18 учасникам сутичок під Радою ГПУ оголосила про підозру. Сьогодні оберуть запобіжний захід

18 учасникам сутичок під Радою ГПУ оголосила про підозру. Сьогодні оберуть запобіжний захід
Вчора, 1 вересня, затримали 30 людей за фактом участі у сутичках під будівлею парламенту, які сталися 31 серпня. Станом на вчорашній ранок, затримали 18 підозрюваних, решту відпустили. Одному із затриманих повідомили про підозру за статтею "теракт".

Генеральна прокуратура України повідомила про підозру 18-ти особам про підозру у вчиненні злочинів 31 серпня біля будівлі Верховної Ради України, - розказують у прес-службі ГПУ.

"З урахуванням зібраних доказів одному із затриманих повідомлено про підозру за статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу) та частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт), яка передбачає безальтернативний запобіжний захід у виді тримання під вартою. Іншим затриманим інкримінується частина 3 статті. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ст. 293 (групове порушення громадського порядку) та частина 2 статті 294 (масові заворушення) Кримінального кодексу України", – йдеться в повідомленні..

Сьогодні суд обиратиме їм запобіжний захід.

Відео дня

Нагадаємо, 1 вересня ГПУ оголосила про підозру чотирьом учасникам сутичок під Радою.

Як повідомлялося, ГПУ відкрила провадження щодо подій біля ВР за статтею, яка передбачає довічне ув'язнення.

Як відомо, через сутички під парламентом 31 серпня, під час яких у натовп правоохоронців кинули бойову гранату.

 МВС затримало бійця батальйону "Січ" Ігоря Гуменюка. Згодом стало відомо про ще одного затриманого, теж бійця "Січі". Унаслідок вибуху боєприпасу троє бійців Нацгвардії померли від поранень. 

Читайте також: Від гранати, яку підірвали під Верховною Радою, загинув солдат Нацгвардії Ігор Дебрін

 Під час сутичок під Радою загинув ще один боєць Нацгвардії Дмитро Сластіков Помер ще один постраждалий у сутичках під Верховною Радою

 Вінничани обговорюють вибух під Верховною Радою. Що пишуть у соцмережах?

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Дарья

    Дурдом. Коли це все закінчиться і настане нормальне життя.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up