Хто відповідає за дитину у школі

Хто відповідає за дитину у школі
Про те, що адміністрація школи не несе відповідальності за дітей, якщо ті мали б бути на заняттях, проте з якихось причин вирішили їх пропустити, батькам повідомили на зборах у школі. Про це „20 хвилинам” розповіла мати учня СЗОШ №25, яка звернулась на гарячу лінію нашої газет.

Як розповіла жінка, вчитель на батьківських зборах серед інших організаційних питань повідомив і про це та попросив батьків підписом засвідчити те, що з таким наказом по школі вони ознайомлені.
Начальник відділу охорони життя та безпеки дітей міського управління освіти Валерій Мусій сказав, що питання відповідальності за дитину під час занять дуже складне. Адже, звичайно, з одного боку, в час, коли дитина має бути на уроках, за неї відповідають учителі, а з іншого боку, за всіма встежити дуже важко, тому і батьки не повинні забувати про виховання своїх дітей. Проте про подібні розписки й мови бути не може. І якщо десь таке трапляється, то батьки зі спокійним серцем можуть скаржитися до управління освіти.
У тому, що з початку уроків і до часу їх закінчення за дитину відповідають саме вчителі, запевняє і директор школи №25 Валерій Дяк.
- Якщо дитина прийшла на перший урок, а потім на якийсь із наступних не з’явилася, вчитель має повідомити про це батьків, - каже він. – А мови про те, щоб підписувати розписки про зняття відповідальності з учителів, і бути не може. І я не знаю про такі випадки.
Після невеличкого розслідування, влаштованого директором у школі, виявилося, що певні документи батьки таки підписували. Але зміст їх дещо інший.
- Поряд із іншою інформацією, у цьому документі йшла мова про те, що у випадку, якщо дитини їде у якусь довгострокову поїздку, батьки мають написати відповідну заяву та повідомити про це адміністрацію навчального закладу, - каже директор. – Також, якщо учень пропускає заняття більше ніж десять днів, батьки мають принести пояснювальні записки або ж медичні довідки. І саме за цей час, проведений дітьми поза школою, вчителі не відповідають.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Anonymous

    А у нас другая ситуация...Дите ходит во вторую смену, уроки заканчиваются в 16:55...но их постоянно задерживают и ребенок приходит иногда в начале шестого вечера....Есть мобильник, чтобы нас предупредить (на уроке им не играет и не балуется, это мой ребенок усвоил хорошо), но даже после уроков им не разрешают позвонить и предупредить о задержке...Я на последних месяцах беременности, ходить по теперешней погоде не рекомендуется, но приходиться выходить из-за такого отношения учителей к родителям...Сплошной пофигизм...

    Anonymous reply Anonymous

    У нас в школе (ФМГ17) такого нет - учительница старается смотреть за детками и на уроках и на перемене - еще не было повода пожаловатся. О том, чтобы ждать детей на улице или чтобы дети ждали родителей там же - даже слов нет. Дети ждут родителей в классе с учителем, а родители, кому надо - под классом. Респект Вам учителя! Даже не думала что такие проблемы бывают!
  • Anonymous

    красивые слова об ответственности учителей с начала уроков и до конца. а в реальности все не так весело. Как вам такой случай: ребенок-четвероклассник две недели вместо школы бегал в компьютерный клуб. Родителям, естественно, докладывал о школьных делах и даже демонстрировал тетрадки (переписывал у одноклассников). Училка даже не почесалась за это время позвонить и узнать что с ребенком и почему его нет. А узнала что он не болеет, как была почему-то уверена, только когда дедушка пришел за внуком в школу. Вот тогда и начались поиски... или еще один пример. детей (третий класс) отпускают с последнего урока. Учитель даже не пытается позвонить родителям и сообщить об этом, хотя все номера мобильных у нее есть. А смена, между прочим, вторая. В результате моя дочь чуть ли не час ждала меня на троллейбусной остановке. А учительница красиво похлопала глазами и сказала, что думала. что кто-то из мам сообщит...

    Anonymous reply Anonymous

    Точно подмечено, насчет того, как ребенок час на остановке ждал. Сталкивались с подобным и в своей школе. Техничка ждать после уроков в помещении не разрешает, потому что она полы помыла, и дети вынуждены ожидать родителей на улице.

    Anonymous reply Anonymous

    вы думаете, только в школе техничка главная? вон в поликлинику детскую на Скалецкого как-то пришли за полчаса до окончания рабочего дня, так техничка чуть ли не с боем пропустила, хотя врач еще принимала, потому что ей полы мыть надо. дурдом!

    Anonymous reply Anonymous

    Ответсвенность учителя состоит в том чтобы вовремя донести информацию до родителей. А ответственность родителей в том чтобы объяснить маленькому ребенку, что кроме туалета он один никуда отлучатся не должен. А того кто постарше снабдить мобилкой (это такая штучка для связи с родителями, а не игрушка и не радио). Если родители ответственны по отношению к ребенку, то и учитель будет спокойно за него отвечать. А если ребенок не управляем, то не учитель в этом виноват. Так что родители давайте начнем с самих себя.

    Anonymous reply Anonymous

    нверное, есть смысл делать поправку на возраст ребенка: чем младше класс, тем больше ответственность со стороны учителя. Родителей это тоже касается. Но то ,что большинству педагогов пофиг что с ребенком и где он - точно

    Anonymous reply Anonymous

    а то что родителям по цимбалам что с их детьми это точно, где вина учителя, что ребенок не пришел на учебу? Вам часто звонит ваш шеф чтоб спросить почему вы не пришли на работу???
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up