Для батьків, які доглядають дітей з інвалідністю, організовують безплатний відпочинок

Для батьків, які доглядають дітей з інвалідністю, організовують безплатний відпочинок
  • Таку послугу надає ОДА і вона є повністю безкоштовною. Розказуємо, хто саме може нею скористатися та як це зробити.

Цьогоріч відновили соцпослугу, яка дозволяє тимчасово відпочити батькам, які доглядають за дітьми з інвалідністю від 6 до 18 років. Діє вона за умови, якщо діти не знаходяться у інтернатних закладах системи освіти, соціального захисту. Поки батьки відпочивають, дітям організовують дозвілля та спілкування з однолітками. 

Хто може скористатися послугою?

Тимчасовий відпочинок організовують для батьків, що здійснюють догляд за дітьми з інвалідністю, а саме: діти з ДЦП, аутизмом, синдромом ДАУНА, гіперактивністю, інтелектуальними та психічними порушеннями, епісиндромом, за винятком дітей, яким потрібен паліативний догляд з зондовим харчуванням та з високою потребою медичних послуг. Послуга поширюється на усю родину.

Відео дня

— Поки батьки відпочивають, дітям організовують дозвілля та спілкування з однолітками. Вони цілодобово перебувають у своєрідному «дитячому таборі», де з ними працюють фахівці, що надають супровідні послуги в умовах, наближених до домашніх. У денний час із дітьми працюють психолог, соціальний педагог, вихователь та інструктор з праці, — зазначають у повідомленні. —  Також забезпечено цілодобовий медичний нагляд за здоров'ям дітей, що включає надання супровідних послуг. Догляд за дітьми здійснюється за гендерним принципом.

Відзначимо, що діти проживатимуть в селі Дорожнє Вінницького району, у Тренінговому центрі. В кімнатах буде по дві людини. Присутнє п'ятиразове харчуванням.

За потреби фахівці Центру надають допомогу в годуванні, в гігієнічних послугах тим дітям, які не здатні до самообслуговування. Цілодобово з ними будуть знаходитися доглядальники та медичний персонал.

Як долучитися?

Для оформлення документів для надання соціальної послуги можна звернутися:

  • до департаменту соціальної політики Вінницької міської ради за адресою: м. Вінниця вул. Соборна, 50, офіс 413, контактні телефони 50-82-84, 50-86-67, 068-68-13-991,
  • в Вінницький міський центр соціальних служб за адресою: вул. Соборна, 50, офіс 431, контактні телефони 67-04-60, 52-47-93, 56-00-78.

Соціальна послуга є безкоштовною та буде здійснюватися на базі Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Обрій». Кожна сім'я може скористатися послугою протягом 30 днів на рік.

Для отримання більш детальної інформації рекомендуємо проконсультуватися із цими фахівцями Центру:

  • 50-91-45, 097-230-20-01 — Головко Наталія Олександрівна,
  • 096-413-22-27 — Демко Світлана Василівна.

 

Читайте також:

COVID-19 в Україні: провели уже понад 10 мільйонів ПЛР-тестувань

Сьогодні вітаємо піхотинців та героїв. Історія та прикмети 23 травня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Читач35

    Хотіла б внести суттєві корективи:Соціальна послуга тимчасовий відпочинок є доступною для мешканців усієї Вінниччини та надається обласним комунальним закладом:КЗ "Обласний центр соціально-психологічної реабілітації для осіб з функціональними обмеженнями "Обрій"!Рішення про надання зазначеної послуги приймає Департамент соціальної та молодіжної політики Вінницької облдержадміністрації,оскільки це адміністративна послуга соціального характеру!Щоб отримати таку важливу соціальну послугу необхідно звернутись до структурного підрозділу соціального захисту населення сільської,селищної,міської громади з відповідною заявою та пакетом документів!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up