Гілля падає на голови. Аварійні дерева на Винниченка виріжуть у 2017 році

Гілля падає на голови. Аварійні дерева на Винниченка виріжуть у 2017 році
Мешканець будинку на Винниченка Геннадій Печейко розповідає, що тримав гіляку, яка падала з дерева, щоб не придавило автівку. Жителі кажуть, що сухі дерева - це поширена проблема на їх вулиці
  • Сухе гілля на Винниченка, 11 падає з дерев прямо людям на голови
  • Мешканці звернулися за допомогою у міськраду, але там їм кажуть - поставили в план на 2017 рік
  • У Департаменті ЖКГ відповідають, що їм не вистачає можливостей. Кількість аварійних дерев у Вінниці суттєво зросла

До редакції RIA звернулася читачка Ірина Селезньова. Вона розповідає, що сухе гілля з дерев на Винниченка, 11 постійно падають людям "на голови".

Журналіст "20хвилин" побував у подвір’ї будинку на Винниченка, 11. Це двоповерхова «сталінка», навколо якої купа кущів та дерев. Більшість — уже сухі. Дерева, про які розповідала Ірина Селезньова, — це два абрикосові деревця. Заввишки не вище дорослої людини, а інше — на «око», трохи більше трьох метрів.

— Частина дерев уже впала, а розтріскані залишки нависають над під'їздом та стежкою, де постійно ходять мешканці і бігають їхні діти. Декілька разів зверталися на гарячу лінію, надсилала листи у мерію та записувалася на прийом до заступника мера. Але все безрезультатно. Дерева нам не обрізають, — сказала жінка.

Відео дня

Сусід Селезньової Геннадій Печейко розповів історію, яка сталася через ці дерева.

Ірина зробила фото гілля, яке ледь не впало на автівку

— У Іри електромобіль, і вона його ставить на зарядку, — розповів чоловік. — Ставила вона авто недалеко від під’їзду, біля дерева. А це деревце тоді гарно вродило і було повне абрикосів. Подув сильний вітер, одна гілляка почала хрустіти та падати на машину. Довелося мені тримати гілку, поки Саша (ще один житель цього будинку — авт.) не спиляв її.

Хто обрізає

Раніше у публікації "Хто обрізає дерева? На Городецького вже рік висить гіляка на дротах" ми писали, що у місті обрізанням дерев займаються дві комунальні служби: це працівники компанії “Вінницязеленбуд” та аварійно-диспетчерської служби.

«Зеленбуд» проводить обрізку лише по вулицях, парках та інших суспільних місцях. Тоді як у подвір’ї багатоповерхівок вирубують дерева працівники аварійно-диспетчерської служби. А план робіт їм складають у міському Департаменті житлового господарства.

Чому не можуть зрубати

Очільник міського Департаменту ЖКГ Роман Фурман розповів, що реальна потреба сильно відрізняється від можливостей комунальників:

Роман Фурман, виконувач обов'язків директора Департаменту ЖКГ Вінниці— Наприклад, у період травень-липень, коли були сильні зливи, дуже багато дерев завалилося. І працівники з аварійно-диспетчерської служби займалися тим, що ліквідували наслідки. Реально, не вистачає матеріальних та людських можливостей, щоб реагувати вчасно на всі запити по обрізці дерев у місті, — розповідає Фурман.

Читайте також: Куди звертатися, щоб безкоштовно зрубати дерева у подвір’ї багатоповерхівок?

Щоб виправити цю проблему, як казав Роман Фурман, вони будуть звертатися до міських депутатів та мера, щоб збільшили видатки на обрізку/вирубку дерев у бюджеті на 2017 рік.

Щодо дерев на Винниченка Роман Фурман розповів, що фахівці перевірять цю проблему.

— Чому не зрубали гілля на Винниченка? Тому що кошти закінчуються і залишилося лише на ті роботи, які є за планом, — каже очільник міського Департаменту ЖКГ.

Скільки коштує

Ще один вихід з цієї ситуації - замовити обрізання дерева від приватної компанії. Пропозицій на OLX небагато. Але ті особи, які надають такі послуги, кажуть, що ціну визначають індивідуально.

— Я не можу так одразу відповісти, скільки це коштуватиме, - відповідає підприємець на ім’я Андрій, який відмовився називати своє прізвище. — Треба знати кубатуру, що за дерева, в якому вони стані, складність робіт тощо. Після аналізу вже й виводимо ціну.

Ще один підприємець назвав приблизну вартість робіт, які треба зробити на Винниченка, 11.

— Обрізати два абрикосових дерева та шматок акації? Це буде коштувати десь 500 гривень, і це без вивозу гілля, — розповідає підприємець Кліментій Бабій. — Вартість вивозу визначається вже на місці. Та потрібен дозвіл від комунальників: без цього не працюю.

Його колега на OLX, який теж робить обрізку/вирубку дерев, може надати послуги за значно нижчою ціною: від 15 до 60 гривень за одне дерево.

— За обрізку чи спилювання молодих дерев, вік яких приблизно чотири-п’ять років беру приблизно 15-20 гривень, — каже підприємець Віталій Касунчук. — Якщо старі, то до 60 гривень.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • андр

    А як тоді цей дозвіл від комунальників отримати на самостійний зріз? Ще +три кола пекла?
  • Анонім

    а не можна було не ставити на келецькій хвонтан (потьомкінські села!!!), а зрізати кілька кущів омели з дерев?
  • Анонім

    Чотирирічне дерево можна нахилити і переломити ногою. Для чого тут викликати когось і платити 20 грн.?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:15 Похолодання вже близько: синоптики прогнозують зниження температури до +12°C 10:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:18 Більше десятка вулиць у Вінниці без води та світла. Адреси 09:52 Рецепт до Великодня: Мамина паска завжди найсмачніша, бо вона правильна photo_camera Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 09:05 Сьогодні — Страсна п'ятниця. Про суть п'ятого дня Страсного тижня та що не можна робити 08:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) 08:25 Сьогодні вітаємо Петра та Тимофія. Історія та прикмети 3 травня 21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці play_circle_filled photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up