На добудову лікарні на Київській готові виділити ще 137 мільйонів гривень

На добудову лікарні на Київській готові виділити ще 137 мільйонів гривень
  • З осені 2017 року в лікарні швидкої меддопомоги на Київській, 68 добудовують головний корпус.
  • За планом чиновників, в будівлі стане більше операційних, а «швидка» в’їжджатиме на нульовий поверх.
  • І на добудову корпусу готові виділити ще 137 мільйонів 662 тисячі гривень.

На території клінічної лікарні, що на Київській, 68, два роки триває добудова головного корпусу. 

Як розповідав головний лікар клінічної лікарні Олександр Фомін добудова корпусу дозволить розвантажити інші відділення лікарні та операційні, через які зараз проходять 50 тисяч пацієнтів на рік.

Відео дня

Будівельники київської фірми «КВК» звели «коробку». На це витратили майже 46 мільйонів гривень. Нещодавно департамент капітального будівництва міськради оголосив тендер на добудову цього об’єкту.

У документації написали, що необхідно виконати наступні роботи:

  • влаштування монолітного залізобетонного перекриття техповерху, сходових клітин, виходу на покрівлі;
  • загальнобудівельні роботи на техповерсі;
  • загальнобудівельні роботи у підвалі;
  • влаштування зовнішніх та внутрішніх стін другого та третього поверхів; перемичок і перегородок першого поверху, заповнення прорізів;
  • роботи по оздобленню, влаштування фасаду та покрівлі;
  • монтаж ліфтів;
  • влаштування електроосвітлення; внутрішньої телефонізації, часифікації, охоронної сигналізації та відеонагляду;
  • влаштування теплопостачання, водопостачання, господарчо-побутової каналізації, виробничої та дощової каналізації;
  • влаштування медичного обладнання, що монтується.
Строк виконання до 1 травня 2020 року. Усі роботи оцінили за кошторисом у 137 мільйонів 662 тисячі 334 гривні. І нині триває період подання пропозицій, тож, ймовірно, остаточна ціна за добудову медблоку зменшиться.

ДЛЯ ДОВІДКИ. Масштабний проект втілюють до медичної реформи. За нею наше місто стане центром північного госпітального округу з населенням 960 тисяч людей. До Вінниці будуть везти на лікування з районів та сіл, де немає лікарень та фахівців достатнього рівня.

Загалом у новій споруді буде 24 ліжка інтенсивної терапії. І кожне з них — повноцінно оснащене лікувальною апаратурою. Дані з діагностичного відділення будуть автоматично передаватися до апаратури, що в операційній. 

Ще одна відмінність цієї лікарні від інших — машина швидкої допомоги буде заїжджати всередину будівлі. Відтак, пацієнта будуть витягати на ношах вже в теплому, чистому приміщенні.

Коли будівлю завершать, то вона матиме таку структуру:

  • нульовий поверх — центральне стерилізаційне відділення та пральня 
  • 1-й поверх — відділення екстреної медичної допомоги з протишоковим залом на шість робочих місць з сортувальною, лабораторно-діагностичною зонами 
  • 2-й поверх — сучасне відділення реанімації на 18 робочих місць 
  • 3-й поверх — ургентний оперблок на чотири операційні та зала телемедицини.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Поpошок

    Зебілам лікарня не потрібна

    Игорь reply Поpошок

    Не все же Зебілы

    Anonymous reply Игорь

    Лише 73%, хоча вже менше.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up