«У приміщенні проводили дезінфекцію»: як працює пологовий, де у медсестри виявили коронавірус

«У приміщенні проводили дезінфекцію»: як працює пологовий, де у медсестри виявили коронавірус
  • У Вінниці перший підтверджений випадок коронавірусу. За нашими джерелами, жінка, яка захворіла, працює у пологовому.
  • Ми побували на місці й дізнались, що відбувається у медзакладі. Виявилося, його не зачинили на карантин.

У фейсбук вінничанин Борис Максимчук написав, що захворіла працювала медсестрою у пологовому. Ми запитали епідеміолога Степана Томіна, чи це правда, але він відмовився відповідати на це питання, щоб не розголошувати конфіденційну інформацію.

Наше джерело серед працівників пологового будинку повідомило, що вранці їх не випускали з нічної зміни, поки не провели дезінфекцію.

Відео дня

Проте вінницький пологовий будинок №2 працює у штатному режимі. Принаймні такі висновки можна зробити з зовнішньої картинки: у дворі дві родини чекають, поки народять їхні рідні, з іншого боку бачимо людей з букетами квітів, які фотографуються на тлі пологового і збираються їхати додому.

Ззовні приміщення також має звичайний вигляд. Якщо не вважати відкрите навстіж вікно на третьому поверсі — палата №8.

З внутрішнього боку двору бачимо кількох працівниць закладу. Вони у звичайному одязі і без масок. Кажуть, що не можуть прокоментувати чи в штатному режимі вони працюють, чи не в штатному: «Ми не проінформовані» — відповідають жінки і радять звернутися до керівництва. 

З приймального виходить медсестра. Просимо покликати керівництво, щоб нам прокоментували сьогоднішні події. Вочевидь, дівчина розуміє нас одразу і каже, що покличе. Повернувшись за п'ять хвилин, вона повідомила, що керівництва на місці немає. Як немає і будь-кого іншого, хто б міг прокоментувати сьогоднішню ситуацію.

Також, з власних джерел нам стало відомо, що біля пологового будинку вранці, 25 березня, поліція нікого з працівників не відпускала з роботи. Проте у поліції цю інформацію не підтвердили. 

— Коли з'ясувалось, що жінка у Вінниці інфікована, то у приміщенні, де вона знаходилась, проводили дезінфекцію, і працівники поліції біля нього, несли службу з охорони публічної безпеки, — каже речниця поліцейського главку Анна Олійник. — У нас немає повноважень знаходитись у середині і проводити будь-які інші роботи. 

Зазначимо, випадок захворювання підтвердили й представники влади на брифінгу в ОДА. 

— Проводиться комплекс протиепідемічних заходів по місцю роботи та проживання захворілої, — сказав голова ОДА Скальський.

Як повідомила радіо «Місто над Бугом» заступниця директора Департаменту охорони здоров’я Вінницької ОДА Надія Марусяк, вінничанка відчула прояви захворювання: температуру та кашель. Вона пішла на лікарняний, проте 24 березня жінці стало зле, тож викликала «швидку». Експрес-тест підтвердив наявність коронавірусу. І 25 березня методом полімеразної ланцюгової реакції у вірусологічній лабораторії ДУ «Вінницького обласного лабораторного центру МОЗ України» факт захворювання підтверджено. Наразі жінка перебуває в інфекційному відділенні Вінницької лікарні №1.
 

Читайте також:

У Вінниці перший підтверджений випадок коронавірусу

До інфекційної лікарні медики у спецодягу «швидкою» привезли дитину. Що відомо?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (201)
  • Алина Трембицкая

    Боже люди що ви пишете,завдяки ці люди їздили на заробітки,я впевнена що якби у вас була можливість поїхати заробити кошти на прожиття для сімьї то поїхалиб ,чи ви думаєте що ці люди які пахали за кордоном не хочуть також бачити як їхні діти ростуть,такі дорослі а таке вже мелете що соромно за вас!!!!!😠😠😠😠😠😠😠😠

    Alwalo Alwalo reply Алина Трембицкая

    Мало хто звертає увагу, що податки із заробітчан були другими по сумі надходжень у бюджет(опісля аграрного сектору), а це пенсії, ЗП всім хто працює у державному секторі, і багатьох хто зараз звинувачує їх у бажанні жити краще не кривдячи інших
  • Виктор Остапенко

    А кого нужно послать чтоб узнать информацыю?
  • Alwalo Alwalo

    Холіварний срач не інакше, що горохом по стіні
  • Світлана Редчук

    А чому всі вирують тільки заробітчан, вони поїхали туди тому, що тут немають роботи, а давайте поговоримо про туристів, які їдуть відпочивати в період епідемії , бо дешеві путівки
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up