«Ну як тут можна гуляти з дітьми?»: навіщо активісти прибирали у Вінниці сміття

«Ну як тут можна гуляти з дітьми?»: навіщо активісти прибирали у Вінниці сміття
  • Одразу на чотирьох локаціях міста провели суботник. До акції долучилося близько півсотні вінничан. Навіщо їм це потрібно?

Сьогодні, 7 квітня, у Вінниці пройшов суботник. У ньому взяли участь громадські організації та звичайні вінничани. Усього близько півсотні людей прибирали місто.

Локацій було чотири: парк «Бригантина», Лісопарк, Вишенське озеро і територія навколо басейна «Авангард». Розділившись на групи та отримавши інвентар, волонтери взялися за прибирання. Ми побували на одній із локацій.

– Прибираємо, поки не закінчаться пакети, – говорить Василь. На суботник хлопець прийшов, щоб зробити місто трішки чистішим. – Повитягали купу шприців зі слідами крові, пляшки з-під алкоголю. Там ось вата невідомо у чому лежить. Ну як тут можна гуляти з дітьми?

Серед активістів були й представники релігійних організацій та реабілітаційних центрів. Люди, які самі колись страждали від нарко- та алкозалежності тепер хочуть допомогти іншим уникнути подібної участі.

– Хочемо, щоби у нашому місті було не тільки менше залежних від наркотиків та алкоголю людей, але й щоб у Вінниці не було слідів цього всього, – розповідає Олександр. – Сміття є одним із наслідків зловживання, і прибираючи його, ми демонструємо гарний приклад для інших.

Деякі волонтери скаржаться, що у мережі недостатньо рекламують такі заходи. Вони говорять, що бажаючих взяти у них участь значно більше за ту кількість, яка прийшла на суботник. Але через брак інформації, люди не знають, коли і куди приходити.

– У нас є вільний час і можливість допомогти, то чому б не долучитися до цієї корисної справи, – говорить Вікторія. На суботник вона прийшла разом із подругою.

– Про акцію ми дізналися випадково, у фейсбуці, – продовжує подруга Вікторії Тетяна. – Коли проводяться якісь концерти, все місто завішано афішами, а про суботники ніхто писати не хоче. Це неправильно.

Організатори сподіваються, що своїм прикладом спонукатимуть інших ставитися до міста з більшою повагою та менше смітити.

– Ми ходимо з повними мішками сміття і перехожі та відпочивальники помічають це. Можливо у майбутньому хтось з них подумає, перш ніж кинути обгортку від цукерки або пляшку з-під водички повз урну, – розповів організатор акції Микола Муж.

Після закінчення суботника зібране сміття заберуть комунальники та відвезуть на звалище.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (5)
  • Tamara Marchenko

    Самое странное, что через пару дней снова везде валяется мусор... нужно со школой скамьи и садика приучать детей к порядку.. проводить агитацию среди молодежи и студентов....
  • Олег Віка Гуменюк

    Усі хто має злість на кандидатів можуть реалізувати двобій у вигляді хто більше зібрав сміття той правий.
  • З.А.Глядач

    Оце,дійсно,активісти. А не ті.що бігають з прапорами та всілякими гаслами.

    Орест Лютий reply З.А.Глядач

    А ви скілько мішків сміття назбирали?

    З.А.Глядач reply Орест Лютий

    Жодного.

    Я просто намагаюся не засирати "підконтрольну" мені територію.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ Від читача 15:02 Skills4Recovery та JA Ukraine провели ярмарок молодіжного підприємництва Junior EXPO-2024 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up