На Соборній не спускатимуть пандус «Vin Way-2» через низькі зупинки

На Соборній не спускатимуть пандус «Vin Way-2» через низькі зупинки
  • У п’ятницю, 2 вересня, у місто виїхав новий «Vin Way»
  • Нова модель довша на 10 метрів та дружня до людей з інвалідністю
  • Втім, не на всіх зупинках люди з інвалідністю зможуть заїхати у трамвай

Під час демонстрації системи заїзду для людей з інвалідністю використовували спеціальну підставку, на яку викладали пандус. Тому там, де немає зупинок (наприклад, коли пасажири просто виходять на проїжджу частину), заїхати у вагон самостійно буде неможливо.

Начальник комунального підприємства «Вінницька транспортна компанія» Микола Форманюк пояснив, що ця підставка є рівнем зупинок у місті. І її возити у трамваях не будуть.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

— Зупинки для заїзду пасажирів з інвалідністю або із візками, для яких треба спускати пандус, будуть регламентуватися, — розповів Микола Форманюк. — На Соборній, наприклад, де пасажири виходять на дорогу, пандус не спускатимуть. Будуть вказані зупинки, де можна заїхати по пандусу в трамвай. Як вказала Раїса Панасюк, це європейська практика: на мапах визначаються зупинки, де люди з інвалідністю можуть заїхати самостійно

Коли у місто вийдуть наступні «Vin Way»?

Третя та четверта моделі трамваїв від вінницького виробника будуть схожі на першу модель — вони трохи коротші. І третій трамвай вже проходить тестування та у грудні теж вийде на міські вулиці. Тоді як четверта модель зараз є лише «скелетом» майбутнього Vin Way-4. У планах робити мінімум три вагони щороку.

Першій виїзд «трамваю майбутнього»:

Про презентацію «Vin Way-2» можна прочитати у статті:
Новий “VinWay” вже виїхав у місто: ще два трамваї роблять у депо

Державний фонд регіонального розвитку профінансує шість вагонів із низьким рівнем підлоги, що виготовлять протягом 2016-2017 року. Один вже зробили. А загальна вартість - 36 мільйонів гривень, що вказано в анотації проекту.

Що кажуть про «Vin Way-2» у Львові?

Як заявляли на презентації вінницького трамваю представники міської влади - новий львівський «Електрон» коштує більше 20 мільйонів гривень, тоді як трамвай вінницького виробництва - лише вісім мільйонів. А у якості не поступається.

Журналіст «20хвилин» зв’язався з львівською компанією «Електронтранс», яка виготовляє трамваї «Електрон», щоб дізнатися думку про вінницький «Vin Way». На запит відповіли, що «некорректно» обговорювати результати роботи Вінницької транспортної компанії.

Читайте також:

Новий “VinWay” вже виїхав у місто: ще два трамваї роблять у депо

Закулисье депо. Там, где ночуют трамваи

Трамвай “майбутнього”: коли вінничани побачать другий “Vin Way”?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (31)
  • Daily

    хватит паскудить наш город  Винница.Транспорт в городе один из лучших в Украине.вы трамваи в Одессе кто нибудь видел езжайте посмотрите реальный металолом.Цена на проезд просто халява у нас за такие копейки ну нигде ни ездят в Европе один час проезда стоит как у нас месяц кататься можно.

    Криштопівка reply Daily

    В Європі дійсно дорожче в рази , але не настільки, як ви сказали.

    Разом з тим, це зумовлено високою ціною на електроенергію

    Щодо "одеського металобрухту" ви судите лише по свіжості фарби? Реальний - це справжній. А щоб буває ще несправжній металобрухт?

    Шановний, кожен трамвай за роки свого існування кілька разів зазнає корінного ремонту, під час якого лишають тільки каркас.

    Так ось каркас в одеських трамваїв на 20 років молодший, ніж у наших.



    П.м.  ви ветеран чого? т.зв. ветеран праці, якого роздавали всім за 25 років вислуги?

