Кривава п’ятниця в Одесі: Як це було (ФОТО+ВІДЕО)

Кривава п’ятниця в Одесі: Як це було (ФОТО+ВІДЕО)
В Одесі, другого травня, у сутичках між активістами Майдану і проросійськими активістами загинуло більше 40 людей. Поки що офіційно Міністерство внутрішніх справ каже про 37 загиблих і 214 поранених. Так як все починалось?

Протистояння між сепаратистами і активістами «За Єдину Україну» розпочалися біля третьої години дня.
«Біля третьої години дня ультрас дніпропетровський і одеський зібралися, щоб піти маршем на матч «Чорноморцю». На них напали добре підготовлені представники антимайдану, серед них були люди з відомої в Одесі проросійської організації «Дозор». У футбольних фанатів спочатку взагалі не було нічого,  у антимайданівців відразу з’явилася вогнепальна зброя, коктейлі Молотова. Першим, отримавши поранення в груди, загинув активіст одеського Євромайдану, член самооборони»,- так написала журналіст Зоя Казанжі у себе на сторінці у Фейсбуці.

{photo_gallery id=4616|}

Відео дня
> Фото: Думская.net

Потім вуличні сутички переросли у масовий безлад. З обох сторін летіли каміння і коктейлі молотова.  Було чути постріли і вибухи шумових гранат. Проукраїнських активістів ставало все більше і вони відтіснили сепаратистів. Частина з них почала будувати барикади у середині будівельного центру «Афіни». Але прибувши на місце події спецпідрозділ «Сокіл» вивів сепаратистів, які були у бронежилетах і у повній екіпіровці, про це пише Громадське.

{photo_gallery id=4617|}

Фото: Думская.net

Але найстрашніше почалось увечері біля будинку Профспілок. Одеський ультра разом з майданівцями загнали сепаратистів у будинок Профспілок і на Куликовому полі спалили палати антимайданівців. Сепаратисти в свою чергу почали жбурляти коктейлі Молотова з вікон будинку Профспілок  і навіть стріляти. Журналісти розповідають, що це були автоматичні черги автомата Калашнікова. Пізніше у будинок Профспілок жбурнули коктейль Молотова і він загорівся. Сепаратисти почали вистрибувати з вікон. На сайті обласної міліції Одеси кажуть, що з вікон вистрибнуло і розбились вісім людей 

{photo_gallery id=4614|}

Фото: Думская.net

«З приміщення стріляли, в хід пішли коктейлі Молотова. Через це почалася пожежа на другому поверсі. Тоді протистояння зупинилося, люди намагалися пропустити пожежників та міліцію, щоб запобігти значній кількості жертв.  Нажаль цього повністю зробити не вдалося. Загинули люди і одного і з другого боку конфлікту. Поранені вогнепальною зброєю є тільки з боку проукраїнських сил. На моїх очах загинуло двоє людей, які вистрибували з вікон будинку де була пожежа, — розповідає Андрій Казанжі»

Коли до місця пожежі прибули рятувальники і загасили пожежу, в дім Профспілок зайшли журналісти. Те, що вони побачили, просто шокує. Приблизно 40 людей просто згоріли заживо.


Читайте також: 

В Одесі йде бійня між прибічниками України і Росії. Є загиблі

Сутички в Одесі: загинуло – 37, поранено – 214 людей

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (71)
  • Anonymous

    вы это нашим братьсям россиянам скажите
  • Anonymous

    Мне стыдно что я украинка!Люди одумайтесь ,очнитесь.Брат убивает брата,сын сжигает отца мы же единая семья,но сколько ненависти друг к другу!Мы простой люд просто пешки в этой игре толстосумов !
  • Anonymous

    М
  • Anonymous

    Это про тебя, Мiсцевий, старый выживший из ума до*б.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:34 Суд виніс вирок драгдилеру, який постачав наркотики до колонії 12:05 Вінниця чудотворна: розповідаємо про місця сили, де трапляються дива 11:17 Скасування ‎статусу обмежено придатний. Що потрібно знати призовникам 10:25 «Пироговський пікнік» у Вінниці буде з благодійністю, майстер-класами, фудкортом (ПРОГРАМА) photo_camera Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 10:11 Вигідно відкласти пенсію. Як українське законодавство стимулює працювати довше? 09:48 рф завдала 5 ракетних, 69 авіаударів і 74 обстріли з систем залпового вогню. Є жертви серед цивільних 09:34 Першокласники 15-го вінницького ліцею завітали до рятувальників photo_camera 09:07 Діти-переселенці отримали тисячу ортопедичних рюкзаків з канцтоварами 08:03 Сьогодні — Великдень. Історія, традиції та прикмети 5 травня 21:01 На Вінниччині випустили марку на честь 32-річчя прикордонного загону photo_camera 20:05 Вічна пам'ять Героям: 13 захисників з Вінниччини відзначили посмертно photo_camera 19:23 БК «Вінниця» виграв Першу лігу, а Юрія Шкондю визнали найкращим гравцем чемпіонату photo_camera 19:17 Великдень онлайн: де дивитися богослужіння ПЦУ та УГКЦ play_circle_filled 18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Скільки їсти і що краще не їсти взагалі, щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up