Реконструкція Замостянської. Рух авто відновили, зупинки — у процесі

Реконструкція Замостянської. Рух авто відновили, зупинки — у процесі
  • На минулих вихідних Замостянську відкрили для руху приватних авто. На вулиці немає ні важкої техніки, ні будівельників
  • Щоправда, трамваї ще не зупиняються на вулиці. У мерії розповіли, що роботи ведуться в комплексі, а зупинки відновлять після монтажу павільйонів

Днями відкрили проїзд від Будинку офіцерів і до перехрестя Замостянської з вулицею Стеценка. Цей проїзд був перекритий ще з літа, адже робітники тут ремонтувати дорогу та всі комунікації під асфальтом. У понеділок, 19 листопада, побачили, що дорожники завершили свою роботу: заасфальтували дорогу, нанесли розмітку та прибрали будівельну техніку. І вулицею рушили приватні авто.

Попри те, що дорогу звузили ми не побачили, що водіям стало «некомфортно»: по обіді трафік вулицею був незначний, машини скупчувалися лише біля світлофора на перехресті з проспектом Коцюбинського.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

На самій алеї глобальних змін після наших останніх відвідин Замостянської немає: тут висадили всі 210 дерев, завершили вкладати плитку та поставили дві лавки. Як потім пояснив директор міського департаменту комунального господарства та благоустрою Володимир Ніценко, ці лавки «є демонстраціними».

— «Агенція просторового розвитку» визначить, де їх краще поставити. Тому те, що ці лавки занадто близько до трамвайних колій — це тимчасово, вони там стояти не будуть, — пояснив Ніценко.

Будівельники завершили й платформи для зупинок громадського транспорту. Біля них поставили жовті контейнери-«сільнички». Але трамвай, як і маршрутки, тут ще не зупиняються. Ніценко пояснив, що це через відсутність павільйонів.

— Підрядник ще робить павільйони для зупинок громадського транспорту. Крім того, «СМЕД ОДР» ще не поставили там знаки, що це зупинки. Цю роботу виконують в комплексі, але конкретну дату, коли трамвай буде зупинятися на Замостянській, не можу сказати, — сказав директор департаменту комунального господарства та благоустрою.

Ще Володимир Ніценко додав, що вулицею не можна пересуватися машинам, що важать понад 20 тонн, адже вони можуть пошкодити підвищені платформи.

Нагадаємо, реконструкцію вулиці Замостянської розділили на два роки. Перша черга  реконструкції від Будинку офіцерів до «Локомотиву» коштуватиме 74,7 мільйона гривень. Генеральний підрядник робіт — товариство «Шляхбуд».

На другу чергу — від вулиці Стеценка до вулиці Стрілецької ще не проводили тендер, але вже відомий кошторис: 101 мільйон гривень. Ця сума може зменшитися завдяки аукціону на «ProZorro». Фінансування проекту — коштом Держфонду регіонального розвитку та бюджету Вінниці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (74)
  • Валентин Порохняк

    а нічого що дерева листя не мають ?)))))))))) економія не виправдана взагалі )
  • Юрий Игнатенко

    Опять бюджет "пилили" ?  Или в больницах уже проблем нет, осталось только проспекты перестроить ... Ворьё, бля!...

    Порошок reply Юрий Игнатенко

    Юрій ви ж там поруч живете. Для вас же ж проводиться реконструкція. Я розумію із-за столітнього вакууму, який був штучно створено при СРСР, дав свої плоди що проживши в гівні все життя, ви не ладні міняти буденність на щось інше. Ви ж коли служили при СРСР, хотілось же ж у Німеччину попасти послужити, а не в цьому менталітетно-убогому лайні. ВМР немає, кому толком підказати, як має бути правильно, ми ладні лиш критикувати з дивану,  там на посадах сидять такі ж совки, як і ви. Змінюють - то добре, але за порізані дерева ніколи не прощу.
  • Виктория Булгакова

    А сакури мали бути??? Чи їх на цій алеї не планували?
  • Svyatoslav Usatyuk

    Цілковита маячня в дусі косу бабла і ПіАр-у...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up