    Daily reply Криштопівка

    пан чи пані якщо ви далекі то краще не пишіть дурниць ще раз вам кажу треба бачите  на свої очі а не давити кнопки в гуглі.
  • Alex Long

    Взяти два згиржавілих трамвая Татра Т3 , які ніколи не були і вже не будуть низькопольними і рухома частина яких вже років з 20 як вичерпала ресурс , обшити їх дешевим пластиком , списати на це 8  лямів   і назвати це все ла*но «Vin Way» ! оце бізнес !

    Криштопівка reply Alex Long

    Капітальний ремонт трамваїв потрібен обов'язково. Списувати їх через 10 років від виробництва не треба. Єдине в чому ви праві - ні про які нові трамваї мова не йде, назва дурнувата, якість виконання така собі

    Криштопівка reply Alex Long

    Не низькопольні, а низькопідлогові. Не рухома частина, а тягова. А слово "згиржавілих " - це взагалі "персик".

    не захищаючи "вінвей", прошу вас подивитися також і на себе
  • Анонім

    "новий львівський «Електрон» коштує більше 20 мільйонів гривень, тоді як трамвай вінницького виробництва - лише вісім мільйонів" то може у Львові їх з нуля роблять, а не як у нас - з гі*на

    bond reply Анонім

    Є в нас в Україні чудовий завод - КВСЗ, хочу в конкретній ситуації поставити його у приклад: перед тим, як продати УЗ два своїх Тарпани, вони без будь-якої застави, за власні кошти побудували першого і довго та нудно його тестували, усували всілякі неточності в роботі - і це при тому, що це потужний завод, з величезним досвідом роботи в даній галузі. Така ж сама ситуація була і з їхнім ще одним дітищем - ДПКР. А тут ледь не на колінках організували випуск трамваїв - і назвали це трамваєм майбутнього, бо дядькам при владі руки чешуться побільше грошей розпиляти. Коли протягом року постійно трубили про низькопідлоговий трамвай для людей з особливими потребами - чомусь ніхто і словом не обмовився, що в центрі міста візочники виїхати не зможуть, і коли Шоколадний його "відкривав" теж про це промовчали - отже, це є прикра несподіванка, яку виявили  тільки в процесі експлуатації. Недавно в неті був ролик про нашого українського кулібіна, який самотужки в гаражі побудував Ферарі - чому тоді Моргунов не замовив в нього авто для дружини? Чому не підтримав вітчизняного виробника? І сам чомусь не на Славуті їздить! Бо влада собі і своїм близьким купує дорогезну закордонну техніку - а нам пропонує або ходити пішки, або їздити на "кустарщині", під час виробництва якої розпилюються космічні суми.

    Криштопівка reply bond

    КВСЗ - це по-російськи

    bond reply Криштопівка

    Згоден, правильно буде КВБЗ - просто звик до абревіатури, адже більшість статей на дану тематику у нас, нажаль, російською...
  • bond

    Ось така фігня, малята: спочатку рік піарились  трамваєм для людей з особливими потребами - а тут виявилось, що скористатись ним можна не усюди. Яка прикра несподіванка! Ось що буває, коли громадським транспортом займаються люди, які їздять на РенджРоверах. Щоб такого не було в майбутньому,  потрібно як в усьому цивілізованому світі - пересадити мера на громадський транспорт

    Криштопівка reply bond

    Назвіть таке місто, де мер щоденно їздить громадським транспортом.

    Ну і на кінець, мер може мати слабкий зір або у нього можуть трястися руки і тому він може і уникати поїздок машиною по стану здоров'я.

    А, повірте, це ніяк не вплине на загребущість його рук.

    bond reply Криштопівка

    Давайте краще я назву таке місто, де мер НІКОЛИ не їздить громадським транспортом: Вінниця. Перерізання стрічок і урочисті відкриття старих-нових трамваїв, коли все в радіусі 500 метрів контролює охорона та поліція, прошу не враховувати - це все піар. В жодній країні влада не дозволила б собі змушувати своїх громадян ходити пішки в той час, коли сама пересувається на позашляховиках і на пальному, купленому за кошт громади, наша ж міська влада офіційно запропонувала моїм дітям ходити пішки 4 кілометри, тому ця відповідь на запит стала для мене як діагноз діючій міській владі: мерзотники, для яких немає нічого святого. В той час, коли в Японії заради однієї-єдиної дитини зберегли зупинку потягів на станції, що за планами мала б закритись - наша "Європейська стратегія" здійснює транспортний геноцид своїх громадян.

