Інну Осипенко-Радомську зустріли юні веслувальники

Інну Осипенко-Радомську зустріли юні веслувальники
У суботу, 18 серпня, у Вінницю повернулася олімпійська чемпіонка Пекіну і срібна призерка Лондона Інна Осипенко-Радомська. У неділю, відразу після повернення спортсменка відвідала школу, на базі якої готувалася до всіх своїх великих звершень.

 На веслувальній базі спортшколи імені Юлії Рябчинської срібну призерку Лондонської Олімпіади зустрічали близько 50 юних веслувальників. Усі вони знають Інну не з телевізора, чи за сторінками газет. Для них вона не просто олімпійська чемпіонка, а й добрий друг, порадник, а інколи й тренер.
- Вона тренувалася на наших очах, - каже веслувальниця Світлана Римкевич. - Часто давала нам поради. Дуже щира і відкрита людина. Ми всі тримали за неї кулачки на Олімпіаді і дуже раді що вона першим ділом приїхала до нас і показала свої медалі. Я тримала їх у руках, важкі, і їй вони далися не легко. Ми знаємо, як вона до них ішла і скільки сил вкладала.

Умови для чемпіонки
Першим на базу о 10 ранку приїхав її чоловік і тренер Дмитро Радомський. Вітань йому було не менше, ніж самій Інні, адже в її нагородах є і Дмитрові заслуги. Поки Інна була в дорозі - тренер веслувальної бази розповів про її підготовку та показав умови, в яких доводилися тренуватися олімпійській чемпіонці.
Кімната 3Х6, а в ній з п’ять спеціальних тренажерів. Місця, щоб між ними пройти, немає взагалі.
- Це зараз ще можна миритися, - каже тренер Сергій Бутенко. - А взимку тут повна кімнатка дітей і до того ж, заходять групками. Тобто під дверима стоїть велика черга. А тренажер тут Інни. До того ж, якби не вона, то нас би звідси вигнали моржі ще минулого року. Вона заступилася, і зараз ми хоч дах над головою маємо. На перший погляд, важко повірити, що в таких умовах тренується Інна і більше того - добивається таких висот. Та й наші діти намагаються їй наслідувати. У них є мотивація. І нічого, що у нас роздягальня в кімнатці три на три і розділена на дві половинки трухлявою шафкою. Діти приходять щодня, бо більше займатися ніде.

Дочекалися...
На вулиці тільки й чути про Інну. І діти, і тренери чекають на неї як на зірку. Хоча для них вона друг. І тут просто вибух аплодисментів, у декого навіть сльози на очах - на майданчик заїжджає її білосніжний автомобіль з трьома байдарками зверху і стікерами Олімпійських ігор. Одразу видно - авто олімпійки. Тільки Інна разом з донечкою Уляною вийшли з авто, як усі рвонули до неї з квітами, привітаннями та обіймами. Найприємнішим сюрпризом для Інни Осиппенко-Радомської став подарунок від її маленької похресниці Анночки. Вони з мамою (також веслувальницею) зліпили з пластиліну велику фігурку Інну в байдарці з веслом та двома медалями. Також срібній призерці Лондона зробили величезний олімпійський торт. Точніше це були п’ять різних тортів, викладених і розмальованих у формі олімпійського знамення. І окремо торт з двома медалями.
- Мені дуже приємно, - каже Інна Осипенко-Радомська. - Я дуже втомилася, медалі давалися важко, а шлях до них був ще важчий. Рада всіх бачити. Я відчувала вашу підтримку і дуже вам вдячна. На старті, коли ти відчуваєш, що за тебе тримають кулаки і тебе підтримують - це мотивує і рухає вперед.
Відразу після того, як прийняла всі привітання, Інна взялася роздавати юним веслярам торт. От тут і почалося справжнє свято. Діти, як і Інна, по лікті в солодкому тортику. Не обділили нікого, роздали все до останнього. Смакують, спілкуються - діти розказують про свої звершення та успіх, Інна розказує за Олімпіаду.
- Приємно, ось так просто поспілкуватися з близькими, - каже Інна Осипенко Радомська. - Ми тут як одна сім’я. Всі знаємо одне одного. Я рада, що вони мене так підтримували. Мені це допомогло.


