Банківські колектори виселили сім'ю з малими дітьми та забрали флешку в журналіста

Банківські колектори виселили сім'ю з малими дітьми та забрали флешку в журналіста
На Свердлова сьогодні, 28 жовтня, зі скандалом виселели з квартири сім'ю з трьома неповнолітніми дітьми. 50 тисяч доларів в кредит на житло родина взяла у "Приватбанку" шість років назад. Поки ДВС виселяло родину без будь-яких пояснень, банківські колектори перешкоджали роботі журналіста 20minut.ua та видерли з рук фотоапарат, з якого витягли карту пам'яті з відео.

В редакцію 20minut.ua зателефонував друг родини Дмитро та повідомив, що сім'ю з трьома неповнолітніми дітьми виселяють із квартири за кредитну заборгованість перед "Приватбанком" - 10 тисяч доларів.

Біля вхідних дверей журналіст зустрів друга родини та сестру власника квартири. Сам він їхав в той час в поїзді з роботи. Державна виконавча служба виселяла його жінку Руслану з трьома дітьми: 17-річним та двома шестирічними.  

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">

В той же час на поверх почали підніматись люди, біля 10 осіб. Один із чоловіків назвався Олександром. Представився працівником "виконавчої служби Приватбанку", хамив та видирав з рук журналіста фотоапарат і вимагав не знімати відео. Далі сталась штурханина, і фотоапарат відібрав один із цих незнайомих осіб. Через п'ять хвилин техніку повернули без карти пам'яті.

Як стало відомо згодом, "ПриватБанк" не має власної колекторської служби. Та має заключений договір з колекторською фірмою "Кредит Колекшн".

- Руслана, не смій виходити з квартири, дочекайся чоловіка, і нічого не підписуй, діти, скажіть їй, - кричали жінці друг сімї та сестра чоловіка. Така поведінка збурила "представників виконавчої служби Приватбанку" виштовхати людей зі сходів.

Коли Руслана все-таки вийшла з квартири, то розповіла, що таких "гостей" не чекала. Бо ще вчора усно домовилась з працівником банку, що сьогодні оплатить частину грошей.

- Прийшов ключник і почав ламати замок. Мені ніяких документів не показали, чоловік у відрядженні, адвокат приїхати не зміг, нас виселили незаконно, вже три рази з ними судились, перший суд виграли, два інші - програли, - каже жінка.

В банку прокоментували, що виселення відбувалось на законних обставинах, а з позичальником  і зараз готові до діалогу. 

-  У 2007 року вінничанин взяв у ПриватБанку іпотечний кредит у сумі 53000 доларів під заставу 3-кімнатної квартири по вул. Свердлова у Вінниці. З 2012 року позичальник перестав платити по кредиту, і банк був змушений звернутись до суду про захист своїх інтересів, - каже прес-секретар "ПриватБанку" Ірина Ярошинська. -  Суд виніс рішення про вилучення майна, а у 2014 році було окреме судове впровадження стосовно виселення. Впродовж року у родини була можливість піти на контакт з банком щодо оформлення рестурктуризації боргу. Однак родина цього не зробила. І через рік, у серпні 2015 року Державна виконавча служба отримала документи на проведення виселення. 21 вересня 2015 року позичальник вніс 3000 доларів, пообіцявши, що протягом місяця буде вносити ще кошти на погашення заборгованності, аби уникнути виселення. Однак до вказаного періоду більше проплат не було, тому Державна виконавча служба діяла в рамках примусового виселення.

За фактами перешкоджання журналістській роботі та грабежу, репортер написав заяву у міліцію.

- Керівництво ПриватБанку проводить внутрішнє розслідування індциденту аби відновити події і з’ясувати, хто саме був причетний до ситуації із втратою флешки . Якщо результати розслідування вкажуть на причетніть нашого співробітника до інциденту, він буде покараний,  - прокоментували в банку.

Редакція 20minut.ua слідкуватиме за розвитком подій навколо інциденту.

Читайте також:
Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом перешкоджання професійній діяльності журналістки «20 хвилин»

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Александр Лозохвост

    Щоб з вами такого не сталось, прочитайте цю статтю https://shepetivka.com.ua/statti/rekla/statti/2477-shcho-soboiu-iavliaiut-mikrokredyty.html в ній багато інформації про кредити

  • =** Ole4ka

    А ти гроші які вони уже виплатили кому???

    Анонім reply =** Ole4ka

    Как кому - банку. И точка.
  • Смирнов Сергей

    Украина- цэ эвропа. Это вам не злочынна влада.. Скакали же за это
  • Дід

    Люди брали кредит по доллар по 8 грн,а віддавати потрібно по .... Причому заробітна плата не зросла. ЛЮДИ НІКОЛИ НЕ МАЙТЕ ДІЛА З БАНКАМИ!!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 21:11 Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних свят 19:43 На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам 18:07 Дванадцять класів та три роки профільної освіти: як зміниться навчання у вінницьких школах 17:46 Додому «на щиті» повертається Андрій Коценко, який понад рік вважався безвісти зниклим 17:44 Моделі морських дронів і корвету «Вінниця». Фінішував чемпіонат з судномодельного спорту photo_camera 16:33 Через низький рівень вакцинації на Вінниччині зростає кількість хворих на кашлюк 15:50 Найцікавіші відео про Вінницю. Яким наше місто бачать у різних популярних проєктах? play_circle_filled 15:24 До лав Небесного війська приєднався Геннадій Шуліков з Вінниччини 14:12 Уродженця Вінниччини генерала Олександра Яковця призначили головою Адміністрації Держспецтрансслужби
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up