Трамвай “майбутнього”: коли вінничани побачать другий “Vin Way”?

Трамвай “майбутнього”: коли вінничани побачать другий “Vin Way”?

Цього року у Вінниці з’явиться друга модель трамваю під брендом “Vin Way” виробництва “ВТК”. Трамвай обіцяє бути крутішим за свого попередника - на 10 метрів довший та з низькопідлоговою вставкою для людей з обмеженими можливостями.

Вінничани побачили “первістка” “Вінницької транспортної компанії” на День міста, 5 вересня 2015 року. А працювати на маршрут він вийшов аж 20 жовтня.

За основу вінницькі спеціалісти тоді взяли чеський вагон КТ-4СУ. Від нього залишилася тільки ходова. Нова модель обладнана кондиціонером та спеціальними відеокамерами - замість дзеркал. Ну і, звичайно, вигладає вона гарно. По-сучасному.

Від швейцарських моделей, до яких вінничани уже звикли, перший "Vin Way" відрізняється тим, що у нього немає зручної кнопки, яку треба найтискати, коли бажаєш зайти у вагон чи вийти з нього. Мінус також у тому, що "трамвай майбутнього" не пристосований для зручності людей з обмеженими можливостями - занадто висока у нього підвіска.

Відео дня

Міська влада пообіцяла виправити ці недоліки… і ось через рік уже маємо другу модель трамвая вінницького виробництва. Основа - все той же КТ-4СУ. Але.

Друга дитина “ВТК” на 10 метрів довша за попередника. Може вмістити у собі до 260 пасажирів. І найголовніше - він складається з трьох секцій. Середня з яких з низькопідлоговою вставкою для людей з обмеженими можливостями.

Як і перша модель, цей трамвай більше орієнтований на людей, які не проти трохи постояти. Тут немає подвійних сидячих місць. Зате багато вільного простору.

Розказувати деталі у транспортній компанії поки не хочуть.

Як стало відомо RIA, побачити “Vin Way-2” на маршруті вінничани не зможуть до кінця літа. Через реконструкцію площі Гагаріна та тестування вагону, яке тільки почалося..

Вінницький експерт з міського транспорту, який побажав залишитися неназваним, розповів, що через особливості вінницьких рейок, трамвай не буде ходити регулярно. Велика центральна вставка сильно тисне на рейки та криві. Через це трамвай може зійти з них, якщо набере велику швидкість. Такий інцидент може статися, наприклад, на Соборній, біля “Макдональдсу”.

Щоб вирішити цю проблему, потрібно переробляти рейки. Цікаво, чи будуть це робити через один трамвай? За нашою інформацією, другий варіант “трамвая майбутнього” обійшовся приблизно у шість мільйонів гривень. Усередині він майже нічим не відрізняється від попередника, хіба що є східці для переходу у занижену частину та пандуси для людей з обмеженими можливостями.

Спеціалісти з депо кажуть, що вагон зможе працювати приблизно 10 років без капітального ремонту. Зараз трамвай проходить тестування.

Трамвай тестують вночі

Що кажуть у "ВТК"?
- Перед тим, як випускати вагон на лінію, ми тестуємо його протягом двох місяців, - каже технічний директор КП «Вінницька транспортна компанія» Михайло Луценко. - Він пройде багато випробувань. І тільки після цього ми дамо заключення. Теоретично, він проходить скрізь і відповідає усім вимогам.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Олександр Ковальов

    Рейки якщо вони вже морально постаріли, теж як необхідність треба замінити, не будемо ж їздити старими трамваями через це?
  • Белий Миша

    "Як і перша модель, цей трамвай більше орієнтований на людей, які не проти трохи постояти. Тут немає подвійних сидячих місць. Зате багато вільного простору." а чего мелочиться, сидения все выкиньте пусть все стоят, глядиш и человек 400 поместиться!
  • Zh Юра

    трамваї не відновлювати, реконструкції не проводити, бо дорого....от мені цікаво, ви дома теж ремонт не робите (бо дорого), їздите на запорожці чи москвичі (бо навіщо цей пластик на сучасних авто)? розкрадуть гроші? так вони і так їх розкрадуть....не знаю як кому, а мені подобається те, як перетворюється Вінниця.....приємно дивитись на реконструйовані проспекти, на фонтани, на дитячі майданчики, картини на будинках, навіть на цей новий трамвай
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up