Активісти під облрадою вимагали випустити "Хорта" у делегації з Великобританії

Активісти під облрадою  вимагали випустити "Хорта" у делегації з Великобританії
Нечисленний пікет під стінами Вінницької облради зібрали сьогодні, 7 жовтня, прихильники активіста Юрія Павленка, щоб передати британській делегації своє звернення. В одному із пунктів йдеться про звільнення на думку активістів незаконно взятого під варту політичного в'язня Юрія "Хорта".

- Там є ряд вимог до влади, президента та прокуратури. Також ми продовжуємо боротись за свободу Юрія Павленка, - каже адвокат "Хорта" Валерій Палій.

Сьогодні з робочим візитом Вінницю з колегами навідав державний мiнiстр з питань Європи Мiнiстерства закордонних справ i у справах Спiвдружностi Великої Британiї Девiд Лiдiнгтон.

Нагадаємо, у вінницькому міському суді майже 10 місяців розглядається справа Юрія Павленка. Активіста затримали після штурму 6 грудня 2014 року Вінницької облради за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях та побитті працівників правоохоронних органів. Прихильники "Хорта" називають цю справу політичним переслідуванням та періодично  проводять пікети в центрі міста, щоб привернути увагу до засудженого. 

Відео дня

Зараз на засіданнях заслуховують свідчення останнього, 20-го потерпілого міліціонера. Чергове судове засідання назначили на 8 жовтня на 10:30. Судові засідання проходять в закритому режимі через неодноразові порушення дисципліни в судовій залі прихильниками "Хорта".

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Місцевий

    Адвокат "Хорта" Валерій Палій, мав би знати що біля  Вінницької облради, і звернення  британській делегації, ну аж ніяк не можуть вплинути на звільнення будь кого, а також Павленка.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 6 до 13 травня, які ви могли пропустити photo_camera 20:14 У жахливій автопригоді на Вінниччині загинули водій автівки та його пасажирка photo_camera 19:44 У Вінниці біля Вежі з'явилася нова локація для вшанування пам'яті полеглих Захисників photo_camera 18:17 Ветерани війни з Вінниччини провели день на кінній стайні photo_camera Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 17:53 Турніром відкрили стрітбольний сезон. У Вінниці провели чемпіонат із вуличного баскетболу photo_camera 16:43 Кукурудза з Вінниччини користується особливим попитом в країнах ЄС 15:24 З водойми в Іллінцях дістали тіло 47-річного чоловіка 14:17 Захисник з Луки-Мелешківської отримав «Золотий Хрест» від Головкома ЗСУ 14:14 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну 12:43 До Жмеринки «на щиті» повертається Ілля Снігур з позивним «Безмежний» 12:12 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає 11:43 Поліцейські мають право перевіряти документи вінничан про військовий облік 10:37 Українські військові «приземлили» ворожий штурмовик Су-25 на Авдіївському напрямку 09:17 В Україні відзначають День матері. Історія, заборони та прикмети 12 травня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up