«Герої не вмирають – вмирають вороги» 150 вінничан приєднались до маршу пам’яті Героїв Крут

«Герої не вмирають – вмирають вороги» 150 вінничан приєднались до маршу пам’яті Героїв Крут
  • Щороку 29 січня Україна вшановує пам’ять Героїв Крут. Молоді вінницькі активісти влаштували смолоскипну ходу центром міста.
  • З гучними криками «Герої не вмирають — вмирають вороги» пройшди від Вежі до пам’ятника Січовим стрільцям. У марші взяли участь понад 150 вінничан.

Смолоскипи горять, хлопці гучно кричать «Слава Україні», а дівчата витирають сльози. Саме так минув День пам’яті Героїв Крут у Вінниці цього холодного вечора. Окрім громадських активістів та трьох патріотичних організацій до ходи долучались і звичайні перехожі вінничани.

Хлопці організували збір біля Вежі, там вишикувались, запалили смолоскипи, вшанували пам’ять Героїв-студентів хвилиною мовчання та з гучними гаслами "Крути нам не забути" вирушили по Центру міста до "Книжки".

Відео дня

Біля пам’ятника Січовим Стрільцям молодь молилась, а представники громадських організацій сказали по декілька слів.

— Ми закликаємо молодь вести здоровий спосіб життя, займатися спортом та підтримувати правильні ідеї. Об’єднуватися, — говорить Вадим Кудіяров, голова організації Гідність Нації. — Дякую усім справжнім патріотам, що сьогодні з нами. Слава Україні!

Вадим Кудіяров

— Сьогодні ми зібралися вшанувати дуже важливу для студентства та молоді дату — 102 роки тому студенти дали відсіч червоному окупанту Російської Федерації, — каже Роман Костишин, що очолює громадську організацію «Едельвейс». — Нам потрібно пам’ятати, що у нас ведеться війна. Ми повинні єднатися, берегти один одного і разом йти до кінця. Війна на сході країни триває досі. Ми, патріоти та націоналісти рідної країни, не забуваємо про такі дати, як сьогодні, і надалі вшановуватимемо пам’ять наших справжніх Героїв. У єдності наша сила. Слава Україні!

Роман Костишин

Організаторами виступили Громадська організація «Едельвейс», «Національні Дружини» та Всеукраїнський патріотичних рух «Гідність Нації». Важливо те, що це перший рік, коли організації зібрались разом та влаштували спільний марш.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (27)
  • Natali

    Журналист освещает событие, неважно нравится это кому-то или нет.  А для таких как STOP и Алекс, то читайте рубрики про погоду, скидки и кому отключат сегодня воду

    пуля reply Natali

    почему коменты удаляем сра..ные довели все до ручки больницы уже закрывают

    Алекс reply Natali

    Natali, когда мне понадобится идиотское мнение, я обязательно к вам обращусь.
    Продолжайте наблюдение за "новостями"!

    аноним reply Natali

    мнения могут высказывать все

    Kazimir Malevich reply аноним

    "не только лишь все", а лишь только "идейно правильные".
    К вашему сведению, на этом ресурсе выборочно затерта половина комментариев. Причем логика модератора необъяснима, но идея понятна.

    Читач reply Kazimir Malevich

    Особенно, если высказываешься о профессионализме и грамотности журналистов, в частности, Бобрусь... Как говорит, так и пишет. А говорит, как бабка на скамейке, и то не каждая бабулька так безграмотно говорит. Думаю, что и этот коммент удалят. ))) Хотя удаляли бы таких "журналистов".
  • Иван Рыбонька

    Цікаво скільки з цих патріотів залишилося б в Україні як би їм запропонували громадянство Канади або США.
  • Порошок

    Радянська історія -суцільний міф

    Читач reply Порошок

    И мы все родились в мифической стране? Мы все - сплошной миф? Нас нет?

    Порошок reply Читач

    Ні, ви просто боти-без роду і племені

    Дон reply Порошок

    Головне щоб не ..боти - братовбивці. Жопа гола і ми Європа. мова віра армія....

    Читач reply Порошок

    Нет, год рождения - начало 80-х годов, родословную своего рода знаю с середины 19 века. Всё помню... И не вижу смысла обнулять заслуги страны, где мы все, в том числе и ты, полудурок, родились.

    Дон reply Читач

    Подписываюсь под каждым словом!!!!
  • Алекс

    Нет занятия бессмысленней, чем героизация заказных политических мифов. ...

    150 безграмотных
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Створимо живий коридор для Героя! До Вінниці «на щиті» повертається Олександр Яремчук 20:14 Орденом нагородили молодого бойового медика Нацгвардії Богдана Гижу з Козятина 20:02 «Він навчив мене бути щасливою, але не сказав, як жити без нього». Розповідь дружини полеглого бійця 19:33 Дев'ять днів у Вінниці за рядом адрес не буде газу. Список будинків Від читача 19:06 Молодь Вінниччини ярмаркувала у Хмельницькому 19:25 Онови дані в ТЦК або станеш ухилянтом. До чого ще зобовʼязує новий закон про мобілізацію? 18:02 На Вінниччині вирує негода: рятувальники прибирають повалені вітром дерева photo_camera 18:00 Кращі клінінгові компанії та хімчистки Вінниці: де і як замовити? (партнерський проєкт) 17:01 Справа на мільйон. Заступника мера Гнівані знову звинувачують у розкраданні бюджетних коштів 16:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 20 та 21 квітня 15:31 У Вінниці на «зебрі» Volkswagen збив пенсіонерку. Жінка у лікарні 15:19 Браконьєр на Вінниччині наловив риби на 117 тисяч гривень photo_camera 14:04 Через два роки вінницькі ліцеї перероблять у гімназії та школи. Пояснюємо рішення виконкому 13:13 Обгін по зустрічній закінчився автотрощею. Постраждала 13-річна дівчинка photo_camera 12:10 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 12:02 Окупанти втратили ще 870 солдатів та два засоби ППО — Генштаб ЗСУ 11:01 У Вінниці знеструмили 10 вулиць: адреси, де немає світла та причина відключення 11:00 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 10:10 «Ця картина — не порнографія». Чому через роботу вінницького художника спалахнув скандал photo_camera 09:35 Мікрорайон Слов'янка та ще п'ять вулиць без води. АДРЕСИ
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up