Хто обрізає дерева? На Городецького вже рік висить гіляка на дротах

Хто обрізає дерева? На Городецького вже рік висить гіляка на дротах
  • Сухе гілля може впасти у будь-яку секунду на голови жителів багатоповерхівки
  • Мешканці будинку пишуть у міськраду та вже в п’яте отримали “відписку”
  • У міськраді кажуть, що заплановані роботі “зірвалися” через шторми у травні - червні цього року.

- Під деревами проходять кабелі радіо, телефону та світла. Сухе гілля вже лежить на проводах! А нам відправляють тільки "відписки" та перекладають дату на потім, - обурюється мешканка будинку Лілія Чухачева. - Скільки вже можна? Тут коли дощ йде, то гілля стукає по даху, зрушує шифер, через що вся стеля в квартирі мокра.

Будинку і деревам по 60 років

Будинок під номером №18, що на вулиці Владислава Городецького (колишня Червоних Партизан) - це старенька двоповерхова будівля.

Відео дня

Майже двометрова "гіляка" висить на проводах. По ним проходить струм у дімДерева зростають поряд з домом та частина крони лежить прямо на даху будинку. Інше гілля - на дротах, що під напругою. Жителі цього дому кажуть, що дерева і дім майже ровесники.

- Будинок збудували у 50-х роках, тоді ж посадили дерева, - каже мешканець цього будинку Віктор Гурочкін. -  Тут вісім квартир, дві з яких зараз пустують. Більшість жильців - це пенсіонери, є сім’ї з дітьми. Люди щодня наражаються на небезпеку, гуляючи по двору.

Пенсіонерка Лілія Вікторівна ходить з милицею і вона ходить цією дорогою щодня. Якщо почне ламатися гілля та падати на землю, вона не встигне навіть зреагувати

Щоб ліквідувати аварійні дерева, жителі звернулися у Департамент житлового господарства міської ради. На перший лист їм написали, що "планується зробити обрізку дерев 10 вересня 2015 року". Але до них так ніхто і не приїхав та прислали новий лист з таким же текстом, але вже з іншою датою - 10 грудня 2015 рік. А потім ще три рази "пересували" дату: 10 квітня, 10 червня, 10 серпня 2016 року.

Previous Next

Хто обрізає дерева у місті?

У місті обрізкою дерев займаються кілька муніципальних служб - це підприємство "Зеленбуд" та аварійно-диспетчерська служба. Як з'ясувалося, "Зеленбуд" проводить обрізку тільки тих дерев, що знаходяться на території, що у комунальній власності: у парках, біля доріг, скверів, тощо. У той же час аварійно-диспетчерська служба вирізає дерева на прибудинкових територіях. Ми запитали в комунальників, чому не можуть "вирізати" дерева?

Дерева розрослися настільки сильно, що їх крона на даху двоповерхового будинку. Мешканці кажуть, що під час дощу гіллям зрушує шифер, через що дах тече- Самостійно, без рознарядки, ми не можемо робити обрізку дерев, - каже оператор аварійної служби. - Якщо ЖЕК не може зробити обрізку, то люди звертаються у Департамент житлового господарства. На місце викликають фахівця, який оцінює складність робіт і потім вже дають нам завдання. Гроші за роботу віддає Департамент житловго господарства міськради. А чому такі затримки, в них і запитайте.

в.о. начальника Департаменту ЖКГ Роман ФурманОчільник департаменту Роман Фурман розповів, що перенесення дати викликано тим, що роботі не сприяла погода та висока аварійність дерев.

- Потреба в обрізці дерев більша ніж наші можливості. Через негоду та шторми багато дерев завалилося, що зірвало нам всі заплановані роботи, - каже виконуючий обов’язки начальника Департаменту житлового господарства Роман Фурман. - Але цього місяця ми вже більш-менш виходимо у план. Тому у серпні будемо і там працювати.

Приватні компанії: за всю роботу від тисячі гривень

Журналісти RIA вирішили дізнатися, а скільки у Вінниці коштує обрізка дерев, яку роблять приватні компанії. Виявилося, що це не дешеве задоволення.

У оголошеннях на OLX ціни на кронування та обрізку дерев починаються від 500 гривень за роботу. Подзвонивши по одному з номерів, дізналися, що це тільки "початкова" ціна.

- Точну ціну послуг ми вже вам скажемо на місці,  - каже чоловік з приватної компанії. - Оскільки дерева високі, то треба викликати кран, що буде коштувати 250-300 гривень за одну годину. За обрізку шести дерев треба буде ще заплатити 700-800 гривень.

У компанії "Промальп", що надає послуги з промислового альпінізму, вартість послуги ще більша - від семи тисяч за одне дерево.

- У нас є всі ліцензії на промисловий альпінізм, - каже оператор компанії Олена. -  Наші висотники залазять на дерево, і там розпилюють його. Беремося за найскладніші замовлення.

Але як кажуть мешканці будинку - вони не назбирають такої суми.

- Хто тут буде платити? - каже Віктор Гурочкін. - В будинку тільки літні люди, в яких немає грошей. А молоді усе одно. Будемо сподіватися, що у Департаменті житлового господарства скоро візьмуться за справу та направлять до нас людей.

Під час нашої розмови двором гуляли кілька мам з дітками. Люди вже звикли до звисаючого гілля та майже не бояться того, що воно може впасти прямо на голову.

Журналісти "20хвилин" перевірять у серпні, чи зробили обрізку дерев біля будинку на Владислава Городецького (Червоних партизан).

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up