Дорогу звузили, тротуари – розширили. Перші результати реконструкції Замостянської

Дорогу звузили, тротуари – розширили. Перші результати реконструкції Замостянської

Хоча реконструкція вулиці Замостянської ще не завершилася, архітектори вже підбивають підсумки. Пішохідну частину збільшили на 21%. А проїжджу частину, навпаки, зменшили на 65%.

У ході обговорення результатів Студії ідей та тематичного тижня VinMile, що присвячений майбутній концепції проспекту Коцюбинського, у хабі «Місто змістів» презентували перші результати реконструкції вулиці Замостянської, оновлення якої розпочалося у квітні 2018-го.

Повне оновлення Замостянської заплановано виконати за два роки. Тут повністю замінять асфальт на дорогах, вкладуть плитку на алеї, висадять нові дерева. Буде нова трамвайна колія, яку роблять за технологією «оксамитовий» шлях.

Керівник «Агенції просторового розвитку», архітектор Олександр Коротких коротко представив отримані результати від оновлення вулиці.

Відео дня

У його презентації показана вся вулиця Замостянська — від 45-го заводу і до Будинку офіцерів. Хоча роботи навіть ще не завершені на 1-й черзі.

— Реконструкція першої черги вулиці Замостянської є першим прикладом у Вінниці, коли під час ремонту розширюється не проїжджа частина, а тротуари, — казав Коротких. — У проекті ми збільшили тротуари, і за нашими розрахунками, пішохідної частини тепер на 21% більше ніж було.

А що з дорогами? На Замостянській звузили проїжджу частину до однієї смуги в двох напрямках. І ще ліквідували проїзди через бульвар.

— До цього підходили дуже уважно, кілька разів робили обстеження, аби обгрунтувати використання саме однієї смуги. Крім того, нові державно-будівельні норми дозволяють нам зробити велосмуги, що на Замостянській буде з обох сторін. Таким чином, ми отримали зменшення доріг на 65% та 3000 квадратних метрів велосмуги.

Трамваїні зупинки будуть переміщені. І заплановано створити ще дві: біля Локомотиву та біля «Прозорого офісу».

А до цього на 1-й черзі вже звели підвищені платформи громадського транспорту, які підходять для низькопідлогових вагонів «VinWay».

Але це ще не все: колію трамваїв можуть відгородити обмежувальними бордюрами, аби не виїжджали сюди автомобілісти. Урбаністи будуть ще досліджувати таку можливість цієї зими, казав Коротких.

Тоді як паркувальні місця, яких стало на Замостянській більше, тепер виділені та не займають смугу автотранспорту.

— Найбільш резонансне питання — дерева. До початку реконструкції їх тут було 144, а після завершення робіт тут висадять 240 дерев. Наскільки мені відомо, більшість з них — це клени, — сказав архітектор Олександр Коротких.

Перша черга реконструкції від Будинку офіцерів до «Локомотиву» коштує  74,7 мільйона гривень. За договором з генпідрядником робіт — товариством «Шляхбуд» — реконструкція 1-ої черги має завершитися до 26 жовтня 2018 року.

На другу чергу — від вулиці Стеценка до вулиці Стрілецької ще не проводили тендер, але вже відомий кошторис: 101 мільйон гривень. Ця сума може зменшитися завдяки аукціону на «ProZorro». Фінансування проекту — коштом Держфонду регіонального розвитку та бюджету Вінниці.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (141)
  • Сергій Місячнюк

    Все супер!

    Тут подумав що треба закрити на ремонт мости на старий город і на соборну!Вже пора! Чого тягнути час!!??

    І ще повисити комуналку в 2 рази!

    Все для людей!!!!!!

    В ми будемо робити проспекти,мости,і всяку херню..

    Аби чим побільше грошей вкрасти!!!
  • Градострой

    Отличный проект! В первую очередь удобство пешеходов, потом велосипеды самокаты ролики и прочие, после общественный транспорт, а в конце нужно думать про удобство для автомобилистов. Чем меньше в городе автомобилей тем лучше и быстрее ходит общественный транспорт. Расширение дорог и постройка парковочных мест только стимулирует людей покупать или чаще пользоваться автомобилем, когда сужение дорог наоборот заставит людей отказаться от лишней поездки из за неудобства. Коммерческого транспорта и транспорта экстренных служб по сравнению с личным - очень мало, по этому уменьшение трафика личных автомобилей пойдет и им на пользу. Что касается незаконной остановки или парковки на велодорожках, то тут все еще проще - штраф и эвакуатор решат данную проблему в считанные дни.
  • Иванов Иван

    прекращайте обсасывать эту тему нафик вам эти дороги да к стати в FAREWAY яйца подешевели $0.88 заходите
  • АА

    Вже ніхто і не памятає що дорога в першу чергу для водіїв. Затори нікого не хвилюють. Зелену лінію зробити взагалі не дорого, але це нікому не потрібно, бо там немає що деребанити

    Андрій Білецький reply АА

    Вже ніхто не пам'ятає, що місто в першу чергу для людей, а транспортні сполучення- між містами. Це все заслуги рекламних кампаній автохламу, починаючи з 1920-х років. Хоча тоді люди вільно ходили вулицями, а автохлам  мав можливість їх об'їхати.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:46 «Дуже хочеться побути поряд з рідними», — говорить 19-річний захисник з Вінниці Максим Заремба 13:39 Подружжя Остапенків поховали. Їх син і ще двоє постраждалих хлопців — стабільні 13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up