    Анонім reply bond

    Міські голови Бордо, Штутгарту, Мілану, Кракова, Братислави, Острави,  Ченстохової тощо не їздять громацьким транспортом. Це все міста трохи менші або трохи більші за Вінницю.

    Втім, Вінниця на їх тлі навіть не минуле, а позаминулого століття.

    Анонім reply bond

    А про те, як в Європі можна сісти в тюрму за літр ожини з лісу, - чули?

    Анонім reply bond

    Ви трохи забрехалися.

    В Європі, про яку ви так кричите, тисячі сіл, де офіційно пропонують пенсіонерам з 500 євро пенсії їздити на таксі. Це при тому що одна лиш електроенергія коштує десятки євро.

    А ще є таке, що економлять на автобусі, треба звела дзвонити і записуватися на автобус,  а якщо стільки-то чоловік звечора не позвонить,   то і автобуса не буде. Бери, бабо, палку і йди 5 км в село, звідки хоча б щось ходить. Капіталістам це байдуже!

    bond reply Анонім

    О, то Ви вже правильно мислите: дійсно, ніде в Європі не катають безкоштовно пенсіонерів - це роблять лише у нас, і з однією простою метою: аби вони потім "правильно" голосували. Хоча усі добре розуміють, що немає нічого безкоштовного, і за ці щоденні покатушки доводиться сплачувати усім працюючим. Я взагалі-то писав про дітей, до яких в усьому світі ставляться як до майбутнього і принаймні змушувати їх ходити пішки 4 кілометри до школи нікому на думку не спаде.

    bond reply Анонім

    В чому я збрехав - я хоч словом обмовився про пенсіонерів? В тому і  справа, що в нашій країні все поставлено з ніг на голову: пенсіонерам безкоштовний проїзд, а дітям пропонують ходити пішки. Ніде у світі такого немає - всюди ставку роблять на дітей як на майбутнє! А от безкоштовно катають пенсіонерів напевно лише у нас - аби вони потім "правильно" голосували на виборах.

    Анонім reply bond

    У світі є безкоштовний проїзд пенсіонерів або людей, старших Х років, у певних видах транспорту. В десятках країн. Ось тільки ви цього не знаєте, бо не можете читати інформацію з-поза СНД через незнання іноземних мов. Та і щось ви відхилилися від теми

    Vladimir Molotov reply bond

    жиди по новому

    Криштопівка reply Vladimir Molotov

    Експлуатація трамваю протягом 50 років - це  нормально

    В Іспанії ще довоєнні вагони їздять, звісно що від оригіналу залишилася лише форма.

    Але нам упорно брешуть: швейцарці роблять вінвей з трамваїв кожні 6 років! А не кожних 30!!!

    А наші швейцарські вагони уже 15 років від дати останнього капремонту ганяють...

    bond reply Криштопівка

    Не упорно, а вперто;)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували? 18:15 Субсидії на неопалювальний період: хто отримає автоматично, а кому треба переоформити 17:06 Оля Полякова долучилася до благодійного вечора, де зібрати сім мільйонів на потреби ЗСУ 16:10 Вакцина проти COVID від AstraZeneca може викликати тромби 15:10 Можливі зміни: дати останніх дзвоників та екзаменів у 2024 році 14:30 «Найголовніше, за що ми молимося — за нашу Перемогу». У храмах Вінниці відзначають Великдень play_circle_filled photo_camera 14:25 Українські майстри розписали 800 писанок і встановили рекорд photo_camera 13:13 Нові сектори з пенсійних питань для МВС у трьох областях: де їх знайти
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up