«Голлівудський бойовик» на колишньому ДПЗ: били вікна, кидали коктейлі Молотова і палили шини

«Голлівудський бойовик» на колишньому ДПЗ: били вікна, кидали коктейлі Молотова і палили шини
Ввечері, в останній день весни, на території колишнього Вінницького державного підшипникового заводу розгорівся серйозний конфлікт. Спочатку група з приблизно 80 молодих людей, очолюваних адвокатом Олександром Білошкурським, наблизилася до занедбаної адмінбудівлі підприємства.

– До мене за юридичною допомогою звернулися власники кількох підприємств, які знаходяться на території підшипникового заводу. Йшлося, що невідоме угрупування не допускає їх вже кілька місяців на територію заводу. А вони прагнуть провести інвентаризацію. Також у нас з’явилася інформація, що люди, які знаходяться на підприємстві, вивозять з нього чорний метал і цеглу, – прокоментував Олександр Білошкурський. – Власники підписали договір з охоронною фірмою «Скорпіон-ЗІП» щодо охорони цього об’єкту. Саме представники цієї структури сьогодні прийшли на підприємство і намагаються виконати свої обов’язки. До речі, в міліції раніше була заведена кримінальна справа щодо захоплення цього об’єкту.    

Несподівано на представників охоронної фірми «Скорпіон-ЗІП» та інших активістів з верхніх поверхів адмінбудівлі полетіли порожні пляшки і каміння – напевно, в якості попередження. А потім відтуди ще й – коктейлі Молотова, які спричинили невеликі пожежі як в самому будинку, так і на вулиці. Все це певним чином налякало активістів, які зупинилися і вій дійшлим в сторону. Пізніше на території заводу почали палити шини (піднявся добре відомий по Майдану густий чорний дим), а з адмінбудівлі кидали димові пристрої. Було чутно й постріли – напевно, також для залякування.

Подивитися на цей «голлівудський бойовик» збіглися багато мешканців мікрорайону, серед яких були й діти, які не відчували небезпеки. Містяни переважно скептично поставилися до ситуації.

Відео дня

– На заводі вже немає чого красти. Все раніше покрали попередні власники. Жахливо дивитися на «скелети» колишніх будівель підприємства ДПЗ. Думаю, боротьба йде лише за землю, – прокоментував «20 хвилинам» місцевий мешканець Василь.     

Згодом кілька активістів і представників охоронної фірми «Скорпіон-ЗІП» перелізли через високу огорожу і проникли на територію заводу. Майже одразу на виклик приїхали представники ДАІ, міліції і пожежники. Ситуація стала більш контрольованою. Представники обох сторін вже на території заводу почали з’ясовувати стосунки, а правоохоронці документували подробиці інциденту.

Свою точку зору щодо конфлікту представила й сторона, яка агресивно обороняла адмінбудівлю.

– Директор підприємства Оксана Анатоліївна попросила нас допомогти. Цією територією володіють чотири власники, серед яких є донеччани. Вони не наймали жодної охоронно агенції, – наголосив помічник начальника штабу Вінницької обласної самооборони Григорій Зозуля.  

Правоохоронці під час конфлікту не брали нічию сторону, з’ясовуючи обставини подій. Скоріше всього, тепер справа буде вирішуватися в правовому полі – в суді.   

Previous Next

         

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Дарья

    Там на тому заводі пооставались лише голі стіни, уже давно все розікрали, мабуть уже б"ються за територію, там гарний шматок землі.
  • Кравченко Роман

    ще в 2011 році вивозили вагонами обладнання на металобрухт, це тільки зараз помітили?
  • Анонім

    90-е  в розгаре, а органы просто наблюдают
  • Анонім

    почти 90-е (все-таки никого не зажмурили). а вообще весело. скорпион-зип - кто такие? на заказ решают проблемы силовым методом, судя по статье.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up