Минуло два тижні карантину. Головне про коронавірус за сьогодні, 25 березня

Минуло два тижні карантину. Головне про коронавірус за сьогодні, 25 березня
  • В Україні 14 днів тому оголосили карантин через пандемію коронавірусу.
  • Ми зібрали важливі новини 25 березня, які ви могли пропустити, але їх варто знати.

Пізно ввечері 24 березня область отримала першу частину медичних засобів для лікарів. Серед них спеціальні захисні костюми, респіратори, тестові системи та експрес-тести. Про це повідомив на своїй сторінці у фейсбук Владислав Скальський.

Число захворілих на COVID-19 в Україні перейшло позначку сотні. Нині офіційно діагноз підтверджений у 113 людей. Такі оперативні дані станом на 10.00 сьогодні, 25 березня, оприлюднило Міністерство охорони здоров'я України.

Також повідомляють, що станом на ранок поточної доби до лабораторії Центру громадського здоров’я надійшло 185 повідомлень про підозру на COVID-19.

Відео дня

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило інфографіку, де зібрані номери гарячих ліній кожної області. Номер вінницької ОДА вказаний з помилкою. Вінничанам, які хочуть звернутися на гарячу лінію, варто набирати номер: 0 800 21 64 33.

О 10.00 ранку МОЗ повідомляло про три смерті від коронавірусу в країні. Через годину число загиблих збільшилося. Помер 68-річний тернополянин.

Уявіть, що карантин закінчився. Що ви плануєте зробити в першу чергу?

Область отримала тест-системи для 1700 досліджень на коронавірус. Мова саме про тести для проведення полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) з виявлення коронавірусної інфекції. Про це розповіла в.о. директора державної установи «Вінницький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Валентина Зайцева.

Родина з Вінниччини, яка не самоізолювалася, отримала попередження. Про це у фейсбук написав староста сіл Демидівка та Могилівка в Гніванської міської громади Юрій Мельник.

Пообіді стало відомо, що в Україні запровадили надзвичайну ситуацію та продовжили карантин. Що це означає?

О 15.30 офіційно підтвердили, що у Вінниці є перший випадок лабораторно підтвердженого коронавірусу — у 42-річної медсестри з пологового. Жінку госпіталізували до інфекційного відділення лікарні №1. 

Також сьогодні, за не підтвердженою офіційно інформацією, її 5-річного сина поклали в лікарню на Київській. Госпіталізацію дитини бригадою у спецзахисті бачив наш журналіст. 

У Вінницькій ОДА, 25 березня, провели брифінг, присвячений боротьбі з пандемією коронавірусу в нашому регіоні. Що влада робить для боротьби з коронавірусом?

Близько 17 години до інфекційної лікарні медики у спецодягу «швидкою» привезли дитину. Що відомо?

Заклади — припинили свою роботу, підприємства — скорочують працівників, а курс долара — продовжує зростати.  Як поводитись з грішми у такій ситуації та не панікувати, а почати розумно витрачати? 

Відбувся брифінг, присвячений протидії коронавірусу на території нашої області. Голова області Владислав Скальський та мер Вінниці Сергій Моргунов підтвердили, що в нас стався перший випадок зараження коронавірусом. Утім, замість подробиць зараження — розказали, чим забезпечена Вінниччина для боротьби з інфекцією та закликали вінничан сидіти вдома.

У приміщенні, де працювала перша захворіла вінничанка, проводили дезінфекцію. Як працює пологовий, де у медсестри виявили коронавірус.

 

Читайте також:

Головне про коронавірус за сьогодні, тринадцятий день карантину

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up