Мерія відповіла на петицію про недоліки реконструкції на Замостянській

Мерія відповіла на петицію про недоліки реконструкції на Замостянській

Вінничанин перерахував недоліки робіт реконструкцію по вулиці Замостянській та висунув підозру, що міг бути факт «відмивання коштів, через жахливу якість проведених робіт». Мерія відповіла на дане звернення.

Нагадаємо, таку петицію 26 лютого подав вінничанин Володимир Рожков. Звернення зібрало 370 голосів підтримки.

Сьогодні, 15 березня, мерія відповіла за усі перераховані недоліки у петиції.

  1. Асфальтне покриття правої проїзної частини нижче лівої, оскільки непарний бік проїжджої частини заасфальтовано нижнім шаром асфальту, враховуючи можливість просадки основи дорожнього покриття у зв’язку з перекладанням інженерних мереж побутової каналізації, яка безпосередньо проходить по смузі дорожнього руху.
  2. Відповідно до проектно-кошторисної документації роботи по встановленню нових бетонних бортових каменів на заміну старих природних (гранітних) бортових каменів не передбачалися. Це пов’язано з тим, що природні бортові камені мають досить міцну структуру та є довговічними, а також на 54% економлять кошти на виконання роботи по влаштуванню бортових каменів в порівнянні з новими бетонними.
  3. Територія біля будинку побуту не входила в межі проекту, тому плитка там залишилася стара.
  4. Розміщення лав з USB портами для зарядки електронних пристроїв виконувалося відповідно проектно кошторисної документації, в якій було враховано доцільність влаштування лав з USB портами в тих чи інших місцях.
  5. Зелені насадження висаджені відповідно "Обов'язкових вимог до робіт з вуличної посадки дерев та чагарників у м. Вінниця" та розробленої проектно-кошторисної документації. Дерева посаджені з висотою стовбура до крони відповідно Європейським стандартам. Для закріплення висаджених рослин використані кілки для захисту молодого дерева від пошкодження та надання прямого росту.
  6. Влаштування металевих решіток не є обов'язковим елементом. Дана технологія застосовується в місцях з звуженим тротуаром, що в даному випадку не є проблемою.
  7. Влаштування решіток значно збільшує вартість виконання робіт та їх обслуговування надалі. Враховуючи зазначене питання влаштування решіток для накриття місць посадки дерев, не передбачалися проектно-кошторисною документацією.
  8. Роботи з реконструкції площі біля РАГСу не входили в межі проекту реконструкції вул. Замостянської.

Також зазначають, що порівнювати реконструкції вулиці Замостянської та проспекту Космонавтів не доцільно.

Відео дня

— Різні за складністю робіт проекти, через те, що на вулиці Замостянській виконувалися роботи з прокладання зливової каналізації, побутової каналізації, мереж водопостачання, тепломережі, низькоструменевих мереж та перевлаштування трамвайних колій. Всі зауваження будуть усунуті при настанні сприятливих погодних умов та враховані в подальшій реконструкції ІІ черги, — додають у відповіді на петицію.

Нагадаємо, перша черга реконструкції проводилася від Будинку офіцерів до «Локомотиву».  На неї витратили 74,7 мільйона гривень.

Також планують за 101 мільйон гривень провести й другу чергу реконструкції — від вулиці Стеценка до вулиці Стрілецької.

Детальніше про реконструкцію Замостянської читайте у матеріалах:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (37)
  • Олексій

    Треба не відписки, давати, а викликати щоб доробляли по умовах, прописаних у договорі, і прописувати гарантію на вироби та послуги.
    PS. Лавочка за 14000 грн, яка облізла в прах, простоявши рік. Чому не лакують і не відновлюють?
  • Waldemar Perets

    Ви нічого не розумієте,це задум дизайнера передбачений кошторесом)))
  • Waldemar Perets

    Все по плану кароч...)))
  • Артур

    Нажаль проблеми в когось з головою все на вищому рівні Дякую
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:02 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 19:51 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як бути без нього». Розповідь дружини полеглого бійця батальйону «Скала» 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 19:03 Вінничан попереджають про відключення газу: адреси Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 ударних безпілотників
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up