В Україні запровадили надзвичайну ситуацію та продовжили карантин. Що це означає?

В Україні запровадили надзвичайну ситуацію та продовжили карантин. Що це означає?
  • Кабінет міністрів ухвалив рішення ввести режим надзвичайної ситуації по всій країні на 30 днів. Також продовжили й карантин.

— Ми продовжуємо карантин і запроваджуємо надзвичайну ситуацію в державі Україна на всій території на 30 днів терміном до 24 квітня 2020 року, — повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Відповідно, всі карантинні обмеження також подовжені до 24 квітня.

Додатково, як передає hromadske, до цього рішення уряд постановив:

Відео дня
  • належним чином облаштувати КПП у зонах надзвичайної ситуації з обов’язковим санітарним оглядом громадян та пропуском лише після медичного огляду осіб та дезінфекції транспортних засобів;
  • залучити до роботи на цих пунктах працівників та технічні засоби МОЗ, Нацполіції, Нацгвардії, ДСНС, Держпроспоживслужби;
  • усі приміщення, дороги та тротуари мають проходити ретельну дезінфекцію;
  • надавати допомогу малозахищеним верствам населення із залученням працівників соціальних служб, громадських і волонтерських організацій до надання допомоги.

Прем'єр також підкреслив, що мова йде саме про режим надзвичайної ситуації, а не про надзвичайний стан.

Що таке надзвичайна ситуація?

Надзвичайна ситуація — це НЕ надзвичайний стан! Надзвичайна ситуація — обстановка на окремій території чи суб’єкті господарювання на ній або водному об’єкті, яка характеризується порушенням нормальних умов життєдіяльності населення, спричинена катастрофою, аварією, пожежею, стихійним лихом, епідемією, епізоотією, епіфітотією, застосуванням засобів ураження або іншою небезпечною подією, що призвела (може призвести) до виникнення загрози життю або здоров’ю населення, великої кількості загиблих і постраждалих, завдання значних матеріальних збитків, а також до неможливості проживання населення на такій території чи об’єкті, провадження на ній господарської діяльності.

Введення режиму надзвичайної ситуації не передбачає обмеження прав і свобод громадян.

Уведення режиму надзвичайної ситуації має значення, перш за все, не для населення, а для органів державної влади. При введенні надзвичайної ситуації, влада має організувати: безперервний контроль:

  • за розвитком НС та моніторинг епідемічної ситуації;
  • виявлення хворих і людей, які контактували з ними, їх госпіталізацію та ізоляцію;
  • режим карантину, яким забороняється проведення масових заходів, обмеження руху пасажирського транспорту, закриття кордонів; штаб має право залучати будь-які держструктури і сили для подолання НС;
  • інформування населення про пандемію;
  • в разі необхідності можлива евакуація населення; 
  • зупинення діяльності суб’єктів господарювання та доступу населення до них;
  • посилення охорони громадського порядку; залучення необхідних сил і засобів та забезпечення роботи медичних і протиепідемічних установ.

Зазначимо, що до 25 березня уже був введений режиму надзвичайної ситуації у тих областях, де зафіксували випадки інфікування коронавірусом. Вінницької області у цьому переліку не було.

Довідка.

 

Читайте також:

Область отримала тест-системи для 1700 досліджень на коронавірус

Телефон гарячої лінії COVID-19: в інфографіці МОЗ вказали невірний номер

Родина з Вінниччини, яка не самоізолювалася, отримала попередження

Блокпости під Вінницею — це підготовка до надзвичайного стану. Кого зупиняють для перевірки?

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (36)
  • Александр Кравченко

    .р на работу ходить? Важнее свою жопу прикрыть! А как людям выжить без денег эти деятели не в курсе?!

    ОБА НА reply Александр Кравченко

    Попробуйте в лікарню санітаром. Тяжкохворим лежачим допомагати.
  • Елена Кравченко

    Дайте людям работать!Будем соблюдать все правила безопасности.Торговать в перчатках и масках.Сколько можно сидеть без денег?Ну возьмем кредиты а отдавать тоже надо.
  • Alexey Shytov

    Зачем кпп????? Что такое санитарный осмотр?
  • Марина Костюк

    Це верхівка айзберга, а під водою, певні задуми та плани діючої влади, про які ми не маємо знати, та й не до цього ж нам. Паніка та страх керує нами. Усі заговорили про вірус,  а влада тим часом робить свої чорні справи.

    ОБА НА reply Марина Костюк

    Наша влада із владою всіх країн єдналась.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ 09:05 Наші оборонці вночі знищили ворожий бомбардувальник, 15 ракет та 14 Shahed 08:40 Вентиляція та димовідведення: як обрати оптимальне обладнання для вашого будинку (Новини компаній) 08:29 Сьогодні вітаємо Івана та Єгора. Історія, заборони та прикмети 19 квітня Від читача 20:06 У Вінниці чутно вибухи 21:28 «Це поставить хрест на Буші». Власники екосадиб проти створення кар'єру у заповіднику photo_camera 21:01 Судитимуть браконьєрів, які хотіли поласувати рибкою за 174 тисяч гривень 20:25 «Це конкуренти поширюють чутки, що нас уже нема». Інститут землеустрою продовжує працювати 20:03 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:40 Будівельні та ремонті послуги по дому. Актуальні оголошення від вінницьких компаній 19:17 Суддя з Тульчина наїхав на поліцейського. Покарання винесли лише одному — копу 18:06 У Могилів-Подільському районі під колесами автомобіля Toyota загинула жінка 17:32 Скотомогильник площею у дві тисячі квадратів виявили у Барській громаді 17:03 ТОП-5 пам'яток Вінниці для незабутнього вікенду та подорожі крізь епохи 16:37 Екс-голова лісового управління Бондар вийшов з-під варти за два мільйони гривень застави 16:20 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 16:11 На Келецькій п'яний та «під кайфом» водій потрапив у ДТП 15:15 Музиканту Джанго, який публічно підтримує росію, вінницькі СБУшники оголосили підозру 14:50 Ветерани та ВПО можуть скористатись безкоштовною послугою переїзду в Україні (Новини компаній) 14:13 Війна — не завада любові: історія сапера зі Жмеринки Івана та його коханої Яни photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up