращих

Операція атестація. Чим не подобаються поліцейські комісіям на співбесідах

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Шервуд

    Был уже случай - когда   увидел НЕПРАВИЛЬНО припаркованную  машину  напротив Козака на Спутнике и указал на это  черноформенным. Те на меня посмотрели как на инопланетянина - типа че пристал. Когда спрссил -  отчего не включены синие проблесковые - ответ поразил - акумулятор садится.  На вполне логичный вопрос - чего ж вы  выехали на сломанной машине - уставился на меня - типа чего сломанная?  говорю - жалобу в ехотдел - машина сломана,  акум не держит. Замените.  

    Тут он сменил пластинку -  а мы так стали,  что б нас не видно было.

    Прикольно выходит - что новые,  что старые.....
  • Шервуд

    Вот  вопрос   поставить нынешним   - что они будут делать,  когда придет зима и  им не дадут новых шин,  а заставят на лысой  резине ездить по  улице?  Какая их реакция и действия?
  • Anonymous

    и топлива, и форму, и запчасти, и канцелярию, и... дофига можно продолжать
  • Анонім

    Мені сподобалось питання про крадіжку палива)))) спочатку запитайте скільки його видавали...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up