Дмитро Радомський приїхав першим.Вітань йому було не менше, ніж самій Інні

Відео дня
>
А це тренер спортшколи Сергій Бутенко показує тренувальний зал. - Ось в таких умовах тренується Олімпійська чемпіонка.


Це склад байдарок та каное. Ось на цій жовто-блакитній байдарці вона тренувалася.


Нарешті дочекалися. Інна Осипенко-Радомська разом з донькою Уляною на подвірї спортшколи.


Квіти та привітання від колег-веслувальників. Найприємніший сюрприз від маленької похресниці - фігурка чемпіонки в байдарці


Маленька веслувальниця тримає в руках одну з Олімпійських медалей Інни. Лиш би не впустити ,адже вона важить близько 450 грам.


Скільки радості в присутніх викликали приміряння медалей. Дехто намагався потерти їх і загадати бажання.


Підростаюче покоління веслувальників. На фото Інна зі своєю донькою Уляною разом з тренером спортшколи Сергієм Бутенком, його донькою, дружиною, зятем та онучкою - всі вони веслувальники


А це групове фото на память. Юні веслувальники обступили олімпійку.


Тренери допомагають Інні скласти медалі. - Вони в мене в надійному місці - це мої найдорожчі призи.


Подарунок похресниці. - І байдарка жовто-блакитна - моя точна копія


Олімпійський торт. - Навіть шкода різати таку красу


В хід пішов останній тортик. Діти стоять в черзі вже по другому кругу.


Спортивна сімя - Інна, Дмитро та Улянка Радомські. Шматочок торту для чоловіка і тренера


Інна Осипенко-Радомська з похресницею. Маленька Аня ледь не розплакалась, коли її забрали від хрещеної.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anonymous

    Инна замечательный человек) Добиться того чего добилась она сможет не каждый. Некоторые после одной Олимпиады возомнят с себя мировых звезд и ездят на своих крутых тачках людей за грязь считая, а у нее это уже четвертая . А она как всегда возвращается в Винницу к своим друзьям и близким, общается с ними и не боится выглядеть нелепо или "несолидно". Зная её характер Инна точно не будет на серебре останавливаться...Удачи ей) Держим кулаки и ГОРДИМСЯ!!!
  • Anonymous

    Страшная такая,аж жуть.Да...В секретарши такую не возьмут, пришлось заняться спортом...

    Anonymous reply Anonymous

    рот закрой, ч*о нерусское, добьешься чего-то в жизни, будешь рассуждать...
  • Anonymous

    Интересно, хоть на этот раз создадут гребцам нормальные условия для тренировок? Или все будет как прежде - только обещания. И кто наконец поставит на место зажравшихся моржей - пенсионеров? Посмотрим или наша молодежь для чиновников что-то значит. Или на первом месте только выборы
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:11 Ювілей Барської організації незрячих відзначили змаганнями з інтелектуальних ігор 20:11 Олександр Князь отримав грошовий сертифікат від Головнокомандувача ЗСУ 19:45 Мандрівка в минуле: що стояло на місті апеляційного суду та які будівлі були поруч play_circle_filled photo_camera 19:02 Вінницький айтішник потрапив у рейтинг найвпливовіших акаунтів в українському LinkedIn Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 18:28 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 17:15 У п'яти районах та Вінниці горів сухостій і очерет 16:47 Найвужчий готель на Соборній. Розповідаємо історію дому Райхера photo_camera 16:34 На Немирівському шосе Skoda перекинулася після зіткнення з Honda play_circle_filled photo_camera 16:32 «Це рівень дю Солей!» Вражаюче шоу «ALICE» 31 травня вперше у Вінниці play_circle_filled photo_camera 15:29 Чоловік з Вінниці вступив до армії рф та воював за окупантів. Його заочно засудили до 14-ти років 15:25 На чемпіонаті з футболу пролунав гімн під музичним супроводом сержанта 59-ї бригади play_circle_filled 14:18 Які переваги та недоліки в законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 13:11 Просять присвоїти звання Героя України Дмитру Буздугану 12:27 Через пожежі без дахів залишилися два будинки — в Морозівці та Петрику 11:23 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:41 У Рибчинцях екологи виявили незаконну копанку 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up