Коронавірус підтвердили у вінничанки. Що у наших медиків є для протидії пандемії?

Коронавірус підтвердили у вінничанки. Що у наших медиків є для протидії пандемії?
  • Відбувся брифінг, присвячений протидії коронавірусу на території нашої області.
  • Голова області Владислав Скальський та мер Вінниці Сергій Моргунов підтвердили, що в нас стався перший випадок зараження коронавірусом. 
  • Утім, замість подробиць зараження — розказали, чим забезпечена Вінниччина для боротьби з інфекцією та закликали вінничан сидіти вдома.

У приміщенні Вінницької ОДА, 25 березня, відбувся традиційний брифінг, присвячений коронавірусу. Про перший випадок захворювання сказали вкрай обмаль інформації.

— На жаль, у одному випадку діагноз було підтверджено нашим обласним лабораторним центром. З метою недопущення розповсюдження інфекції проводиться комплекс протиепідемічних заходів по місцю роботи та проживання захворілої, — сказав голова ОДА Владислав Скальський.

А міський голова Сергій Моргунов підтвердив, що інфікувалася вінничанка.

Відео дня

— Підтверджений коронавірус у вінничанки. Це знову ж таки, підтвердження, що ми маємо себе берегти. Ми повинні бути відповідальні не тільки за себе, а й за свої сім'ї, за своїх знайомих та друзів. Ще раз наголошую на тому, що карантин — це не є канікули. Бережіть себе, — говорив мер Вінниці.

Що є для протидії вірусу

Весь інший час чиновники доповідали про те, чим забезпечені місто та область. Очільник Вінницької ОДА сказав, що область має 1700 тест-систем, які дозволяють виявити інфекцію на четвертий день з моменту захворювання; близько 5 тисяч експрес-тестів на виявлення вірусу. Виявляють хворобу на стадії від 10 днів з моменту. Бригади екстреної допомоги отримали 200 захисних костюмів та 3000 респіраторів.

Міський голова розказав, що у Вінниці визначені дві базових лікарні для боротьби з коронавірусом — це інфекційне відділення першої міської клінічної лікарні та обласна дитяча інфекційна лікарня. Загалом в закладах міста є 50 апаратів для штучної вентиляції легенів; місто замовило ще 20 ШВЛ. Крім того, у інфекціоністів є 250 швидких тестів, замовлено ще 3500. 

Щодо засобів захисту, то наші медики мають 21 тисячу рукавичок, 561 щитків для обличчя, 117 тисяч масок, 684 респіраторів 3-го ступеню захисту, 4000 респіраторів 2-го ступеню захисту, потреба в дезінфекторах і антисептиках забезпечена на 60%.

При тому Моргунов зазначив, що на сьогодні складна ситуація з забезпеченням засобами захисту та експрес-тестами:

— Фактично, гроші в нас є. Але стоїмо в черзі, бо всім потрібно, — говорив міський голова. — Наприклад, двотижнева потреба біокостюмами у Вінниці забезпечена лише на 18%. Хочу подякувати нашим волонтерам. З запровадження карантину вони надають допомогу людям похилого віку, медикам в різних аспектах життєдіяльності. Тому звертаюсь до волонтерів: якщо у вас є можливість забезпечити засобами індивідуального захисту ми будемо вам вдячні. Гроші є, ми проплатити ці засоби зможемо, нам важливо оперативно забезпечити лікарів всім необхідним.

Буде посилення карантину

На кінець брифінгу Владислав Скальський зазначив, що у області будуть посилені обмеження, щоб не допустити спалаху коронавірусу. Проте, не зазначив, що саме це будуть за додаткові заходи.

— Ми були готові до введення надзвичайного стану. Враховуючи, що в Україні оголосили надзвичайну ситуацію на державному рівні, ми проведемо нашу протокольну комісію та зазначимо додаткові заходи для посилення боротьби проти поширення коронавірусу, — каже голова Вінницької ОДА. — Зокрема, на урядовому засіданні заявили, що буде посилена кримінальна відповідальність за невиконання режиму самоізоляції. На жаль, по Вінницькій області ми стикаємося з низькою відповідальністю людей щодо виконання тих зобов'язань, які були підписані ними під час перетину кордону.

Цього дня, 25 березня, нагадаємо, у Вінниці підтвердили перший випадок захворювання на коронавірус.

 

 

Читайте також:

В Україні запровадили надзвичайну ситуацію та продовжили карантин. Що це означає?

Уявіть, що карантин закінчився. Що ви плануєте зробити в першу чергу?

Взуття, одяг, телефон: як обробляти речі від інфекції?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (8)
  • Tomashevskiy Anatolii

    Яка страхова компанія страхує лікарів від можливості заразитись коронавірусом?
  • Дима Бузин

    Розводят людей
  • Sergey Belozor

    Хоча маски 🎭 виділили в аптеки і це був, би прогрес, а так, папірці перекладають і промови читають...і все
  • Volodymyr Hodoniuk

    Де та чим лікувати будуть зрозуміло. Чим "ЗАБЕЗПЕЧЕНІ" лікарі це також зрозуміло. А як щодо профілактики??? Чому ніхто не звітує по якій причині в аптеках немає масок, спирту і т.п.. Пройдіть по магазинах та аптеках і попросіть, щоб вам продавці та аптекарі показали чим вони захищаються від короновірусу? Якими засобами захисту забезпечело їх керівництво?? Ви будете здивовані: адже це сумнівні антисептики, одна-дві маски на тиждень та дві-три пари рукавиць.... Цього ніхто не бачить і не хоче бачити, адже їх здоров'я перед грошима відходить на другий план..... Хто має гроші, тому легше.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) Від читача 11:30 Присвоєння почесного звання - «Герой України» (посмертно). 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up